Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuğumun %84 raporuna rağmen Ağır Özürlü yazmadığı için evde bakım maaşı bağlanmadı!

ertu55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
forumda baya dolaştım ama kesin bi cevap bulamadım varsa da kusura bakmayın tekrar soruyorum. 7 yaşında üçüz çocuklarım var biri engelli %84 raporu var yalnız ağır özürlü ibaresinde hayır yazıyor.bende sigortalı çalıştığım için maaş ve evde bakım parası bağlanmıyor acaba bu yeni kanun yürürlüğe girince alabilecekmiyim ve ne zaman kanunlaşacak kesin olarak şimdiden teşekkür ederim.

iyi akşamlar
benimde annemin %95 raporu var ama ağır özürlü yazmıyor ağır özürlü neye göre yazılıyor bilgisi olan paylaşırsa bende bilgi sahibi olabilirim. yeni kanunla bahsettiğiniz nedir..

"Özür durumuna göre tüm vücut fonksiyon kaybı oranı % 50 nin üzerinde olduğu tespit edilen özürlülerden; beslenme, giyinme, yıkanma ve tuvalet ihtiyacını giderme gibi öz bakım becerilerini yerine getirmede, kendi başına hareket etmede veya iletişim kurmada zorluk ya da yoksunluk yaşadığına ve bu becerileri başkalarının yardımı olmaksızın gerçekleştiremeyeceğine tıbbi olarak karar verilen kişiler" AğırÖzürlü sayılır.

Başka bir deyişlede,
http://www.engelliler.biz/forum/evd...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html
buradaki seçeneklerden birinden tamamen, yada ikisinden kısmen muaf olanlara ağır özürlü ibaresi verilmelidir.
Yeni rapor almayı deneyin, yada elinizdeki rapora itiraz edin yukarıdaki düzeyde olduğunu düşünüyorsanız hastalarınızın...

Ağır Özürlü kısmının aldığınız özür oranıyla ilgisi bulunmamaktadır. Burada kriter, özürlü kişinin KENDİ BAŞINA hayatını idame ettirememesidir. Yani birinin bakımına muhtaç olmalıdır. % 99 özürlü olup ağır özürlü olmayabilirsiniz.

daha önce rapor %70 idi itiraz ettim 84 e çıkarttılar.Engelli bakıma muhtaçlık kriterleri! demişsiniz benim çocuğum kendi kendine tuvalete gidemiyor üstünü giyemiyor banyosunu yapamıyor her şeyiyle annesi ilgileniyor daha ne kadar ağır özür bekliyolar ben anlamıyorum.oturduğum sokakta başka bir engelli kardeşimiz var tam olarak bilmiyorum ne kadar engeli var ama nörolojik sorunu var ama bütün uzuvları sağlam ve sohbet edilecek kadar beyni yerinde ve ailesi yardım alıyormuş.sosyal yardımlaşma vakfına gittim kaymakamlığa gönderdiler kaymakamlığa gittim belediye ye gönderdiler belediye ye gittim en başa sosyal yardımlaşma vakfına gönderdiler.galiba bu yardımları alabilmemiz için akp ye oy vermemiz gerekiyor.kimse kusura bakmasın ama gerçektende bu düzen böyle.

Üst Alt