Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çoklu hastalıklarla Bağkur'dan emekli olmam mümkün mü?

JOURNAL

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar..

5 yıl sgk 16 yıl bagkur sigortalıligim var 21 yıl olduğu için mevcut hastaliklarimdan ötürü yüzde 40 engelli olarak emeklilik işle
st15z84
mi için sgk bagkur servisinden direkt hastaneye sevk edildim sağlık kurulunda devam eden rahatsızlıklarımdan dahiliye doktoru tip 2 diyabet ve kolesterol u dikkate aldı nefes darlığı ve tansiyon için 6 ay ilaç tedavisi olmadan oran verilmeyeceğini belirtti ayaklar ve ellerdeki noropatik ağrılar için nöroloji doktoru emg sonrası oran verdi ama ne oran verdiğini malum bilmiyorum.. göz de de göz doktoru uzaktaki ufak harfleri göremediğim için refraksiyonun diğer bozuklukları şeklinde bir not düştü astigmat şeklinde bilgi verdi ..
Evraklarımi sağlık kuruluna teslim ettim sonuçları sgk daki bagkur birimine onlar bildiriyormus bunu e devlet ten görme şansım olmadığını söylediler...

Yukarida belirttiğim rahatsızlıklardan hafif engelli yada eski tabirle yüzde 40 engelli olarak emekli olabilirmiyim ..

Bu arada nefes darlığı ile ilgili olarak gogus hastalıklarına gittim sft testi ,röntgen ve kan testine istinaden astım tanısı kondu doktor nefes açmak için inhalier verdi 1 ay sonra tekrar kontrole çağırdı tekrar sft çekilecek... çekilen sft yi burada paylaştım ..tansiyon da genelde 14/9 ila 15/10 çıkıyor rapor sonucu ankaradan olumsuz gelirse yeni çıkan bu hastalıklardan tekrar sgk dan sevk alip ne kadar sure sonra tekrar kurula çıkabilirim ... bilgi verebilirseniz sevinirim iyi geceler ....

SFT SONUCUM YUKLENMEMİŞ AŞAĞIDA DEĞERLERİ BELİRTİYORUM .

FVC : 71
FEV 1 : 57
FEV1/FVC: 82
PEV: 26
ELA : 247
FEF2575: 52
FET: 40
FEV1/VC 67.7

buna benzer olaylar bendede var takipdeyim konuyu

JOURNAL

Artık 4b emekliliğinde geçerli olan iki kural var:

1- birden fazla hastalık dikkate alınmaz. Artık toplam oran değil, tek bir hastalığın yol açtığı kısıtlılık önemli

2- Bu kısıtlılık SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif-Orta-Ağır tanısından birine karşılık gelmeli.

Aksi halde 4b'den engeli statüsünde emeklilik mümkün değil.

OturanBoğa öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler . sgk hastalık listesinde diyabetin yanında nöröpati yada farklı bir hastalığın olması durumunda hafif engelli olarak değerlendirileceği yazıyor ..

Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde(nöropatiler, nefropatiler, retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar...

tamda benim durumuma uyan bir şey aslında ... tansiyonda yüksek ihtimal şekerle ilişkilendirilebilir ... benim öğrenmek istediğim eğer ankaradan olumsuz bir dönüş olursa yeni eklenen hastalıklarla tekar bağkur birimine müracaat edip tekrar kurula mı sevk le gireyim yoksa vergi indirimi ile mi müracat yapmamı önerirsiniz ..
bağkur da işlerin biraz daha zor olduğunu forumda okudum ancak bana tuhaf gelen şey aynı rahatsızlıklardan sgk lı olanlar emekli olabilirken bağkurda bu şansın tek bir hastalık engel oranı ile imkansız hale getirilmesi ... bu arada son 7 yıl içinde 1100 gün 4a sgk ödemem sözkonusu 1261 için 161 gün civarı bir açık var çok bir süre değil açıkçası ... ayrıca son olarak bağkurdan olumsuz bir dönüş olması halinde vergi indirimi ile müracaat için herhangi bir bekleme süresi varmıdır. yani misal 6 ay sonra gibi ... bilgi verebilirseniz sevinirim .. teşekkürler iyi geceler ..

Sgk hastalık listesinde hafif derece hastalık tanımına uyan %40 engelliligi karşılıyorlar aşağıda diyabet için;

Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
a)**** Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler,* nefropatiler,* retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) ağır düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
b)**** En az 2 (iki) orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Aşağıdaki kriterlerden herhangi birinin sağlanması halinde;
a)**** Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler,* nefropatiler,* retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) orta düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
En az 3 (üç) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar
Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Diabetes Mellitusa bağlı etkilenen vücut sisteminde (nöropatiler,* nefropatiler,* retinopatiler, kalp ve damar hastalıkları vb) hafif düzeyde çalışma gücü kaybına neden olan durumlar..

Diyabet ve nöröpati varsa hafif düzeyde calisma kaybına neden oldugu varsayılip kurula giren kişinin emekliliği sağlanırmi...

1 ay önce kurula girdim bagkurdan 5600 günüm ve 21 yıllık sgk odemem var kurul sonrası tansiyon ve astım teşhisi de konuldu ama kurulda oran verilmeden diyabet ve nöröpatik ağrılara dair işlem yapıldı...

Rapor il sağlık kurulunda gözüküyor hala ankaraya gitmemiş henüz dys den baktığımda olumsuz bir dönüş olursa itiraz edebilirmiyim yada bu şekilde emekli olma ihtimalim olabilirmi .. bilgi verebilirseniz sevinirim OturanBoğa

Üst Alt