Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuğuma otizm raporu yeniden almak için hastaneye başvurabilir miyiz?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar hepinize merhaba benim 3.5 yaşında kızım var 2 ay önce devlet hastanesinden yüzde 80 otizm engelli raporu verdiler rehabilitasyon a sevk ettiler .. rehabilitasyon da ki hocamıza durumumu anlattım rapora bakarak ağır engelli işaretli değil dedi işaretli olsaydı en azından evde bakım maaşı alabilirdiniz dedi isterseniz size yardımcı olayım dedi yeniden başka bir devlet Hastanesi'ne muayene ettirelim ve durumumuzu anlatalım dedi en azından ağır engelli raporu alabiliriz dedi bu şekilde 2 hastamız vardı dedi hallettik dedi ...

Benim sormak istediğim şey bizde 1 rapor var şuan yüzde 80 oran bu varken başka hastaneye gidip yeniden böyle bir şey yapabilir miyiz çünkü bu konularda hiç bir bilgim yok

En az 6 altı ay bekleyip tekrar başvuru yapabilirsiniz.altı ay beklemek istemezseniz, il sağlık müdürlüğüne itiraz yolu ile tekrar baş vuru yapabilirsin.ama şuda var her iki hastanenin %deleri farklı çıkar ise bu sefer hakem hastaneye gitmek zorunda kalırsınız. Siz en iyisi 6 ay bekleyin ondan sonra tekrar baş vuru yaparsınız.geçmiş olsun

Teşekkür ederim rehabilitasyon daki hoca galiba ağır engelli ibaresini evet yazacağını emin gibi pazartesi gününe randevu almış yüzde lik için bir şey söylemedi . Peki sadece raporu ağır engelli cevirsek bir sıkıntı olurmu ona göre bir problem cikicaksa hoca ile konusuyum iptal etsin randevu

Birde son bişi soruyum size 6 ay beklemek raporu sifirliyormu 6 ayin önemi nedir acaba 6 ay sonra yeniden basvursam yüzde 80 den başka yüzdelik çıkarsa yine hakem hastane gitmem gerekirmi

Otizm raporu 2.kez almak bilgi istiyorum sizden

Arkadaşlar merhaba hayırlı günler herkese ben 3.5 yaşındaki kızıma otizm raporu aldık yaşı 3.5 du yüzde 80 ama ağır engelli vermediler Cerrahpaşa hastanesi yaklaşık 8 aydır rehabilitasyon a gidiyoruz oradaki hocalar sizi çapa hastanesi ne gönderelim ordan yeni rapor çıkartın en azından işçi siniz bakım yardımı alırsınız dediler benim sormak istediğim soru şu benim şuan ki raporun yüzde 80 7 8 ay oldu alalı yeni bir hastaneden rapor aldığımızda ağır engelli olarak bu rapor geçerli olurmu çapa Hastanesi'ne gideceğim

screetlove1992

Yeni raporunuz ağır engelli şeklinde çıkarsa bir önceki raporun hükümleri geçerliğini yitirir ve sorununuz çözülür.

Çok teşekkür ederim cevabınız için yeni rapor çıkınca peki hakem Hastanesi'ne felan gerek varmı gitmeme yoksa direk yeni raporla artık basvurularimi yapabilirim değil mi
hozgul

screetlove1992

Raporunuza itiraz edip ağır engellilik ibaresini ekletebilirsiniz. Ağır engellilik demek, bir başkasının desteği olmadan yaşamını sürdüremez demektir. Mevcut raporunuz ulusal veri tabanına kayıtlıdır. Bu durumda itiraz etmek gerekir. Acaba Cerrahpaşa'daki doktorlar size sevk mi vereceklerdi?

hozgul

Sevk deil gittiğim rehabilitasyon merkezindeki hocalar yeni rapor çıkartın dediler en azından maddi destek olur dediler çünkü kızım tamamen biri olmadan yaninda yaşaması imkansız ismini söyleyince bile dönüp bakmıyor bakiminin zor olduğunu gördüler hocalarda sey dediler başka bir hastaneden yeni rapor çıkartalım dediler bizde yanında bulunalım dediler muayene de benim kafama şu takıldı yeni rapor çıktı diyelim gene yüzde 80 ağır engelli bu tamamen gecerlimi yoksa hakem Hastanesi'ne de gidecekmiyiz

screetlove1992

Birinci rapora itiraz edilir, ikinci raporun sonucu farklı çıkarsa hakem hastaneye sevk o zaman kaçınılmazdır ve hakem hastanesinin verdiği karar nihaidir.

Üst Alt