Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuğumun gece yataktan kalktığını bana bildirecek bir cihaz var mı?

REMZİ YOL

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
19 yaşında hem zihinsel, hemde fiziksel engelli çocuğum var.
uzun uğraşlar sonucu çocuğuma tuvalet eğitimi verdik,çocuğum yardım alarak tuvalet ihtiyacını giderebiliyor, tamamen bize bağımlı.
lakin çocuğum gece tuvalet ihtiyacı için wc'ye geldiğinde bize haber veremiyor. Birçok kez klozetin başında bizi 10'larca dakika beklediği oluyor. Bazen ayakta durmaktan ve düşmekten korktuğu için beti benzi kaçmış ve oldukça korkmuş bir vaziyette gördüğümüz oluyor. Bu durum da beni oldukça üzüyor.
acaba uyarıcı bir cihaz, yada ne bileyim pratik bir çözümü var mı. gece yatağından kalktığında haberimiz olsada çocuğum eziyet çekmese...
önerisi olan, ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

alarm güvenlik olan yerlere bir sor çözüm vardır belki ..bıldığım kadar yanan sobaya cocuk yaklaştığında alarm veriyordu ev hanımı sakattı cocuğu için alarm güvenlik yerinde almıştı

çocuk zaten konuşamıyor ki bizi uyarsın. harekete duyarlı ve alarm veren bir şey lazım.

Remzi bey, üstte verdiğim linke bakın lütfen

geçmiş olsun çocuğunuzun odasının kapısıyla ve sizin odayla bağlantılı bir zil sistemi olabilir yani çocuğunuz yataktan tek başına kalkabiliyor ve kapıyı açabiliyor ise çocuğunuz kalktığı zaman kapıyı açınca veya buna benzer bir alarım sistemi olabilir veya bubi tuzağı gibi çocuk kalkınca ayağının veya elinin deyebileceğği ve değince sizin odada bi zil de olabilir tekrar geçmiş olsun inşallah bir çözüm bulabilirsiniz

teşekkürler arkadaşlar, vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkürler. bu arada başka bir mevzuyu keşfettik. çocuğum tuvalet ihtiyacından çok gece sıcaklıktan ötürü yatağı terk edip, bizim ilgimizi çekebileceğine inanarak wc ye geliyormuş. klimayı sabaha kadar çalıştırıyorum, şimdi. gece 01.00 gibi wc ye götürüp yerine yatırdıktan sonra, sadece 07 gibi işe giderken wc ihtiyacını karşılıyorum, sonrasında 13.00 gibi tekrar wc ye gidiyor şimdi. yavrum deliksiz uyuyor mışıl mışıl. biraz enteresan bir tecrübe oldu ama durum bu :)

Limooni;
sizin cevabınızı okumadan yazmıştım aradaki mesajı, kusura bakmayın :)

Sürekli açık olan klima hasta etmesin, ona da dikkat edin...

Üst Alt