Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çok sayıda ilaç kullanıyorum. Bu kadar ilaç fazla değil mi!?

Grogu

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
64
Selam, bugün doktora yine iyi hissetmediğimi söyledim, demez olaydım yine bir ilaç ekledi. Kime kötüyüm desem kötü oluyorum! Neden neden neden sorular sorular...
Abilify maintena
Depakin
Akineton
Keday
Rixper
Dideral
Bu ilaçları bir bünye nasıl kaldırır? 3 tane antipsikotik vermek nedir? Doktoruma laf anlatamıyorum, Bu kadar ilaç normal olabilir mi arkadaşlar, doktoru değiştirmeli miyim?

Özellikle ruhsal hastalıkların tedavisinde hasta-doktor uyumu çok önemli. Eğer memnun değilsen başka doktordan yardım almak en doğal hakkın. İlaçlar konusunda bir şey diyemem belki doktorun böyle uygun görmüştür. Ben de dört farklı ilaç kullanıyorum günde ama memnunum. Hele ilaç kullanmadığım dönemle kendimi kıyasladığımda gayet iyi hissediyorum şu an.

Akineton ve dideral akatizi için veriliyor diye biliyorum varmı akatizi yoksa bunları bırakabilirsin bence

Born2die

Doktora sordunuz mu nedenini?

Özellikle nörolojik ve psikolojik ilaçların etki mekanizması farklı olduğu için ilaçların sayısı da değişebiliyor.

Bazıları bölgesel bazıları genel etki ediyor, ayrıca ilaçların birlikte kullanımıyla kompleks bi tedavi için uğraştıklarını düşünüyorum.

Basit bir nezle için birden fazla ilaç yazıldığında nedenini soruyorum, sonuç aynı kapıya çıkıyor ama farklı yollardan gidiyorlar.

cardinals

Bu tip durumlarda hastalığın takibinin önemli olduğunu söylememe gerek yok sanırım.

Yeni bir doktor demek, tedaviye sıfırdan başlamak demektir.

Öncelikle sabırlı olup doktorla iletişimi güçlendirmenin taraftarıyım

GaribanÖğretmen Tam sıfırdan başlamak sayılmaz. Sonuçta hiçbir doktor kalkıp da bütün ilaçları kesip yeniden farklı ilaçlar yazmayacak. Ben iki ilde üç farklı doktora çıktım hemen hemen hepsi de aynı tedavi üzerinden devam etti. Sadece bazı ekleme veya çıkarmalar yapıldı. Şu anki doktorumdan çok memnunum.

cardinals Yıllardır bu tedaviyi görüyorum çokta doktor değiştirdim ama fayda etmedi maalesef, yine aynı ilaçlarla devam ediyorlar, ilaç değiştirme konusunda söz hakkı tanımıyorlar..
dogandemirci11 Akatizi ve şiddetli huzursuzluk var geçmiyor da, diderali anksiyete için verdi..
GaribanÖğretmen TRSM ye gidiyorum doktorumla iletişim sağlıklı yarım saate yakın dinliyor konuşuyoruz memnunum da aslında. Fakat daha önce Bakırköy'de kaldığımdan mıdır bilmiyorum ağır hasta olarak görüyorlar beni ve orada eskide yazılan ilaçları değiştirmiyor şikayetlerime göre ekleme yapıyor.
Nedeni tabi ki de benim hastalık şikayetlerim, ne desem ayrı bir ilaç ekliyor.
Asıl sorunum vücut bu kadar ilacı tolere edebilir mi? Yıllardır kullanıyorum ve yıllarca da kullanacakmışım:( Erken yaşlandığımı görüyorum, bu ilaçlar hayatımdan birçok şeyi götürdü tabi hastalığın kendisi de...

Born2die Eğer doktorundan memnunsan sorun yok. Anladığım kadarıyla sen sadece kullandığın ilaç sayısının fazlalığından şikayet ediyorsun. Dönem dönem ilaç sayılarında ve dozlarında artma veya azalmalar olabiliyor, bu konuda sabırlı olmanı tavsiye ederim naçizane. Benim de 6 farklı ilaç kullandığım dönemler oldu, şu an 4 farklı ilaçla durumum stabil. Her ilacın bir yan etkisi var, hiçbiri bu konuda masum değil ama kar-zarar hesabı yapıldığında muhakkak senin lehine olacak şekilde ilaç düzenlemesi yapılıyordur. Hayatımız boyunca ilaç kullanmak zorundayız maalesef, kullanmadığımız zamanlarda daha ciddi sonuçlarla karşılaşabiliriz.

Born2die

Düzenli olarak ilaç kullanıldığında doktorlar genellikle belirli zaman aralıklarıyla (3-6-9 ay gibi) tahlil isterler. Sende böyle yapılmıyor mu?

Born2die Bu kadar ilaç kullanmak normal değildir hatta bu kadar ilacı kullanmak tam tabiri ile '' Fili veya deveyi yıkacak '' kadar güçlü ilaçları veya bu denli antipiskotik kullanmak olağan dışıdır.
Hastalık tanınız nedir EKT Tedavisi uygulandı mı ?
EKT Tedavisi uygulanmadı ise neden ?

Bana göre cok deil bu ilaclar..
Zira
Lyrca, contramal, zaldiar, dulox,laroxyl, lustral, aripa,
Ketya,brufen,cabral vs.... baya kullaniyorum...

cardinals Haklısın fayda-maliyet hesabı tabiki de ilaç kullanmak zorundayız. Doğru ilacı bulana kadar ilaç değiştirmeyi de yerinde buluyorum. Bakalım sabredeceğim.. Üç hafta sonra yine gideceğim umarım tedaviyi düzenler ve rayına oturur herşey..
GaribanÖğretmen Tahlil tabi yapılıyor özellikle valproik asit düzeyine bakıyorlar.
ADALETE SİTEM Bipolarım, ekt yi ben istemedim

Born2die Neden EKT yi ret ediyorsun kötü bir şey değil tam tersi sana şifa olacak korkma ölmezsiniz zararı da yok bilakis ilaçların zararı var karaciğer ve böbrekleri ve mideyi bitiriyor.
EKT tedavisi olun tavsiye ederim ve hastalığınız şifa bulacak inanın buna ve asla korkmayın.
EKT sürekli ilaç kullanmaktan iyidir.

Elektrokonvülsif terapi veya elektroşok tedavisi akıl hastalıklarının tedavisinde uygulanabilen, beyinden elektrik akımı geçirilerek suni epilepsi nöbeti ortaya çıkarılmasına dayanan bir psikiyatri tedavi yöntemidir.
Sadelikguzeldir

Üst Alt