Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuk felci % 40 raporum varken % 20'ye düşürüldü! Ne yapabilirim?

ibrahim yaman

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
1959 dogumluyum
Çocukken 1.5 yaşında cocuk felci gecirmişim
Sol ayagım felç,kısalık ve de incelik var
1979 senesinde Ankara Askeri Gülhane Hastanesinden(GATA dan)% 40 cürük raporu verdiler
Askerlik yapmadım.
1999 senesinde Ankara Numune Hastanesinde tekrar rapor aldım Devlet Dairesine girmek icin %40 sakat raporu verdiler
Devlet işi olmadı simdi esnafım 2012 senesinde Ankara Numune Hastanesine tekrar özürlü raporu almak icin müracaat ettim % 20 engelli raporu verdiler
Tekrar kurula girdim aynısı cıkdı %20 bashekime eski raporumla müraaat ettim rapor oranları düsürüldü dedi .
22 senedir bagkurluyum hakkımı nasıl ararım?
Özürlü olarak hic bir indirimlerden yararlanamıyorum

***Bağ-Kur’lu özürlüler için vergi indirim belgesine gerek yok ama…

Bağ-Kur (4/B) sigortalıları da özürlü iseler erken emekli olabilirler. Onların Defterdarlıktan vergi indirim belgesi almasına gerek yok ama SGK Merkez Sağlık Kurulları tarafından onanmış en az yüzde 40 rapora ihtiyaçları var. Rapor oranlarına göre emeklilik şartları da aşağıdaki gibidir.

Uygulamaya göre, ilk defa sigortalı olduğu tarihten önce malûl (yüzde 60 ve fazlası) olduğu için malullük aylığı bağlanmayanlar, çalışma gücü kaybı yüzde 40 ila yüzde 59 arasında olanlar aşağıdaki şartlarda 4/b sigortalılığı kapsamına konulan özürlü emekliliğinden aşağıdaki tablodaki şartlarla yararlanabilirler.

Bağ-Kur’lular Çalışma Gücünde Kayıp Oranı

%60 ve daha çok olanlar

%50 – %59 arası olanlar

%40-%49 arası olanlar

15 yıl, 3 bin 960 gün

16 yıl, 4 bin 320 gün

18 yıl, 4 bin 680 gün

Babanız Malül emeklisi değilllllll

Babam 1966 doğumlu, 01.03.1989 sigorta başlangıcı var, şu anda 2287 prim günü bulunmakta ama önce geçirdiği iş kazası nedeniyle % 40 işgöremez raporu var malulen emekli oldu. Şimdi primi yatmakta normal şekilde ne zaman normal emekli olabilir? Gökhan

Gökhan kardeşim, babanız malül emeklisi falan değil iş kazası sonrası sürekli işgöremezlik

Özürlüler yaşa bağlı olmadan erken emekli olurlar - SSK Emekli

16 Aralık 2010'dan sonra değişti hastalıklara verilen oranlar.
şu tabloya göre oran alırsınız.
Tablo_3.4.png

Ama Bağkur'dan emekli olacakların elden alacakları raporlar kabul edilmez, kuruma emeklilik başvuru yaptığınızda kurum sevkiyle en az % 40 almanız şart.

şu tabloya göre emekli edilirsiniz:
bagkur.PNG

Üst Alt