Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuk yaşta lösemiye yakalanan Hasta malulen emekli olabilir mi?

Yakup Özcan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
20.04.1978 doğumluyum
6 yaşında lösemiye yakalandım uzun yıllar tedavi gördüm.
2001 yılında normal sigortayla işe başladım ve devam ediyorum.
2970 günüm var normal sigortayla malulen emekli olabilir miyim?
15 yılı tamamlamalı mıyım?
Ne yapmalıyım?
Bilgi verirseniz sevinirim...

Lösemi için hangi oranda rapor verildiğine dair bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz: http://www.engelliler.biz/forum/sag...kac-oraninda-rapor-alabilirim.html#post955404

Eğer % 40 ve üzeri rapor alabilecek durumda iseniz, malulen değil ama (çünkü malulen emekli olabilmenin ilk şartı ilk sigortalı olunan tarihte maluliyet derecesinde işgücü kaybı olmamak ve/fakat bugün % 60 ve üzeri raporu bulunmak şartı vardır) erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz.

Defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkına istyinaden aşağıdaki tabloya tabisiniz emeklilik için:

2008_oncesi.PNG

Not: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

1997 yılında almış olduğum (%50 sürekli) raporum var.
Erken emekli olabilmek için bu yeterli olacakmı yoksa vergi indirimi almam şart mı?
Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim.

erken emeklilik için vergi indirimi şart 2006dan önceki raporları kabul etmezler işyerinizden calıştıgınızadair belge ile defterdarlık kanalıile hastaneye sevala bilirsiniz en az %40 ve üzeri rapor aldıgınızda emekli olabilirsiniz şayet hastalıgınız ileri derece ise sgkya malülen emeklilik için müracat edip 3/2 iş gücü kaybı var ise malülende emekli ola bilirsiniz 10 sene 1800 günden

Üst Alt