Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuk borçlanması yapıp vergi indirimiyle erken emekli mi, normal emekli mi olmalıyım

serpil26

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
MERHABA
11 eylül 1965 doğumluyum 15.12.1989 sigorta başlangıcım var arada boşluklarla şuanda 4380 günü doldurmuşum iki tane çocugum var 927 günden çocuk borçlanması yapabiliyorum 20 yıl 46yaş 5375 günden emekli olucam sizce çocuk borçlanmasına gireyimmi yoksa bi 3900 günden bi emeklilik varmış tam olarak bilmiyorum hangisinden emekli olayım maaşım düşücekmi ? % 55 engel raporum var . cevap verirseniz sevinirim .

En erken ne zaman ve hangi statüde emekli olabiliyorsanız, onunla olun.

Raporunuza karşılık defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz:

2008_oncesi.PNG

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

emeklilik

4380 günden 29 mart 2013 vergi indiriminden yararlanıp sgk emeklilik dilekçemi verdim .. Ama sgk dan bana herhangi bir kagıt gelmedi arkadaşlar ,ne zaman belli olur acaba? kaç ay beklemem gerekir?iyi günler dilegiyle..

Serpil hanım vergi indirim hakkı aldınız mı?

evet aldım

ve bugün
emekli olduguma dair kagıdımı aldım maaş çok düşük 650tl 2 yılım kalmıştı
aslında bu iki yılıda çalışıp ödesem maaş kesilirmi acaba?bu kadar oldugunu bilseydim çocuk borçlanmasına girerdim.şansım varmı acaba daha parayı almadım 29marttan beri bekliyordum aslında,bana bilgilendirecek arkadaş varsa çok memnun olrum.......

Hayırlı olsun.

Çalıştığınız her an maaşınız daha da düşük olurdu emin olun. Emekli olduğunuz için pişmanlık duymayın yani.

İsterseniz maaşınızın yeniden hesaplanması için sigorta müdürlüğüğne dilekçe ile başvurun.

Arkadaşlar normal emekli olacak bir kişiyle vergi indiriminden yararlanıp emekli olan kişinin maaşı ne kadar düşer acaba biliyormusunuz....

suan nekadar alıyorsun serpıl sen normal emklımı sakatmı

Maaş anlamlı şekilde değişmez. Rapora karşılık erken emekli olmak, yıllarca erkenden emekli maaşı almak demek. Bu da büyük avantajdır...

Üst Alt