Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çoklu engelliler hangi gruptan sınava girer?

nostaljik

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
2 ayrı engel grubundan oranı olan birisi hangi engel grubundan oranı daha yüksek ise o gruptan mı giriyor sınava, mesela KBB (Dil ve konuşma bozukluğu) oran : %28.... psikiyatri (anksiyete bozukluğu) oran : %25.

Sınava giriş grubu dil ve konuşma mı olur , yoksa ruhsal ve duygusal mı olur?

Hem ortopedik hem zihinsel engeli olanlar EKPSS'ye hangi statüde girecek?

arkadaşlar size bir soru soracagım ekpss ye başvuruda raporunda 2 engeli olanlar örnegin : ortapedik ve zihinsel engeli bulunanlar ortapedikten %55 zihinselden %25 puanı olan biri sınava hangi katagoriden girecek kulavuz ne diyor bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum

Sınava başvurduğunuzda bilgisayara bilgilerinizi giren görevli bilgilerinizi doldurduktan sonra elinize bir kağıt verir.. O kağıtta zihinsel mi ortapedik mi yazıyor :)

Hangisi daha yüksek ise o yazılıyor genelde ama zihinsel işin rengini değiştirebilir. Ortopedik engel genel sınava tabii. Ama zihinsel dediğiniz ruhsal duygusal mı yoksa zeka ile ilgili bir sıkıntı mı ona bakmak lazım. Eğer ruhsal duygudaşla genelden gireceksiniz.

merhaba benim raporumda yüzde 50 zihinsel yüzde 10 konuşma yazıyor sadece zihinselden girsem olur mu çoklu varsa

Raporunuzda çoklu engel grubunda hangi hastalıktan oranınız yüksek ise ondan girersiniz.

benim yüzde 50 zihinsel yani çoklu girmeme gerek yok di mi

cemmidicem 50 oranınız diğerlerden yüksek olduğu için zihinsel gruptan girersiniz.

Çoklukla falan hiç ilgisi yok zihinselden girme şartı raporda yazan xihisel gerilik tanısı
Ne alaka şimdi çoklukla

Üst Alt