Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çocuklukta Lösemi ALL geçirdim. Askere alırlar mı?

plynn

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
çocuklukta 5-10 yaş arası yoğun şekilde lösemi kan kanseri tedavisi gördüm, kemoterapi aldım bunun yanında radyoterapi ve ışın tedavisi gördüm.. iyileştikten sonra 10-13 yaş arasında düzenli doktor kontrollerine gittim. şu anda çok şükür kanser ile ilgili bir sıkıntım yok ama bu sürecin psikolojik yan etkileri muhakkak bilinç altında var.. çocuklukta bunları yaşamış ve 28 yaşına gelmiş birini askere alırlar mı yoksa muaflık mı verirler??

Muaf olmak için kriterler şu şekilde belirtilmiş: "Tam remisyonda akut ve kronik lösemiler ve tam remisyonda lenfomalar, kemik iliği transplantasyonlular, diğer remisyonda hematolojik maligniteler, remisyonda myelodisplastik sendromlar, diğer remisyonda myeloproliferatif hastalıklar"

Valla kardeş bende lösemi hastasıyım atlattım çok şükür ama ben hemotolojik açıdan muaf olmadım gerek görmediler ortopediden muaf oldum.Gerçi yeni yasalara göre Hemotoloji ve onkoloji hastaları direkt muaf olabilir diye biliyorum doktorlarımın bana vermiş olduğu bilgiye dayanarak.Ama yinede herşey şubede ve Askeri hastanede belli oluyor.

Sayın OturanBoğa
bu maddeyi yönetmelikte bende gördüm ama açıkcası ne demek istediğini anlamadım. Benim durumum hangisine giriyor çözemedim bu işi.. İnternet araştırması yaptım kimi yorumda çocuklukta lösemi geçirenler askerlikten muaf diyorlar, kimi de çocuklukta lösemi geçirenleri şimdi iyi olduğu için askere alıyorlar diyor..Durumu çözemedim..

Sayın yiğido_fatih allah hepimize hayırlar versin. Yeni yasaya göre hastalara muaf veriliyor demişsin ama biz hasta değil hastaydık. Bu durumda olanlara nasıl bir işlem yapılıyor acaba. İnternette bu konu hakkında çok soru var ama cevaplar kesin değil, kimisi muaftır demiş kimisi muaf değilsin demiş..Bu işi askeri hastane çözecek sanırım

Lösemi hastasıyım. Askerlikten muaf olacak mıyım?

arkadaşlar 2004 senesinde all akut leonfoblastik lösemi teşhisi konuldu 4 yıla yakın tedavim sürdü kemoterapi vs. şimdi 28 yaşındayım forumda 4 yaşında yakalanıp 2012 senesinde rapor alan arkadaş muaf olmuş benim durumum nedir şuan askerlik için durumum hakkında bilgisi olan var mı yardımcı olursanız çok sevinirim

Bu konuda güncel deneyimi ya da bilgisi olan var mı?

arkadaşlar muafiyet verildi bir hafta gibi kısa bir sürede bitirdim tabi rapor için istanbuldan erzuruma gitmeseydim daha kısa sürede alırdım bu konuda muzdarip olan arkadaş varsa yardımcı olmaya yol göstermeye çalışırım teşekkürler.

Hayırlı olsun Murat. Güncel bilgi paylaştığın için teşekkür ederim kardeşim.

Sayın Murat Bey bahsettiğiniz kişi benim evet 4-5 yaşlarında akut lenfoblastik lösemi(ALL) tedavisi gördüm.6 ay hastahenede yatarak tedavi aldım. 1.5 yıl ayakta tedavi aldım ve halen de yılda bir sefer kontrole gidiyorum ve kan veriyorum kan değerlerine bakıyolar.
Bu durumu askeriye bildirince(tabi hastaneden rapor alarak) ist.gata da heyete çıktım ve 2012 yılında askerden muaf raporu aldım.

Benim merak ettiğim bir konu var. Geçmişte Lösemi tedavisi görenlerin devlet kademesinde işe yerleştirilmesinde öncelik tanınıyor mu bu konuda bilgisi olan var mı???

kardeş bende senle aynı durumdayım yardımcı olurmusun

gs190 öncelikle geçmiş olsun.Hem tedavi olan için hem yakınları için zor bi dönem.Doktorunla konuş askerlik durumunu sekreterlikten tedavi gördüğüne dair dr ve bashekim imzalı yazı alıyosun.Aldığın yazı ile askeriye basvuruyosun seni askeri hastaneye gönderiyolar orada kan tahilleri yapılıyo bikaç gün sonra heyete çıkıyosun muafiyet veriyolar.

merhabalar ben 2005 2007 tarihleri arasında MRG AKUT LENFOBLASTİK Lösemi(kan kanseri) tanısıyla kemoterapi ve radyoterapi gördüm yaklaşık 10 11 sene oldu tedavim biteli 6 ayda bir kontrole gidiyorum muaflık durumum hakkında bilgi almak istiyorum. 05558957021 abicim bana acil whatsaptan ulaşırsan çok makbule geçer

Üst Alt