Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Conveen external male catheter (prezervatif sonda) kullanımı..?

nova

Üye
Konular
86
Reaksiyonlar
0
bayke, gecen bi postta yazısmıstık. sen conveen kullandıgını ve bir ebat ufagını kullandıgında sorun yasamadıgını soylemiştin.. ben de kullandıgım vicromed prezervatif sondada oyle yaptım. large yerine small kullandım. haklısın, penisten sıyrılmıyor, fakat latex oldugu için ve dar geldiği için penisi zedeliyor..
eger conveen aldıgın yere ulasmamı saglarsan medikalcinin tlfnunu iletirsen cok sevinirim. cunku bu olayı cozmem lazım.. yaptıgım iş ve ekonomik sorumluluklar yuzunden minimum 16-17 saat dısardayım ve stresli bi işe sahibim. bu sonda olayını cozmem lazım..
gecende yazmıstım ama benden baska bu sorunu yasayan yok galiba.. kmseden ses cıkmadı. yurtdısından baska latexfree ve kendinden yapıskanlı prezervatif sonda getiriyorum, ama tanesi 2 ve 2,6 euro arasında degişiyor. artı kargosu.. o yuzden baska isteyen varsa kargosunu paylasırız demiştim, ama tek bu sorunu yasayan benmişim.. o yuzden yurt dısından getirdiklerimi daha az sayıda kullanıp, arada turkiyeden bulduklarımı kullanmayı dusunuyorum..

şimdiden tesekkurler

lazım olur diye kartlarını almıştım :wink:
kaya medikal ortopedi
millet cd. karagül iş mrk. no: 84/68
fındıkzade-ist.
0212-533 39 37
cep: 0505 401 6532
www.kayamedikalortopedi.com

notlar: bu da başlarda sıkabilir. fakat bi süre sonra bollaşıyor.
fazla bollaşınca atıyorum zaten.
P.S. ya ince talk pudrası sür. zedelenmeyi engelliyor.
fekat bu sefer pudra P.S. nın penise yapışmasına/kavramasına engel olabiliyor.
bence pudrayı penis köküne yani sondanın bitim noktasına ve penise dışardan sür(ebilirsin)
yine de çıkma korkusu yaşarsan eczaneden tıbbi flaster al.
bantın bi bölümü P.S. da bi bölümü penise gelecek şekilde yapıştır.
epey güvenli oluyor. çıkarırken ne deriyi ne de P.S. yı zorluyor.
takıldığın yerde öm at
kolay gelsin

Bende CONVEEN kullanıyorum çok memnunum fiatıda ucuz aldıgım yerin adres ve telefonu ...

pera saglık
aşağı guraba cad
ergüder poyraz
02126358307
0212 6358345
0535 4657676

cevaplar için tesekkurler yarın ilk işim medikalcileri aramak olucak.. bu arada ucuz dediğiniz fiyat nedir acaba :)

adedi 1,5 ytl ve ben yıkayıp pudralıyarak bir hafta 10 gün kullanabiliyorum.
ve bollaştığı için atıyorum.

bu konuyla ilgili şu linki de okuyun: http://www.engelliler.biz/forum/sag...external-catheter-kullananlara-bir-oneri.html

