Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuk tekerlekli sandalyesi için SGK ne kadar ödeme yapar?

Konular
8
Reaksiyonlar
0
selamlar.

serabral palsili çocuğum için internetten medikal firmasından katlanabilir puşet şeklinde özellikli tekerlekli sandalye aldım. 1400 tl civarı .
kızımın %99 engelli raporu mevcut. rapor de tekerlekli sandalye kullanımı evet şeklinde değerlendirilmiş.
Acaba bu ödediğim ücretin bir kısmını sgk dan almam mümkün mü?
eğer mümkünse nasıl bir yol izlemeliyim?

teşekkürler.

Bülent bey teşekkkür ederim ama .şans veya çok şans olayını anlamadım.bu işlem şansamı bağlı.bir prasedürü yokmu?nasıl bir yol izlemeliyim sizce en azından şansımın olması için.

Ben 2010 aralık ayında %88 Serebral Palsi hastası olan kızıma özellikli tekerlikli sandalye aldım Kraft Marka Bana ödenen Meblağ 550 TL.

slm.Özgür bey nasıl bir yol izlediğinizi yazarsanız.bana yardımcı olursunuz.çünkü kraft markalı tekerlekli sandalye ile hemen hemen aynı özelliklere sahip.

ben cerrahpaşa tıp fakültesinden raporumu çıkarttım,özellikli tekerlekli sandalye kullanması uygundur diyerek,sonra sgk'ya raporumu götürdüm,raporumun arkasına ellerinde mevcut olamdığını belirtir yazı yazdılar.daha sonrada bir mağazadan ürünü tedarik ettim,faturası ve ürünün belgeleriyle beraber yine sgk'ya teslim ettim daha sonrada ödemesi yapıldı.

bizimde özürlü raporumuz var tekrar çıkartmamız gerekecekmi?ayriyeten raporla birlikte reçete yazdırdınızmı?

slm.ben bu işten bir şey anlamadım.bende puşet şeklinde tekerlekli çocuk sandalyesi aldım.1300 tl.tekerlekli sandalye raporu çıkartım.özellikli motorsuz çocuk tekerlekli sandalye reçetesi yazdırdım.sgk barkod diye tutturdu.bu nasıl iş.ödediğim 1300 tl nin bir kısmını bari alamıyacağım.

özür dilerim tam hatırlamamakla beraber faturasını ve beraberindeki evraklarını götürdüğümde yanlış hatırlamıyorsam çıkartma şeklinde bir barkot numarası yazan etiketi faturanın üzerine yapıştırdılar.

kim yapiştırdı satan firmamı?bize barkodu yok dediler.yapıştırısanız sorun olur falan filan....

barkod numarası şu an faturasını buldum üzerine yapıştırılmış tabiki firma tarafından yapıştırılıyor.modeli numarası ve barkod numarası olan bir stiker gibi yapışkanlı kağıt.

selamlar cp li oğlum için bende sağlam bişey almak istiyorum bugüne kadar 5 puset eskittik kırdık vs. galiba aldığınız araç kraftın modeli? Rapor heyet raporumu sgk nasıl bir rapor istiyor sadece FT ortopedi yetiyormu yoksa illa heyet mi olacak? Birde aracınız varsa bagajına koyarken bu puset sıkıntı çıkartıyormu?

benim kızıma aldığım kraftın 2200 modeli,zaten tek modeli var.koltuğu çıkıyor araç içi oturma koltuğu olarak kullanabilirsiniz.arabanın iskeletide araç bagajına rahat bir şekilde sığıyor.kızım 6 yaşında arabanın taşıma kapasitesi 35 kg.daha fazla ağırsa medikallerdede daha özellikli arabalar var.evrak olarak önce çocuk norolojisinden sağlık kuruluna reçeteye(engelli özellikli bebek arabası ) yazılmak kaydıyla sevk ediyor,sağlık kurulu rapor çıkartıyor (hastanın engelli özellikli tekerlekli bebek arabası kullanması uygundur diye).daha sonra sgk'ya gidiyorsunuz rapor ve reçeteyle,oradan reçetenin arkasını ellerinde bulunmadığını yazıyorlar.daha sonra ürünü alıyorsunuz faturası garanti belgesi raporlarınız ve reçeteyle tekrar sgk'ya.evrakları teslim ettikten sonra öngörülen ücret sizin adınıza ziraat bankasına yatıyor.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bu arada kilosu 16 zayıf henüz 4,5 yaşında.

rica ederim umarım faydası olan bilgiler vermişimdir.

birde eğer istanbuldaysanız ve bu ürünü alacaksanız fiyat yönünden araştırın ve size tavsiye edeceğim bir yerden araşırdığınız fiyatında altında alabilirsiniz.

ozgurarslan42;

Maalesef İstanbulda değilim Kırıkkalede ikamet ediyorum ya Ankaradan yada internetten alacağım nette en ucuz 999 a gördüm.

ben bu ürünü 750 tl'ye aldım aralık 2010'da istanbuldan,eğer istanbulda bir tanıdığınız varsa saraçhanede kaya erzincan pazarı diye bir firma var,burası engelli ürününü fabrikadan çıkış fiyatına satıyor kar almadan.NOT:ürünü alırken firma sahibi ile görüşürseniz daha iyi olur.

Teşekkür ederim, 2 hafta sonra rapor için uğraşacağız İstanbulda tanıdık yok ama icab ederse atlar giderim otobüse.

Üst Alt