Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çölyak olan var mı?

Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar bende çölyak hastalığı ile yeni tanıştım bu konuda bilgisi deneyimleri olanlarla tanışmak fikir alş verişi yapmak istiyorum

Çölyak Hastası kim var?

Merhaba Arkadaşlar,

Bu hastalıkla mücadele edenleriniz varmı?Nasıl başlar?Tedavisi mümkünmü?Vereceğiniz hertürlü bilgiye ihtiyacım var.

Nedir bu çölyak hastalığı ?

Daha önce kalp krizi geçirdiğim için (ailede de dedemlerde,teyzemlerde,halamlarda,amcamlarda,babamda,annemde kalp ve şeker var)
babam şekerini bi ölçtür dedi geçen hafta.Ben de kan tahlili verdim.Bugün kan sonuçları çıkmış doktorla görüştüm.Doktor şekerin yok normal dedi ama ailende çölyak hastalığı var mı diye sordu,çünkü demir ve b12 vitamini eksikliği felan varmış alt sınırların çok altında.Bende bilmiyorum dedim.Bana kan yapıcı ilaç ve b12 vitamini gibi bişeyler verdi 3 tane ilaç aldım.Ocak ilk haftası ilaçlarını bitirip gel dedi.Endoskopi gerekebilir dedi
Bende bugün forumdan biraz araştırdım. Çölyak genelde kilo kaybı yaparmış.Benim boyum 171 felan ama kilom 90 a yakın.Zayıf değilim aksine şişmanım üçyıl önce 70 kiloydum 3 yılda bi ara 98 e çıktım şimdi az yiyorum ama anca bu kadar zayıfladım bi türlü zayıflayamıyorum.
Ben bişey anlayamadım bu hastalık nedir.Şeker hastalığı kadar zarar veriyor mu vücuda?
ömürboyu ilaç veya diyet lazım mı?

merhaba
ben bir çölyak hastası ve şeker hastası olarak size bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışayım
çölyak hastalığı gluten adlı protein allerjisi oluyormuş çölyak hastaları teşhis konulduktan sonra arpa buğday yulaf dan olan herşey yasaklanıyor ayrıca gluten hammadde olarakta bazı ürünlerde kullanılıyormuş bunlarda yasaklanıyor mesela kağıt bardak ların kenarlarını yapıştırmak için kullanılıyormuş benzeri ürünler gibi diyete kesinlikle uyulması gerekiyor şeker diyeti gibi esnek birşey yok hemen rahatsızlık veriyor kişiden kişiye göre bu rahatızlıklar değişebiliyor teşhis endoskopi ve anti igladın diye bir kan testi ile konuyor kanda pozotif se çölyaksınız demektir uzun dönem diyet yapılmasa sonuş bağırsak kanserine dönüşebiliyormuş malesef ben ne kadar diyetime dikkat etsemde ishal ve gazdan hiç kurtulamıyorum facede çölyakla ilgili grublar var oralara üye olup milletle tanışabilirsiniz dernek falanda var oya özden hn dernek başkanı bende tv den faceden biliyorum şahsen görüşmedim hiç bildiğim bunlar bağırsakların enzimi emememe hastalığı bizimkisi allerjı ve şekeer ikisi bir arada olunca daha zor oluyor malesef yiyebileceğiniz ürünler çok kısıtlı dışarda kesinlikle yememeniz gerek bazen ben döneri tabağa kestiriyorum ama çpraz bulaşma dolaısıyla o bile rahatsız etmeye başlıyor :) ne yazdım ama

teşekkür ederim

Peki bu hastalığın özürlülük cetvelinde oranı var mı?

tek başına değilde bende şeker ve çölyaktan 40 aldım beraber hatta gözde var işin içinde 40 verdiler cetvelde bilgi varsa bülent bey biliyordur

Bende tek başına sanırım, çünkü şeker görünmüyor

Çölyak hakkında sizden bilgi almak istiyorum

7-8 ayda bir düşen kan b12 ve d vitamini değerlerime bakaraktan mide endoskopisi istendi. Mide biyopsisi yapıldı ve çölyak şüphesi kondu. Ama oto antikor tahlillerimin hepsi negatif çıktı. Gastro doktorum çölyak değil gibi ama 1 aylık glutensiz diyet yap bakalım dedi değerlerinde oynama olacakmı dedi ? Arkadaşlar sizlere nasıl teşhiş konuldu ? Benim mide biyopsim şüpheli ama antikor testlerim negatif çok kaygılıyım bu durum için :( Bana yardımcı olacak varmı ?

Çölyak : Ust sindirim organlarinin Gluten intolaransidir. Vucut bu allerjik duruma reaksiyon gosterip incebağırsağın emilim yapan Villus larin kaybolmasi ve besin emilimi yapamamasi ile 300 cesit semptom olusur.. En yaygin semptom zayfilamadir.

Çölyak hastaligi Engellilik cetvelinde katagorik olarak yer almaz. Sindirim sistemi hastaliklari bolumunde yer alir. Hastaliga bagli olusan semptomlar alacagi orani belirler.

Hastaliga bagli olusan Ulserasyon , surekli ilac kullanimi zorunlulugu vb. etkenler alacaginiz orani belirler.

Çölyaka bagli yeterli oran alabileceginiz konusunda fikrim yok.

0 oran alanda gordum 50 oran alan da..

Merhaba arkadaşlar bende çölyak hastasıyım kan, alerji testi ve endoskopi ile teşhis kondu beslenmenize dikkat ettiğiniz sürece hastalıkla yaşamak sanıldığı kadar zor değil. Geçenlerde hastalıkla ilgili detaylı bilgiler veren bir siteye denk geldim sizle onu paylaşmak istedim.

Çölyak

merhaba, iki gün önce 5 yaşındakı kızımıza çölyak teşhisi konuldu. çölyak hastalığı bayağı zormuş gibi görünüyor. yiyeceklerde ciddi bir kısıtlama var. sizlerden şu konuda yardım istiyorum. kısacası "ne yer ne içer nerden bulursunuz" şimdiden teşekkür ederim. mail adresim return99a@gmail.com

Ben çölyak hastası değilim ama ona çok benzerlik gösteren hastalık var bende doğuştan " fenilketonüri " glutenli ürünler ve proteinli gıdalar yasak saece sebze ve meyve ağırlıkı beslenerek devam ediyoum ve ölene kadar da bu böyle devam edecek.

Selam arkadaşlar benim böyle bir rahatsızlığım var ve teşhis sinirsel ama bir türlü iyileşme olmadı bir sürü ilaç kullandım ama geçmedi

Şimdi sorum şu acaba bende çölyak hastası olabilir miyim bunu anlamak için hangi poliklinikte muayene olmalıyım bilgisi olan varsa yazabilirmi

54c11eafac87c7c058e97f172b98ab07.jpg

Bende kan tahlili verdi çölyak tan şüphelendi Dr demir ve ferrittin düşük B12 sınırda daha fazla bilgisi olan varmı peki?

Üst Alt