şimdi gelelim P.Sonda.kullanımında karşılaşılan veya karşılaşması muhtemel olan bir
sorunun çözümüne.
bu zamazingoyu penise taktık, ucuna da paça torbasını takıp kilodun içinden aşağı
sarkıtıp ayak bileğine bağladık diyelim.
sürekli t.sandalyede oturmuyor, benim gibi arasıra ayağa kalkma, şöyle bi dikilme şowları
yapıyorsanız ya da değnekle falan yürüyor, oturup kalkıyorsanız ucunda torbanın hortumu
bulunan teşkilat bazen bacak arasına kaçar, hortum baldırın altında kalır vs..
ben buna şöyle bi çözüm buldum.
testisleri (yani daşşk..ları...dicem ama ayıp kaçacak :) kilodun lastiğinin dışına çıkarın.
P.S. takılı paça torbasını kilodun dışından paçaya indirin.
% 100 çözüm. takla bile atsanız döşenen tesisat konumunu kaybetmiyor.
biliyorsunuz idrar torbasının hortumu bi yerde kıvrılır kırılırsa idrar akmaz P.Sonda
ya dolar ve o da pırt diye çıkar. eğer sokaktaysanız irezilliğin daniskası.
bi şey daha...
bunu uygularsanız kilodun lastiği bi süre sonra daşş.. pardon testise baskı yapıp
acıtıyor hatta deriyi zedeliyor.
çözüm: araya yumuşak bir kağıt peçete koyun ve yumuşak lastikli kilotları tercih edin.
----------------
ben tetraparaziyim. ellerimi tam kullanamıyorum.
P.S. yı ilk zamanlar evden birisi takardı ve çok ağrıma giderdi.
3-5 ay geçmedi bu işi kendi kendime yapabilmemi sağlayan bi yöntem geliştirdim.
uygun bi ilaç kutusu buldum(intestinol). P.Sondaları resimdeki gibi kutuya önceden taktırdım.
kullanımdaki en zor problemi çözmüş oldum. yani rulonun dar ucunu penisin kafasına
(aabi daa nasıl terbiyeli olalım glans desem kimse anlamaz) yardımsız takabiliyorum.

bu detaylar bi çok kişiyi ilgilendirmiyor biliyorum.
ama google da veya sitede araştırma yapan bi kişi bile
- hahhh..! çözümü burada buldum dese yeter.
bu ufak tefek ayrıntılara bulduğum çözümler sosyal yaşamıma oldukça büyük bir
güven ve rahatlama getirdi.

P.Sondanın bi küçük modelini kullanırsanız yapıştırıcıya gerek kalmıyor demiştim.
eğer küçük modeli takmakta zorlanıyorsanız işte bu ilaç kutusu yöntemi işinize yarayabilir.

benimkiler 1,5 ytl ama kokulu ve üstü tırtıklı hemde pembe :lol: :lol: :lol:

bayke bana gelenlerde krem ve düz.. ya bunların geciktiricili olanları yokmu ama idrar geciktirici?? :twisted: :twisted: :twisted:

re

Gerçekten güzel pratik bilgiler teşekkürler.. 6 senedir P. Sonda kullanıyordum 3 ay oldu tekrar tak yapmaya başladım.. Keşke daha önce okumuş olsaydım bu bilgileri.. Bende işim gereği çok aktif oldugum için.. Mutlaka bi yerlere sıkışıp patlatıyordum sondayı.. İlerde tekrar kullanmak zorunda kalırsam mutlaka uygularım bu tekniği..

Merhaba benim babam yaklaşık 6 yıldır ps kullanıyor ancak kendisi çok dikkat etmiyor ve sürekli taşıyor. Aynı sondayı ısrarla günlerce kullanıyor. Anklozan hastası hareket yeteneği kısıtlı olduğu için taşmıyacağını düşünsede bugüne kadar çoooooook kazalar atlatıldı. Annem o bölgede çok tahriş olduğunu ve bez kullanımının daha uygun olacağını söylüyor ancak babam bunu kabul etmiyor. Bu konuda bizim işimizi kolaylaştıracak bi yenilik varmı ve kazaları azaltmanın bi yolu varmı. Şimdiden teşekkürler...

tıbbı flaster en mantıklı uygulama.. birde bazı markaların prezervatifleri cok uzun herhalde imalat sırasında usta patrona sordu abi kac cm olsun diye.. ya patron ustaya ölç işte kendininkini dedide usta (veya da patron hiç bişi demeden)kompleks yapıp uzunlugu abarttı.. neyse dolayısıyla oyle uzun olan ps acıp alttan kısaltıp kullanırsanız en altta cok toplanma yapmıyor ve tahrişlerden koruyor penis kökünü yada taş..k kısmınızı..

