Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çok hafif işitme kaybı için widex kulak içi cihaz

Buraak

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Merhabalar

Ben 18 yaşında uni 1 öğrencisiyim amfide hocanın sesini duyuyorum ama anlamıyorum daha önceden kbb gidip testlere girdim ameliyat ile düzelmiyormuş cihaz kullanmam gerek

İki sen önce her iki kulak biri 35 db diğeri 38 db kayıp var günlük yaşantımda çok sıkıntı yaşamıyorum ama derside duymam gerek yani
Şimdi sorularım;işitme merkezlerinin dümen attıklarını biliyorum (eski bir arkadaşım odyocuydu) aklımda widex kulak içi cihaz var tavsiye eder misiniz

İlk önce hastahaneden rapor alıp sonra işitme merkezlerine mi gitmek mantıklı(indirim için)

Eğer indirim vs kalktı ise hastahane ile uğraşmayıp. 2 sene önceki testleri gösterip yeni test yapıp cihazı mı alalım. Ve istanbul avrupa yakasında güvenilir kaliteli merkezler-şube vesaire nerede vardır ?
Teşekküler...

Mrb. yaşınıza göre işitme kaybınız biraz fazla sınıfta mümkün oldukça ön sırada oturun düzenli beslenin B12 balık mutlaka tüketin. gelelim sorularınıza kulak içi işitme cihazı çabuk kir girip tıkanma yaşanır kulak içi işitme kaybı artınca ileride kulanamazsınız çünkü dB DESİBEL YETERSİZ GELİR Kulak akıntısı varsa kanal içi kullanması sakıncalıdır. rahat dışarıdan görünmeyecek kadar küçük kanal içi cihaz kullanmak her zaman güzeldir. kulak arkası hem performans hemde kalite olarak daha iyidir
yeniden KBB muayene olup test yapıp rapor çıkartıp işitme merkezine başvurmalısınız 600 700 tl gibi devlet katkısı olur cihazda yok hastaneye gitmem direk cihaz merkezinde direk alacaksanız orada kendi işitme testi birimleri vardır test yapıp cihaz alırsınız
Oticon ve Phonak'ı NAİDA SIMENS DE İYİ

Son düzenleme:
35-38 db işitme kaybı için cihaz önerisinde bulunabilir misiniz?

2 sene önce test sonuçları böyle idi doktor ilerleme ihtimali çok düşük dedi ama forumda oluduğuma göre ilerliyormuş
Karıyer hayatım için net bir şekilde duymam gerekli çok sıkıntı yaşamıyorum
Her iki kulak için kulak içi cihaz tavsiyesi alabilir miyim
Bir de bu cihazı istediğim zaman takıp çıkartabilir miyim

Pek cihaz kullanacak bir durumunuz yok.

bu isitme cihazi pahaliligida:mad:sikiti cekmedigi halde hemde iki kulaga cihaz:rolleyes:
allahtan ne istiyosun be adam.

isitme cihazi sizin isitme kaybinizi durdurmaz
hatta goruldugu,deneyimledigim kadari yuksek seslerle ayarliyabilen kimi saskinlar yuzunden artar bile isitme kaybiniz. kimse sikinti cekmedigi halde kulaga kocca tikac kaliplari kullanmak, yiyecegi paralari bunlara vermek istemez.

Kulak içi alma

Wideksin en ufağı var kulak arkası onu dene

Önce kbb grcn işitme cihazı için rapor vercek önce işitme testine yollar

Sana öneri iki kulağınada tak bende 1tane taktum senelerdir oteki kulak daha fazla otekinden

Ses sabit gelsin rahat edersin

sıkıntı yok diyorsunuz da i amfide duymuyorum diyorum kimi hocalar kısık sesli konuşuyor
merak ettiğim şu an alsam cihazı istediğim zaman takıp çıkartabilir miyim
ve artar mı işitme kaybım

darilma derttasim:eek:site yonetimi senin baska bi basligina yazdigim mesaji buraya tasimis sagolsunlar:eek:o mesajinda fazla sikintim yok diye yazmistinda.

baska isitme kaybi zordur.

cihaz almaya gucun varsa hemen al. ama tek kulagina bi alda, eger fayda gorursen oburunude alirsin.biz her isitme cihazi aldigimizda zorlaniriz maddi olarak. ama simdiki pahalilikta resmen sovuyorum:mad:
lazim oldukta tabi kullan, baktin gordun isine yariyor oburunude alir iki kulak kullanirsin.

bide 40 db isitme kaybinin altinda sgk odemesi olmuyor bildigim.nerden baksan azcik olsada ise yariyor o 700 600 lira.

selam Burak,
kaybın çok kafaya takılacak bir kayıp değil, iletişim ile ilgili bir kariyer planın varsa işitme önemli olduğundan iyi bir odyoloğa muayene ol, odyolog test sonucuna göre seni yönlendirecektir, işitme cihazı alsanda her zaman takacağını düşünmüyorum ama en azından derslerinde takarsın, yalnızca ilerlememesi için dikkat et dua et ve düzenli kontrollerini yaptır derim.
Sevgiler.

