Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çok zorlayarak mesane boşaltmak ve TAK'a geçiş..?

ozlecan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
bülent abi ben 6 yıldır kendi kendime işeyebiliyorum. ama çok fazla zorlamıyorum (ıkınıyorum yani) çok zararlı diyolardı ama aldırmıyodum .sonra ikna oldum ve 3 gundur 6 çarpı 1 TAK yapıorum.
sence hangisi daha sağlıklı? tak yaparsan mesane kapasitende yavaş yavaş genişler dediler doğru mudur?

Böbreklerini en son ne zaman kontrol ettirdin? En son ne zaman böbrek (hatta üst batın) ultrasonu çektirdin?
Kendi kendine işemek böbreklerine zarar verecek diye bir kural yok. Verebilir de vermeyebilir de. Bunun kararını ürolog vermeli. Hatta kendi kendine işerken ürodinami yapmalı doktorun ve böylece zorlanmadan dolayı böbreklere idrar dönüşü olup olmadığını tespit etmeli. BUNU MUTLAK AMA MUTLAKA YAPTIRMALISIN.

Onun sonucuna göre (en çok tercih edilenden başlayarak):
1- Ya kendi kendine işemeye devam edersin
2- Ya kendi kendine işemenin yanı sıra bir de bir de günde birkaç defa TAK yaparsın
3- Ya da sürekli olarak TAK'a geçer ve günde 5-6 defa TAK yaparsın.

Not: Mictonorm, Detrusitol, Spasmex, Üropan vb. mesane iç basıncını azaltıcı ilaç mutlaka ama mutlaka doktor öderisi ile kullanmalısın.

bende aynı şekilde ıkınarak yapıyordum idrarımı bi ara bi dr tak önerdi kaçaklar vardı ama raporumu yenilemek için gittiğimde muayene eden dr bana tahliller yaptırdı daha sonra sisteskopi yanılmıyosam öyleydi kesede kalan idrarı ölçen bir muayene yaptı daha sonra bana tak kullanmama gerek olmadığını söledi idrarımı rahat yapabilmem için bayan olmama rağmen uygun gördüğü için prostat hapı başladı diyeceğim mutlaka bu konuyu ürologla konuşun en doğru çözümü onlar bilir

Ikınarak yapmak , tak yapmaktan iyidir.Hangi sıklıkla idrara cıkıyorsunuz ?İdrar kültüründe herhangi bir bakteri üremesi varmı, bu sorduklarım normalse idrarada cok sık cıkmıyorsanız, uzun yolculuklara cıkarken veya dışarda cok kalacaksanız tak yapmayı öneririm.Konuyu tam netleştirmek için doktora başvurunuz, ürodinami sonucu na göre hareket edilmeli,Belki Bülent beyin dediği ilaçlardanda fayda görebilirsiniz.Geçmiş olsun.

Ve, günde 2-3 lt. su içip mesanede 4 saatten fazla idrar kalmamasına özen göstererek, enfeksiyondan kaçınmak, böbreklerin kesinlikle sağlıklı olduğundan emin olduktan sonra haftada 4-5 defa 1000 mg'lIk C vitamini almak da mesaneyi rahatlatır ve genişlemesine yardımcı olur.

Üst Alt