Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuk felcim var. %40 oranında rapor alabilir miyim?

birliktelik

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Sağ bacağım sol bacağımdan bariz bir şekilde daha ince ve sağ ayağımın parmaklarını oynatamıyorum. Yürümemde de aksama var. Askerlik yapmadım, çürük raporum var. Askerlik muayenesinde çocuk felci dediler. Anneme göre ise küçükken havale geçirmişim.
Şimdiye kadar kendi işimi yapıyorum ama kriz nedeniyle özel sektörde iş aramaya başladım. Bu arada bir de böbrek ameliyatı geçirdim.
Sorum şu:
%40 iş görmezlik raporu alabilir miyim? Alabilirsem Prosedürü kısaca özetleyebilir misiniz?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Sevgilerle...

tabi alabilirsin bulunduğun ildeki devlet hastanesine git orada heyet odası var heyet odasında sakatlık raporu almak istediğini söyle.gerekli işlemleri zaten orada yaptırıcaklar sana. Allah kolaylık versin

Tek bacak Çocuk felcine tek başına %40 derece verme ihtimalleri düşük.Ancak bu rahatsızlığına bağlı ayak kısalığı,parmaklarda hareketsizlik,kalçada olan eğrilik vs. gibi sorunları rapora ekletmelisin.Ayrıca böbrek sorununuda muhakkak belirtmelisin.
Rapor almak için ilk önce işçi bulma kurumuna kaydını yaptır.Buradan hastaneye sevk al.Ücretsiz olarak tetkiklerin yapılır.Hastanede toplanan heyet her bir vücut sorununa ayrı ayrı bir derece vererek bunların toplamını alarak bir engel derecesi verir.Umarım %40 çıkar.
Bu aşamdan sonra işe başladığında işyerinin bağlı olduğu defterdarlığa bu raporla başvuracaksın.Bu raporu defterdarlık değerlendirir.Vergi indirimine konu engel derecen biraz farklı olduğundan oranını düşürebilirler.
İyi geceler.

ne yazıkkı cocuk felcınde sorun sadece tek ayak ıse % 25 vergı ındırım oranı oluyor bakın sakatlık olcutlerı tablosundada bu rakam yazıyor. Bendede cocuk felcı var 2000 yılında % 40 aldım gecen sene aynı raporu aldıgım hastaneye gıttım. eger tekrar heyete gırersen sag bacagından başka yerınde sorun yoksa sadece % 25 alırsın dedı doktor.

Üst Alt