Buraak
Odyogramı foruma yükleyebilirsen, yardımcı olmaya çalışırım.
(Diğer yorumcular, lütfen bilmediğiniz bir işitme düzeyi hakkında yorum yaparken dikkatli olun)

İki kulağına kulak arkası takarsan işe yarayabilir ama o kayıp icin o görüntüye değer mi? Yaşın 18 millet seni ağır kayıplı sanacak.İletisim kurarken bağıracaklar.Garip davranacak bir kısmı..Bir kısmı acıyacak, bir kısmı gülecek.Kaç db diye soracaklar ikide bir.38 db kayıp icin bu kadar sıkıntıya değer mi? Hocanın her dediğini duyup ne yapacaksın.? Yüzde 50 anlasan bile yeter sana.38 db ile cihazsız gayet tabii mezun olursun.Derece bile yaparsın.Sıkıntı olmaz.Olmamalı.

login
Yazdıkların tam bir sorumsuzluk örneği.
"Herkes sana gülecek", "hocanın her dediğini duyup ne yapacaksın" gibi bilimsel, sosyal ve eğitimsel açıdan hiç bir geçerliliği olmayan şeyleri söylemek, tam bir "fikir kirliliği" örneği.
"Herkes kendi fikrini söyleyebilir" gibi, sağlık konusunda geçerli olmayan argümanların arkasına saklanmadan, yazdıklarını bir daha gözden geçir.

Herkes senin gibi güzel anlamıyo malesef login

Benim kaybımda 38le başladı senelerdir tek cihazla gezdim çok sağlısızmış tek cihaz çift olcaktı hata ettik

Mehmet Akşit

Mehmet bey siz kendi alanınızla ilgili yorum yapsanız iyi olur.Yazdıklarımı bilimsel, sosyal eğitimsel açıdan değerlendirmek sizin haddiniz değil.Kaldı ki bunu yapabilmek için önce okuduğunuzu anlamanız gerek."Herkes sana gülecek" şeklinde bir ifade de bulunmadım.Senli benli yazmanız bir yana haddinden fazla küstahsınız.

Bu andan itibaren hiçbir iletinizi okumaya değer bulmuyorum.

Herkes senin gibi güzel anlamıyo malesef login

Benim kaybımda 38le başladı senelerdir tek cihazla gezdim çok sağlısızmış tek cihaz çift olcaktı hata ettik

Damdan düşeni ancak damdan düşen anlarmış sevgili sahranil..
Dr.lar eksik olmasınlar ama ben işitmede hiçbir faydalarını görmedim.38 db kayıpla 18 yaşında bir üniv. öğrencisinin 2 boynuzla dolaşmasını doğru bulmuyorum.Gerek yok diyorum.Çünkü kendimden biliyorum.45-50 db ile Hacettepe Ünv. başarıyla bitirdim.Şu anda yönetici konumunda çalışıyorum.Aktif iletişim içindeyim.Yani ben iki cihaz takmış olsam profesör mü olacaktım?

Dr. cihaz kullan der. 30 db olana da der, 25 db e de der.Aksini demesi tabiatına aykırı.Hepsi de aynı değil.Bana tek kulağına tak demisti örneğin birisi.Hatta kurul raporunda 3-5 dr imzalayıp yazmıştı.(!) Burada sorsan bilimsel değil derler.5 parmağın 5 i bir değil tabii.

login bende aynı şekil ilk odyocuma kaç kez gittim o anlamamada bir değşiklik olmadı duyma ayrı bişi konuşmaları çok iyi anlım diye taktım şimdide alıştım cihazsuz edemiyom artık ozamnlar azdı tvyi anlıyodum cihazsız şimdi oda yok ses derinden glyo cihazsız bunada şükür yapcak bişi yok tek seçenek kulak arkası kldı banada

Yaş ilerledikçe anlama daha da zorlaşıyor..20-30 yaşlarında cok zorlanmazken aynı kayıpla 40 a merdiven dayayınca işler daha da zorlaşıyor.Ben cihaz kullanıp normal duyan görmedim.Memnun olan duymadım.1 tane bile olmaz mı? Hiç yok.

Cihazın anlama için bifaydasını görmedim valla koro gibi yerlerde anlamıyom pek

Kafe tarzı yerlerde zor
login

Kulak arkasını denemedim hiç

Üst Alt