Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Comfort Plus DM-315 tekerlekli sandalye hakkında bilgisi olan var mı?

SanalHayat

Üye
Konular
89
Reaksiyonlar
10
O kadar ucuz sandalye aradım bulamadım, şimdi bu sandalyeyi almaya karar verdim 3, 700 fiyatı, kullanan varsa, sandalye hakkında bildiklerini paylaşırsa sevinirim teşekkürler 😊

Comfort Plus DM-315 Active Alüminyum (Yarı Aktif) Tekerlekli Sandalye

Resim yüklüyemedim bilmrfiğim için

Kötü bir teklekli sandalye alacağıma iyi bir 2. el almayı bin kere tercih ederim. Şurada bizim Ramazan (gadjodilo) güzel 2. el sandalyeler getiriyor

Life
Teşekkür ederim sandalye güzel ama biraz kararsız kaldım

OturanBoğa
Evet doğrudur, çok baktım kendime uygun sandalye bulmadım, yinede oturma genişliği 38 varsa paylaşırsa sevinirim teşekkürler.

Arkadaşlar aslında ayrı bir başlık açıp bu konuya değinecektim fakat burası da sizlerle paylaşmak istediğim konuyla ilgili sayılır. Buradan devam edelim. Malum medikal ürünlerin neredeyse tamamı ithal ve birçoğunun menşei Avrupa ve Amerika. (gerçi artık buğday saman pamuk tütün ne varsa ithalde neyse o başka başlık konusu) Dolayısıyla bu ürünlerin TR pazarındaki fiyatları dövizden birebir etkileniyor. Dövizinde sağolsun R vitesi yok ha bire ileri ha bire ileri gidiyor. Hal böyle olunca özellikle aktif sandalye grubu için sıfır fiyatları 2.el A sınıfı otomobil fiyatlarıyla yarışıyor. Burada imdadımıza çekik gözlü kardeşlerimiz yetişir gibi olsa da, Çin ve Uzakdoğu menşeili ürünler herhalde sahiplerine özendikleri için ya erken yaşta emekli oluyorlar ya da malulen. Geriye tek bir seçenek kalıyor temiz 2. el (en kısa sürede yerli bir marka çıkması temennisiyle -kaliteli ürünler yapan bireysel üreticilerimiz var neysek ki)

Tecrübelerime dayanarak ikinci el aktif tekerlekli sandalye seçiminde şu hususlara değinmek istiyorum:

1. İkinci el aktif tekerlekli sandalye alırken şasenin en az 10 yıl boyunca size sorun çıkarmayacağından emin olun. (Günlük kullanım şartları altında. Şişko Nurinin fıstığa yaptığını yapmamak kaydıyla. Ayrıca düzenli olarak bakımlarını da yapmanız gerekir.)

2. Eğer 100 kg ve üzeriyseniz ve hatta civarıysanız mutlaka 2 ayrı sandalye kullanın, ev içinde ve ev dışında. Ev içindeki biraz daha ucuz ve eski olabilir fark etmez. Ancak kilolu kullanıcıların sandalye ömürleri (tabi yine kullanım sıklığına bağlı olarak) neredeyse yarı yarıya azalıyor.

3. Aktif tekerlekli sandalyenin ilk önce sağlamlığına, sonra ergonomisine ve en son dış görünümüne bakın. Sağlamlığını test etmeniz pek mümkün olmayabilir. Burada menşeine yani hangi ülkenin üretimi olduğuna göre karar verebilirsiniz. (Benim tavsiyem Alman, İsveç, İsviçre, İngiliz, İtalyan ve Amerikan menşeili sandalyeler)
Ergonomisi için mutlaka deneyin, günlük hayatta yaptığınız şeyleri sandalye ile yapmaya çalışın. (ileri geri sürün, dönün, 2 teker üzerinde manevralar yapın, kaldırımdan inin, yokuş yukarı ve aşağı sürün, yerden sandalyeye inin binin, çamurluklardan tutunup yukarı kalkın, kendinizi sandalyeden klozet yüksekliğinde bir tabureye transfer edin sonra tekrar sandalyeye binmeye çalışın, refakatçinize katlatın bagaja koydurun vs.) Burada şunu da unutmayın aktif sandalye kullanım becerilerinizin eksikliğini hiçbir sandalye kapatamaz. Sandalyeyi sürekli ve yılmadan kullanarak pek çok beceriyi kısa sürede elde edebilirsiniz.
Son olarak tabi ki sandalyenin sportif ve yeni bir görünümünün olması önemli. Fakat sandalyenin rengi jantları bir takım aksesuarları sonradan zaman içinde değiştirilebilir. Bunları da değerlendirin tabi ki ama "ıhhıhh bu hoşuma gitmedi" gibi subjektif neye göre olduğu belli olmayan kararlar almayın.
4. Alacağınız sandalyenin günlük hayatta kullandığınız pek çok diğer eşya ve araçtan daha önemli olduğunu unutmayın. 300bin TL lik araba alıp, 5bin TL ye aktif sandalye aramayın. Ya da 5000 TL ye ultra HD 4k Smart TV alacağınıza 1000 TL lik TV seyredinde aktif sandalyenize yatırım yapın. İyi bir aktif sandalyeyle çok daha fazla hareket edersiniz. Kilo almazsınız, öz güveniniz artar, akülü sandalyelerle gidemediğiniz pek çok yere gider yapamadığınız pek çok şeyi yapabilirsiniz. En basit örneği kapılardan geçemediğiniz için WC sıkıntısı çekmezsiniz.
Aktif sandalyeyi kullandığınız bir araçtan çok vücudunuzun bir parçası gibi düşünün ve iyi bir aktif sandalye için harcadığınız paraya üzülmeyin. Tabi ki verdiğiniz paranın karşılığını hak eden bir ürün alın.

