Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çoklu hastalıklarım var. Malülen emekli olabilir miyim?

binel1

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
OturanBoğa

27.02.2020 tarihinde heyete girdim %30 kalp, iskemik kalp hastalığı, kroner arter hastalığı ,tansiyon, kolestrol %25 böbrek %18 polio sekeli %7 bel fıtığından toplam %80 net %60 onaylandı

1995 yılında ilk işe girdim 2200 gün sigortam var şuan 3 yıldır işsizim

8 tane ilaç kullanıyorum yürürken nefesim daralıyor 5 kilodan fazla yüklerde nefesim daralıyor hızlı yürüyemiyor koşamıyorum polio sekelinden dolayı 30 dk dan sonra ayakta duramıyorum ya ayaklarım yada belim ağrıyor yoğun çalışmada belden yatalak oluyorum

bu şartlar altında malülen emeklilik şansım varmı başvurmalımıyım

fikir beyan ederseniz sevinirim

binel1

Maalesef malulen emekli olmanız mümkün değil. Bunun olabilmesi için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak derecede işgücü kaybınız olmalı.

Raporunuza karşılık defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirimine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilirsiniz. Bunun şartları şu şekildedir:

2008_oncesi.PNG

Eğer isateğe bağlı (4b) ya da memur (4c) statüsünde sigortalılığınız olur ve emeklilik de o statüye taşınırsa, o zaman emeklilik kriterleriniz değişir:

bagkur.PNG

Üst Alt