Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar ben 20yildir çölyak hastasıyım ama çölyak olduğunu 3yil önce öğrendim bol180/kilo80 diyet yapıyorum herkes ne kadar yaparsa o kadar zor yani araç için rapor alabilir miyim bilgisi olan yazarsa sevinirim.
Ben 20yildir çölyak hastasıyım özürlü aracı almam munkunmu bildiğim kadarıyla ilk seviyede%25 veriyorlarmiş bir ikinci sorum 2.3 hastalıktan %40 almdimi olurmü alanlar varmi
fiziksel engelliler için % de önemi yok . ANcak senin gibi iç hastalıkları olanların % 90 ve üzeri olması lazım. hastalıgın 2 de olsa 5 de olsa şayet iç hastalık ise % 90 ve üzeri olmalı.
Arkadaşım gerekli açıklamayı yapmış fakat biraz daha detaylandıralım. ÖTV muaf araç alabilmek için 2 seçenek vardır;
1- Engel oranınızın %90 ve üzeri olması gerekir. Böyle durumlarda siz veya 1. derece yakınınız sizin üzerinize ÖTV muaf araç alabilirler. Bunun için Engelli Sağlık Kurulu raporunuzdaki engel oranınızın %90 ve üzeri olması gerekir.
2- Engelinizin özel tertibatlı araç kullanımını gerektiren bir durum olması. Örneğin bir uzvunuzda sorun var ve kullanamıyorsunuz. Bu durumda engel oranı şartı aranmaz. Gerekli ilk şart engelli sağlık kurulu raporunuzda özel tertibatlı araç kullanması uygundur yazması 2. si ise il sağlık kurulu komisyonunca sizin için düzenlenen raporda yalnızca özel tertibatlı araç kullanmanızın uygun olduğunu belirten ibare bulunmasıdır.
NOT: Yalnızca otomatik vites araba kullanabilir kodu da özel tertibattan sayılmaktadır.