Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuğumun sigortası gözüktüğünden engelli aylığımı kesmişler!?

cemil47

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
4
Değerli arkadaslar bir yildir engelik maşimi kestiler sskya gitiğimde öğrendim iki oğlun sigortası görükmeden dolayı ksilmiş evet doğru iki çocuğum özel bir firmada çalışiyor askeriöcretle cocuklarim ve ben alti nufusuz birakın nufus coğunluğu azlığı çocuklarimin aldiği zaten kendisine yetmiyor istemezsede bana bakmiya bilir çoğusunu çevremde gürüyoruz denk geliyoruz babasina bakmiyor anesine bakmiyor bana bakacağina ne malum bu nedenle konu açma geregi duydum neyapmam gerekiyor bana bir yol güsterin beni konuyla ilgili aydinlatirsaniz sevinirim saygilar.

1. 2022 aylıkları için kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 701,32 TL olarak belirlenmiş olup, 2 asgari ucret = 2.324 × 2 = 4.648 : 6 = 774,66 TL. Yani kişi başına düşen aylık gelir sınırını aşmaktadır. Dolayisiyla engelli maasi bağlanmaz, baglanirsa da kesilir.

2. 2022 aylıklarından yararlanamayacaklar şartında "Muhtaçlık sınırına eşit veya üzerinde nafaka bağlanmış veya bağlanması mümkün olanlar" şeklinde bir sart öngörülmüş olup, oğullarıniz ikametgahini başka bir adrese alsalar dahi, medeni kanunda öngörüldüğü şekliyle muhtac durumdaki anne ve babaya bakma yükümlülüğü bakimindan Yardım nafakası için dava açılabilir ve nafaka bağlanabilir olduğundan engelli aylığı yine baglanmayabilir.

Bana göre yapilacak birşey yok.

Değerli forum arkadaşlar yaklaşik onyıl ünce engeli aylığı almak için baş vuruda bulundum sonrası heyete girdim heyeten sonra yüzde55 engeli raporumu aldım ama aslı vermediler baştabip tastikli imzalı kırmızı mühürlü fotokopisini elden verdiler aslını ankaradan aylık maşı bağladığında geri bulunduğun ilçe maliyeye geri gunderilecek dediler sonrası süresi hatirlamıyorum bir gün postadan bana zarf icinde ptt hesap kartı aldım engeli aylığim bağlanmış anladım sonrası dört seneden sonra engli aylığim kesildiğini öğrendim nedenini araştırdım çocukların sigortası gözüktüğü için kesilmiş dediler itraz etsende işe yaramaz dediler sonrası raporumun aslı nerde olduğunu bilmiyorum sadece elimde fotokopisi mevcut tekrardan başvuru nerden yapacağim fotokopisi geçerlimi? Yoksa yeniden bir sağlik kurulu raporu almak icin heyetemi gireceğim konuyla ilgili beni aydinlatirsaniz sevinirim saygılar.

cemil47
10 yıl önce aldıgınız rapor süreli ise süresi bitmiştir yenıden almanız gerekır.süresiz ise elınızdekı fotokopı olan raporu hastaneye gıdıp ılgılı birimden aslı gibidir diye onaylatmanzı gerekır.her gün yeni yeni icat çıkarıolar.büyük ihtimal yenı rapor çıkarmanızı isterler onun içinde rapor vermeye yetkılı herhangı bı hastaneye başvuru etmenız gerekıo

ben bu işin adaletine tukurim bende 31 yaşındayım ailemle yaşıyorum babam 3 bin lira emekli maaşı alıyor diye bana da engelli maaşı vermiyorlar ... sanki babam her ay gelip maaşını benle mi bölüşüyor bu ne biçim zihniyet kardeşim insanları mağdur etmekten başka birşey değil....

-mka
Raporun söreli söresizi olurmu öylebisey olurmiki varsa öylebisey sayet saçma birsey

cemil47
evet sürekli ve süreli raporlar.saçma gibi görünse de değil.çünkü öyle engelli var ki o bir raporu alana kadar be zorluklar çekiyo kaldıkı kronık tedavisi olmayan bir engelliye seneden seneye ya da 2 yılda 1 rapor getır demek hem engellıye ezıyet hem devlete külfet olur

Üst Alt