P.SONDA KUULLANANLARA ÇOK ÖNEMLİ BİR İP UCU.
şimdi...
bu aygıtı taktığınızda şöyle bi az kuvvetle de çekseniz çıkma ihtimali var.
bu çıkma ihtimalini sıfıra indirmenin yolu vakum oluşturmaktır.
yani PS nın içindeki havayı boşaltmak...
bu hava boşaldığı zaman PS penisi iyice kavrayıp ona yapışıyor ve ne kadar çeksenizde çıkmıyor.
VAKUM NASIL OLUŞUR?
idrar yapınca..
takar takmaz çok az da olsa idrar yapmaya çalışın.
eee bı gıdım bile çişim yok..nolcek derseniz ben bi formül buldum :wink:
PS yı taktığınız idrar torbasının hortumuna biraz su verin ama su torbaya ulaşmasın, hortumu kırın. PS yı torbaya taktıktan sonra bırakın su torbaya aksın. su aşağıya yani torbaya akarken vakum oluşturup PS nın içindeki havayı da alır. ve ne kadar çekerseniz çekin çıkmaz. günay1944 ünki gibi yatan bir hasta için kullanımda en dikkat edilecek nokta yatakta sağa sola dönüşte hortumun kırılmamasıdır yani mutlaka idrarın torbaya akmasını sağlamak gerekir. idrar torbaya akarken ufacık bir zorlanmayla/engelle karşılaşırsa prezarvatifin içinde birikir ve pırt... PS çıkar. haa bi de PS ile penis ucu arasında fazla boşluk bırakmamaya dikkat edin. 1cm yi geçmese iyi olur.

Gerçekten ilginç bi yaklaşım bunu mutlaka babama deneticem. Babam yatarken bi sorun yaşamıyor sağa sola dönemiyor çünkü ama gün içerisinde özelliklede misafirlikte (malesef) bu vakum olayını yapamadığından galiba taşma oluyor. Sanırım bi sorunda ebatla alakalı. Çünkü flasterlede yapıştırıyor ama prezarvatif kısmı büyük olduğundan idrar hemen ıslatıp gevşemesine sebep oluyor. Tam ebatının bi boy küçüğünü denedik sıktığını söyledi kullanmadı ama tekrar denemesini isticem. Vakum olayını da deneticem umarım etkili olur. Biz torbalarda da çok sorun yaşadık musluklularda. Adam gece takıyo tertemiz bi sorun yok sabaha yatak göl olmuş. Bi bakıyoruz ya torba delik ya da musluğu gevşek. Ben de eski bir medikal çalışanı olduğumdan anında şikayette bulundum tabiki. Ama aldığımız çok torba sorunlu. Kaliteli memnun olduğunuz markalar varsa tavsiyenizi bekleriz.

Coloplas Conveen idrar torbalarını öneriririm. 4 yıldır ne delik ne de musluk kısmında en küçük bir sorunla karşılaşmadım. 1500 cc'likleri sanırım 4-5 YTL.
Günde 5-6 defa TAK yapıorum. Her TAK'tan sonra bol suyla yıkamak şartıyla bir torbayı 2 hafta kullanıyorum.

conveen marka torba en iyisidir. hortumu/borusu kalın ve geniştir öyle kolayca kırılıp kıvrılmadığı için güvenlidir. yıllardır kullanırım hiç delinmedi veya delik çıkmadı. torbanın ayağa gelen kısmında ayrıca miflon bi astarı bile var ki bacağı terletmesin, batmasın. ama alttaki boşaltma bölümü klip şeklinde ve güvensiz, çekiştirirken bi yere takılınca her an açılabilir. buna da bi çözüm buldum :wink:
klipin devamı olan 2-3cm lik borunun ucunu uygun bi materyalle tıka. mesela ben bi tükenmez kalem kapağı kullanıyorum %100 çözüm :)
kazara klip açılsa bile idrar etrafa akmaz.
ayrıca conveen in PS ları çok ince ve esnek pek rahatsızlık vermez. uygun ebadı bulmak önemli tabii. haa bi küçüğü çok küçük , bi büyüğü de büyük geliyor deyip ortada bi ölçü arıyorsanız ve yoksa, küçük olandan alın yukarda resmini koyduğum ilaç kutusunun ağzına yine resimdeki gibi rulo yapıp gerdirerek takın bi kaç gün sıcakta bekletin (kışın radyatörün üstü- yazın güneş alan bi camın önü) tam aradaki ölçüye geliyor.

