Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çoklu Fraktur ve Splenektomi sözkonusu. Bu durumda askerlikten muafiyet olabilir mi?

atillathekhun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Gectigimiz haziran ayinda gecirdigim motorsiklet kazasi sonucu, sag kol humerus'da (pazu kasinin altindaki duz kemik) parcali kirik sonucu vidalar ve titanyum plaka takildi, sol el bilegi (radius) titanyum plaka ve vidalar takildi, sol dirsek'te Oeklanon (telafuzum yanlis ise affola, dirsek eklemim ciddi bicimde kirildi) kirigi meydana geldi, orayada titanyum plaka ve vidalar takildi.

Gecirdigim kafa travmasi nedeni ile kiriklarin oldugu yerlerde, ozellikle sag kolumda Miyositif Osifikas denilen fazladan kemik olustu ve bu yuzden sag dirsegimi tam acamiyorum, kac derecelik aci kaybi var bilmiyorum ama en az 15 derece kadar sanirim.

Sol el bilegim hem kiriktan kaynaklanan Sudaf Atrofisi, kireclenme, hem de var olan titanyum plaka nedeni ile 100 de 100 sekilde kullanamiyorum. Sol dirsegimde yine var olan atrofi (kirecleme vs) ve titanyum vida plakalar nedeni ile tam olarak kapatamiyorum (biraz aci kaybim var).

Buna ilaveten kaza sonucu dalagim alindi, sanirim buna Splenektomi deniliyor.

Sadede gelecek olursam, ben Yedek subay aday adayi biriyim ve su anda askerlik yapmam dalak acisindan olmasa bile ortapedik olarak pek rahat degil. Benim surekli duydugum gecirdigim Splenektomi amelyatinin tek basina yeterli olacagi ve Askerlige Elverisli Degildir raporu alabilecegim. Genel durumum dusunuldugunde; ortapedik ve gecirdigim Splenektomi amelyati, bu raporu alamama gibi bir olasilik var midir ?

Simdiden gorusleriniz icin tesekkur ederim.

Birazda isteğe bağlı bir durum ben ne sakat arkadaşlar gördüm askerde adamlar yapmak istiyorlar ve yapıyorlar yapmak istemeyipte durumunu inceletenlerde elverişli değildiri alıp eve dönüyor.

Fiziksel kısıtlılığı olan kişilere %90 muafiyet sağlıyorlar. Kontrole gittiğinizde tüm sorunlarınızı belirtin. Bence muaf tutulursunuz.
Ve sonucu buraya da yazarsanız sevinirim. Hepimiz bilgilenmiş oluruz...

Sevgili arkadaslar,

Ben askerden kacmak istemiyorum,su anda normal bir hayat suruyorum ama sol el bilegimdeki artroz ve plakalar,sag kolumdaki miyositif Osifikasyon ve plakalar,sol dirsegimdeki vida ve plakalar nedeni ile hareket kisitliligi mevcut.

Yani Splenektomi ile dalagimin alinmasi benim hayatimda bir sey degistirmedi.Ama gelin gorunki ben sadece bana zaman taninmasini 1-2 sene ertelenmesini istiyorum,cunki sag kolumdaki miyositif osifikasyon kitlesi bir kac ay sonra amelyatla alinacak,ozaman sag kolumu dirsekten acarken meydana gelen hareket kisitliligi bir nebze olsun rahatlayacakmis.

Ama ben universite lisans mezunu oldugum,ve fakultemin Bilgisayar Enformatik fakultesi olmasi nedeni ile yedek subay aday adayiyim.Eger normal er olarak gidecek olsaymisim otomatik olarak dalak noksanligi ve ortapedik durumumdan dolayi Askerlige elverisli degildir raporu alabilirmisim.

Belirtmekte sakinca gormuyorum sakin yanlis anlamayin,ben subay cocuguyum,babam bu ulke icin orduda 26 sene gorev yapti,keske sihatli olsamda askere gitsem keske.Ama su an hazir degilim.

Bir tavsiye vermek istiyorum,benim muayene oldugum asker hastanesi Gelibolu'da kucuk bir hastane,bu yuzden burada pek ilgilenmiyorlar.Babamin tavsiyesine uyup daha donanimli bir asker hastanesine basvursa idim bukadar problem yasayacagimi zannetmiyorum.Zaten askeri doktor olan ve GATA da bulunan dostlarimiz bana benim durumumun askerlige elverisli olmadigini,dalak amelyati ve ortapedik durumun ortak degerlendirilmesi gerektigini soylediler.

Askerlik subeniz,Istanbul,Ankara,Izmir den farkli ise yani donanimli bir asker hastanesine uzak iseniz,kesinlikle kendi subenizden degil,bu illerin birindeki askerlik subelerinden islemlerinizi baslatin,onlar sizi bu tam tesekkullu asker hastanelerine sevk edeceklerdir ve islemleriniz cok daha rahat ilerleyecektir.

Gelismeleri sizlere bu konu basligi altindan aktarmaya devam edecegim,yorumlariniz icin simdiden tesekkurler.

Üst Alt