Arkadaşlar benim için bir hüsran oldu bu sandalye aldığıma pişman oldum, çok kötü bir sandalye keşke burda biri çıksaydı alma deseydi, iaade edemiyorum adam iade alamam diyor, ne yapmam gerekiyor yardımcı olun, binbir zorlukla biriktirdiğim param çöpe giti

imQ

Neden hüsran oldu, arıza mı yaptı, kullanamadın mı? Ürünün faturası ile birlikte tüketici hakem heyetine başvurarak iade konusunda yardımcı olmalarını isteyebilirsin

Life

Ürün kargoyla geldi içinde hiçbirşey çıkmadı, tanımış bir medilalcı bir çok ilde şubesi var yanılmıyorsam, kırık değil kullanamadım çok zorlanıyorum koçakları sıkıntılı,
Eski sandalye mi kaynak yaptırdım onu kullanıyorum şimdilik, ne yapalım bilmiyorum.

imQ

Ödeme yaptığın kart ekstresi yada banka havalesine engelli araç ödemesi diye yazmışsındır büyük ihtimalle bu da o araç için ödeme yaptığının kanıtıdır, o dekontu yada kredi kartı ekstresiyle tüketici hakem heyetine giderek şikayette bulunabilirsin durumu inceleyerek ilgili firmaya ürün iadesinin kabulü ve ücret iadesi konusunda ihtar çekerler sonrasında da tüketici mahkemesine dava açarsın, ama önce tüketici hakem heyetine giderek durumu anlatıp yardım istemen seni yönlendirmeleri açısında iyi olacaktır.

Alo 175 Tüketici Danışma Hattını arayarak bilgi alabilirsin, yardımcı olacaklardır.

Fatura vermemek söz konusu olamaz. Başlı başına bu bile büyük suç. Kullanamayacaksan illa ki iade alacaklar.

gadjodilo

Ben daha tekerleğin üstündeki poşetleri dökmeden aradım anlatım durumu geçiştirdiler, kulan sıkıntı olmaz faln şimdi deneme amacıyla kulandım evin içinde halı üstünde, şimdiden bile arka tekerler kolçak yanlarına dürtüyor ses çıkıyor.

Artık tecrübeyle sabittir ki, Uzakdoğu menşeli sıfır sandalye almaktansa 2. el Avrupa menşeili sandalye almak çok daha kârlı bir alışveriştir. Umarım iade etmeyi başarırsınız.

2004 yılında bana bir tane sopur easy life hediye gelmişti. Ve bana geldiğinde sandalye 10 yaşındaydı. Hediye eden kişi sandalyeyi bir an önce eskitmemi, bunu verip yenisi almak istediğini söyledi. Denize girmek dahil sandalyeye yapmadığım eziyet kalmadı. 10 yıl sonra iade ettiğimde hâlâ küçük bir bakımla bi 10 sene daha binilir durumdaydı. Boyasına dosemesine gorseline aldanmayın. Eğer kırığı kaynağı veya çok bariz ve ikamesi mümkün olmayan bir kusuru yoksa Avrupa-Amerikan sandalyelerinden şaş-ma-yın. İkinci üçüncü kaçıncı eli olursa olsun.

Üst Alt