Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çok acil cevap: tak yapıyorum idrar gelmiyor! Ne yapmalıyım?

cerbe

Üye
Konular
32
Reaksiyonlar
0
arkadaşla bugun bi sebep yuzunden bi kac saatliğine daimi sonda taktırdım ama yınede sıkıştığımı hissettım sondayı cıkarıp tak yaptım idrar gelmedı fakat 5 dakka sonra kacak oldu ve şuan sıkışığım terliyom ateşlenıyoum kasıklarımn etrafı patlayacak gıbi ne yapmalıyım

Son düzenleme:
Katateri iterken üretrada yanlış bir yol oluşmuş olabilir miİ yani katateri mesaneye ulaştıramıyor olabilirsin.

Yatağa geç. 10 dakika uzan. Parmaklarınla karnına tıkt tık vur. Bu ani kasılmaları azaltır. Sontra çok yavaşça tak yapmaya çalış.

Kaç numara somda kullanıyorsun?

Olmazsa, katateri ılıkça bir suyla ıslatıp yumuşatarak dene.

enfeksiyon varsa dediğin belirtileri yapabilir, Piyeloseptyl 50 Mg 30 Kapsül - İlaç Prospektüsü bu ilaçtan 8 saat arayla kullanırsanız inşallah faydasını görürsünüz... bir iki günde enfeksiyonun canına okur, antiseptik temizleyici bir ilaç. prospektüsü dikkatli okuyun, Allah şifa versin...

hastaneye gidip test yaptırıp doktorun verdiği ilaçları da kullanabilirsiniz...

bazen kasılmalar oluyor bende de katater girmiyor. zorlamamak lazım. bende bülent abinin dediğine benzer karnıma masaj yapıp ayaklarımı uzatarak ve çekerek çözüm buluyorum. bu arada boşaltamazsam bende de kaçak oluyor. ama sonda sonuna kadar girdiyse ve idrar gelmiyorsa karnına masaj yap biraz belden esnet hareket et az sondayı çek. sonra tekrar tekrar az az çekerek denemelisin. eğer sıkışıklığın devam ediyor ve bir şey gelmiyorsa mesaneye ulaştıramamışsın demektir.
tak yapmayı kaçımız doğru biliyor acaba?

OturanBoğa

sonda tam giriyor az idrar geliyor fakat kısa sure sonra kacak oluyor ki bende hiç olmazdı 1500 cc idrar geldiği oluyodu yınede kacmıyodu şimdi 20 25 cc fln gliyo rengi cok bulaık ve içinde spermsi parcacıklar var normale göre cok fazla öncedende geliyodu ama bukadar değildi
dostempati

arkadaşım tşk ederım şimdi sipariş verıyorum

arkadaşlar yorumlarını için tşk ederim

@cerbe

bulanık-kokulu idrar, kasılma-ağrı, idrar gelmemesi durumu, kaçaklar, ateşlenme (gözlerden ateş çıkması), halsizlik belrtileri varsa zanlı yüksek ihtimal enfeksiyondur. Benim yazdığım basit bir tedavi yöntemi ve kısa yoldan çözüm önerisi. Bunun uzun yolu doktora gidip idrar kültürü yaptırıp uygun ilaçları 10-12 gün kullanmaktır ki bu ilaçlar genelde damardan verilir ve hastaneye yatış istenebilir.

enfeksiyon harici bir durum varsa, birkaç gün geçtiği halde iyileşme olmuyorsa doktor kontrolü ihmal edilmemeli, geçmiş olsun...

cerbe

Belli ki enfeksiyon var. Hemen bir steril idrar kabı alın eczaneden ve temiz şekilde idrar örneği alıp Kültür Testi için en yakındaki hastaneye verin. 3 gün sürer testin sonuçlanması. O sonuçlara istinaden en dar kapsamlı antibiyotiği 7 ya da 14 gün olacak şekilde kullanın.

Tesi verdikten sonra dostempati arkadaşımızın yazdığı gibi hemen Piyeloseptyl kkullanmaya başlayın. Antibiyotik alana kadar bu sizi rahatlatır.

Ayrıca, sağlıklı mesane kapasitesi maksimum ama maksimum 600cc'dir. Bunun üstündeki dolulukta mesane yapısı bozulur ve bakteriye dirençsiz hale gelir. Aşırı doluluğun yüksek basınçla böbrekler açısından risk yaratmasını demiyorum bile! Aman diim...

mesanende taş vardır tıkamıştır
aynısı bana oldu hatta akşamına 2 taş döktüm

Üst Alt