Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuğumun doğuştan uzuv eksikliği var. Rapor derecesi ne olur?

45SI45

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba.
Ben bu konuda hiçbir şey bulamadım internet ortamında. Aklıma bu siteyi görünce en iyi bilenler bunu yaşayanlardir diye düşündüm.

Evliyim. 3 çocuğum var. Ellerinizden öper.
1. (oğlum) ve 2. (kızım) de hiçbir sıkıntı yok fakat 3. Kızımda doğuştan uzuv eksikliği var.

Ellerinde (her 2 elinde de) 2 şer parmak eksik.
İkisinde de işaret ve yüzük parmakları yok.

Resmini de ekleyeceğim. Bana bu konuda yol gösterir misiniz?

Heyet Raporu , ssk li çalışan babanın hakları , kaç derece rapor verirler tarzında yardımlarınız gerekli.

Bu konuda hiçbir bilgim yok.

Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Serkan

uEYZuA.jpg

https://resmim.net/f/uEYZuA.jpg

Bana sanki avcunun yarısıda yok gibi geldi fotoğrafta bileklerde incelik varmi ayriyetten ayriyetten kollarin birbirinden kısalığı varmi

Evet avcuda küçük doğru. Onun da dereceyi arttırıp arttırmayacagini bilmiyorum işte. Yani hiçbir bilgim yok bu konularda.

Ne yapılır nereye başvurulur vs.

Ne hakkım var neler yaparım

Kollarında incelik dirsekten bileğe doğru var sanki ama kisalik varmı bilmiyorum hiç, 2 kol uzunluğu aynı ama normalden kısa sanki az da olsa

Rapor almak isitiyorsaniz rapor veren hastanelerden birine müracaat edip muayene olup heyete gireceksiniz burdaki soru şu raporu ne için alacaksınız

Kollarda kisalik olup olmadığını en basit giydiği elbiseden bilirsiniz

İşte sorunda orda rapor alsam çocukken yani 18 yaşına kadar ne avantajlarımiz olacak,
Mesela çocuk okul öncesi eğitimi , benden kesilen verginin düşürülmesi yada kesilmemesi, yada O'na ne avantajı olacak, sonuçta engeli var ve önüne çıkacak hep her konuda.
Bu rapor yani mutlaka alınmalı mı.

Kısacası hiçbir bilgim yok.

Şoku atlatalı da yaşı 2 yi buldu ve artık ne yapmamız gerekli sorularımız başladı.

Teşekkür ederim ilginiz için bu arada

Yanlış değilsem çocuğunuzun üzerinden vergi indirimden yararlanabilirsiniz okul çağında özel eğitim verirlermi bilgim yok

Yani benimde genel anlamda hiçbir bilgim yok, bu konu ile ilgili nerelere danışılir, kimden yardım istenir, prosedürler falan kim bilgi verir yaşadığımız yerde.

Merhaba arkadaşlar. Bende bununla ilgili bir şey soracagım. Benimde 34 yaşındaki abimin bir elinin baş parmağı kopuk, birde felç geçirdi kan sulandırcı da kullanıyor ona da engel raporu almak istiyoruz. Bu durumda verirler mi ki. Verilir sanırımda daha başvurmadık.

Üst Alt