Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çölyak hastalığı olan arkadaşlarım, hayat deneyimlerinizi paylaşır mısınız?

derya0341

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Çölyak hakkında sizden bilgi almak istiyorum

7-8 ayda bir düşen kan b12 ve d vitamini değerlerime bakaraktan mide endoskopisi istendi. Mide biyopsisi yapıldı ve çölyak şüphesi kondu. Ama oto antikor tahlillerimin hepsi negatif çıktı. Gastro doktorum çölyak değil gibi ama 1 aylık glutensiz diyet yap bakalım dedi değerlerinde oynama olacakmı dedi ? Arkadaşlar sizlere nasıl teşhiş konuldu ? Benim mide biyopsim şüpheli ama antikor testlerim negatif çok kaygılıyım :( bu durum için Bana yardımcı olacak varmı ?

selamun aleyküm hayırlı günler. Ben 1 senedir çölyak hastasıyım gayet iyi gidiyor çok şükür. Bu forumda pek çölyaklı yok sanırım.
benimde öğrenmem gereken bilgiler var.

Merhaba,

Çölyak hastalığı bazı tahıllarda ve tahıl tanelerinde yaygın olarak bulunan gluten olarak adlandırılan ve bazı protein zincirlemeye kronik tepki veren ürünlerin reaksiyonu ve besin emilimi sonu ince bağırsak villüslerin yıkımı ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Çölyak hastalığını da ailesel bir genetik varlığının kanıtı yoktur. Çölyak hastalığı, gluten aldıklarında ince bağırsaklarında hasar meydana gelen, genetik olarak bu rahatsızlığa yatkın olan insanlarda görülen bir oto-immün hastalığıdır. Hastalığın dünya genelinde her 100 insandan 1’ini etkilediği tahmin edilmektedir.

Buradan daha fazla bilgiye ulaşabilirsin Çölyak Hastalığı Nedir? Etkileri Nelerdir? - Glutensiz Diyet ve Çölyak Hastalığı

Kesin tanı 2005 konulmuş çölyak hastasıyım merak ettikleriz varsa yardımcı olabilrim

Çölyak hastalığı genetik bir ince bağırsak hastalığıdır. Bu hastalığı taşıyan kişi gluten proteinini içeren besinler tüketirse ince bağırsakta emilim problemi açığa çıkar ve ince bağırsak zarar görür. Bunun sonucunda kişide karın şişkinliği, reflü, kabız, karın ağrısı, ishal, kilo kaybı, kansızlık, saç dökülmesi, diş minesi bozuklukları,kemik kırılmaları, tekrarlayan düşükler ve doğumsal bozukluklar görülebilir.

Çölyak hastalığı uzun vadede bağırsak kanserine neden olabilir.

Bu adreste geniş açıklama yapmışlar https://www.sagliklikal.net/colyak-hastaligi-nedir/

Bir de çölyak hastaları için glutensiz un tarifleri var https://www.sagliklikal.net/glutensiz-un-tarifleri/

Geçmiş olsun :(

Allah tüm hastalara acil şifalar versin hastalığın küçüğü büyüğü olmaz.
Derdi veren dermanı da vermiştir inşallah en kısa zamanda tedavisi bulunur.

Çok zorlanıyorum açıkçası ne kadar dikkat edersen et hep bir yerden kaçırıyorsun imkanı yok ama şunu da belirteyim kaçabildiğin kadar kaç diyetini tutmaya devam et.

bende çölyak hastasıyım yediklerinize dikkat etiğiniz sürece hayatınızı pek fazla etkileyen bir hastalık değil düzenli ve dikkatli beslenmeniz gerekiyor :)

beslenme şekli veya hastalık hakkında daha fazla şey öğrenmek istiyorsanız geçen denk geldiğim bir linki atacağım bakabilirsiniz :)

Çölyak

Üst Alt