Oturanboğa TAK dediğin şeyi anlayamadım açıklarsan iyi olur. 1 tane torba için 4-5 ytl çok değilmi ya? Biz Nu-life ps kullanıyoruz memnunuz ama torbayı aldığım firmayı hatırlamıyorum sanırım tanesi 0,50 yenikuruştu. Bayke tşk vallahi çözümler süper umarım işe yarar.

Evet, sahiden de pahalı. Ama 2 hafta kullanıyorsanız benim gibi, o zaman değiyor doğrusu.

ne iki haftası..? :lol: :lol:
hiç eskimiyo ki mubarek
antiseptik ve su+sabunla iyi yıkanıp temizlenirse aylarca kullanılabilir.
ben şimdiye kadar eskidiği için hiç çöpe atmadım.
torbaya bakıp "ulan bu kadar çingenelik pintilik yeter at şunu yenisini kullan ki sektör para kazansın" diyene kadar kullandım. :)

nu life yanlıs bi marka prezervatif sondada boyu cok uzun penis basının oturdugu yer uygun değil.. bence conveene gecersen bu sorunlardan kurtulucaksın.. bende cok arayısta bulundum, su an için turkiye sartlarında en uygun olan conveen.. conveen bulamıyorsan vicromed bulmayı dene.. o da nu-lifedan iyi sonuc verecektir.. birde yukarda dediğim gibi PS"yi kullanmadan once ac alttan kes ve boyunu ayarla penis kokunde sıkma derdi kalmayacaktır babanın..
torbadada gene conveen yada bulabilirsen mentor freedom tavsiye edebilirim..

eğer bulmakta sıkıntı çeken arkadaşlar varsa ben aşada linkini verdiğim siteden alıyorum siparişimin ertesi günü elimde oluyor sitede beden ve adet secebiliyoruz ayrıca son derece ilgili müşteri hizmetleri var siparişi ister banka havalesi isterseniz kapıda ödeyebiliyorsunuz 5.50tl sabit ptt kargosu ile geliyor kesinlikle tavsiye ederim

Prezervatif Sonda Coloplast-Conveen
Medikal Sarf Malzemeler :: Sonda Çeşitleri :: Prezervatif Sonda Coloplast-Conveen - Medikal Ürünler

torba olarakta cok masrafa girmeye gerek yok bence beynelminel bıçakcılar idrar torbası gayet başarılı bence

Medikal Sarf Malzemeler :: İdrar Torbaları-Çeşitleri :: İdrar Torbası-Musluklu 2LT-Bıçakcılar-Standart - Medikal Ürünler

haa yok ben illa conveen torba kullanırım diyosanız oda sitede mevcut

Medikal Sarf Malzemeler :: İdrar Torbaları-Çeşitleri :: Bacak İdrar Torbası-1500ml-Emniyetli-Coloplast Conveen - Medikal Ürünler

Conveen o kadar çok geçmiş ki ben de bi denemek istedim:) Bilgiler için de çok teşekkürler. Yaklaşık 2 hafta once kullanımımı değiştirdim sizin verdiğiniz bilgilerle.
Ben de sondaları aşağıdaki adresten alıyorum. Araştırdım, fiyatları makul gibi. hepimize geçmiş olsun:)

Conveen İnkontinans Ürünleri ve Aksesuarları

bende okey kullanıyom içinde 12 tane var 10 tl.çok memnun um.bu arada ben evli değilim (kaçak dövüşüyom) 1 seans 50 tl :) :) :) kız 20 yaşında

atildertli prezervatifin sonunda sonda ekle direk prezervatif diye algılama :=)

Tıbbi flaster diyorum başkada bieşey demiyorum

perezervatif sondanın penise takılması için bir yapıştırıcı kullanıyorum bunu sürdükten sonra istediginiz kadar rahatca gün boyu merak etmeden gezebilirsiniz.20 senedir bu ürünü kullanıyyorum almanyadan getirtiyordum.fakat bu aralar sıkıntı oldu getirtemiyorum.hiç bir yan etkisini görmedim .türkiyede cok aradım bulamadım.getirten olursa uygun fiyata bende ortak olup alırım.cilt yapıştırıcısı deniyor bizde ama çok aramamam ragmen bulamadım burda.ürün orjinal adı HAUTKLEBER Sauer 5001 2X28 g

Üst Alt