Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocukların bulunduğu kalabalık ortamda işitme cihazını nasıl ayarlattırmak gerekir?

niran

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,çocukların bulunduğu kalabalık ortamda işitme cihazını nasıl ayartlattırmak gerekir.onlarla konuşurken ne söylediklerini anlamak zor oluyor çoğu zaman.

uzgunum maalesef bunun için net bir çözüm yok sabırlı olmaktan başka seçenek kalmadı., isitme cihazı satan firmalar çok programlı her işini karsilar deselerde inanin kı yalan günümüz isitme cihazlari sesi yukseltmekten başka bir ışe yaramamiştir..

oyle deme neyzo allah isitme cihazlarinin eksikligini gostermesin valla ben hicim cihazim olmazsa kotunun iyisi bile olsa cihazla anliyoruz cok seyi
pahali cok kanalli cihaz olup gurultu yonetimi iyi olan ama ses yumusatma oluyor mesela siemensin bessond olanlari var cok merak ettim bu iyi olabilir niran:eek: o canavarlarin seslerine diyorum ben bunlara cok heves ettim ama cok para ya:mad:

İşitme kaybınıza neden olan hastalık ve işitme kaybı miktarı hakkında bilgi verirseniz yardımcı olabilirim. Cihazınızın marka ve modelini de bilmem gerekecek.

merhaba nasilsin.yeni isitme cihazlari ilk olarak burada satiliyor naturalhearling.go.uk galiba.orada ilk siradaki simense baka bilirsin,hem ileri derece icin hem de estetik cihaz

Gasanov
teşekkür ederim,iyim.verdiğiniz siteye baktım,ama yabancı dilde.

Koklea kaynaklı işitme kayıplarında temel şikayetlerden biri, "duyabiliyorum ama anlayamıyorum"dur. Gürültülü ortamlarda bu şikayet daha da büyür. Başa çıkılması en zor gürültü ise insan gürültüsüdür. Çocuk gürültüsü, kafeterya gürültüsü gibi..
İşitme cihazlarının insan gürültüsüne karşı önerebileceği tek yöntem, çift mikrofonlu programlardır. Bu programların özelliği, önden gelen sesleri, arkadan gelen seslere (gürültülere) göre 3 - 7 dB daha fazla yükseltmesidir.

Ancak bu programı kullanırken dikkat edilmesi gereken birkaç nokta vardır:

1- Konuştuğunuz kimsenin önünüzde, diğerlerinin arkanızda kalmasına dikkat edin.
Örnek 1: Lokantada arkadaşınızla yemek yerken, sizin yüzünüz duvara, arkadaşınızın yüzü salona bakmalı. Böylece lokanta gürültüsünü arkanıza almış olursunuz.
Örnek 2: Kaldırımda yürürken, siz cadde tarafında, arkadaşınız vitrinler tarafında olmalısınız. Böylece arkadaşınızla konuşurken araba gürültüleri arkanızda kalacaktır.

2- Uzmanınızdan 1500 - 6000 Hz aralığını 1-2 dB daha fazla yükseltip; 250 - 1000 Hz aralığını 2-3 dB kısmasını isteyebilirsiniz. Bu durumda sesler biraz daha tizleşecektir. Ama anlaşılırlık artabilir.

3- Cihazınızda mutlaka volüm kontrolü olsun. En ideal ses yüksekliğini ancak siz bilebilirsiniz.

Herşeye rağmen cihazınızdan istenilen randımanı alamayabilirsiniz. Çünkü genellikle işitme kaybı arttıkça "anlama kaybı" da artar. Özellikle işitme eşikleri 70 dB'in üzerine çıktığında "ayırt etme skoru" belirgin şekilde düşer. (Bakınız: Forum: Koklear İmplant/Sabit: "Koklear İmplant Kimlere Uygulanır?")

tesekkurler doktor bey
ama tiz seslerde benim kulagimi agritiyo hic sevmiyorum tiz sesi insan seslerini cok seviyorum anlamasam bile rahatsizlik vermiyor
ayak sesleri icin ne onerirsiniz bu hic hos olmuyor saap saaap saaap

Ayak sesleri, "yüksek sesleri kontrol eden" ayarlar kısılarak yapılabilir. Ancak bu ayarlar fazla kısılırsa, konuşma sesinin "lezzeti" de bozulur. En iyisi deneyerek yapmaktır. Uzmanınıza gidip, şikayetinizi söyleyin. O ayar yapsın, siz de ayardan sonra ayağınızı vura vura yürüyün. Hala "şaap, şaap" yapıyorsa, ayar doğru değil demektir!

Üst Alt