Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çözger raporu çocuğumun ilerideki yaşantısında bir sorun oluşturur mu?

yalcin_0209

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Iyi aksamlar 5 yaşındaki oğlumun konuşmasındaki gelisimin istedigimiz seviyede olmadığından dolayı seans ücretleri pahali rapor çıkarın denildiği için haliyle bizimde ilk kez başımıza geliyor hic bilgimiz yoktu sonuc olarak cozger raporunu çıkarttık ram da bu hafta çıkacak dil konuşma alanından ozel gereksinimi vardır diye.
Ben sonradan araştırdıkca ehliyet alırken olsun rapor istenen ozel veya kamu işi olsun bu tarz yerlerde cozgerin sorun olarak karşılarına çıktığı örneklerini çok okudum malesef. Bu durum cidden böyle midir bu tanili cozger raporu ilerde ehliyet veya sağlık raporu istenen özeĺ-kamu isleri için karşımıza çıkar mı
Simdiden cook tesekur ederim sagolun

Geçmiş olsun.
Cözger'in sınıfları var,

Özel gereksinim var (ÖGV): %20-39

Hafif düzeyde özel gereksinim var: %40-49

Orta düzey özel gereksinim var: %50-59

İleri düzeyde özel gereksinim var: %60-69

Çok ileri düzeyde özel gereksinim var: %70-79 (Ağır engelli olduğu kabul edilir)

Belirgin düzeyde özel gereksinim var (BÖGV): %80-89 (Ağır engelli olduğu kabul edilir)

Özel Koşul Gereksinimi var (ÖKGV): %90-99 (Ağır engelli olduğu kabul edilir).

Sizin ögv, ileride herhangi bir sorun oluşturmaz.

@yalcin_0209,

@OğuzHan112 cok sagolun tesekkur ederim peki %20 %25 %40 olupta sorun yaşadığını ehliyet veya ise girme de karşısına çıktığını yazanları gördüm onlar hakkında ne dusunuyorsunuz

Onların engel durumu farklı olabilir.

İnternette yazılıp çizilenlere bakarsak ohoo işimiz var demek.

Sizin ögv dil ve konuşma,bu zamanla düzelecektir zaten..herangi bir sorun teşkil etmez.

@yalcin_0209,

Insallah çok teşekkür ederim umarım özel gereksinimi yoktur raporunu aliriz ve insallah ileride düzelen raporların e devletten sildirilebilmesi gibi bi hak doğar insallah bununla ilgili çalışmalar var mı bilemiyorum ama illaki bunu isteyen mağdur aileler vardır çok teşekkür ederim bilgilendirme için.

Erken yaşta çocuklara Telefon ve tablet verilmesi çocuklarda konuşma ile ilgili sıkıntıları da beraberin de getiriyor..bu durum oldukca yaygınlaştı,sizin için demiyorum.

Bu durum genelde 7-10 yaşlarında düzelebiliyor.

Özel gereksinim yoktur raporu alınabiliyor..bunu da hatırlatalım.

@yalcin_0209,

@OğuzHan112 aynen oyle cok haklısınız bizimde ebeveyn olarak eksiklerimiz olmuş bu duruma gelmişiz çözüm amacli destek için rapor vs aldik onunda ilerde karşısına çıkacakmış düşüncesi çok endişelendiriyor bi anne olarak çok kaygilaniyorum okulu erteleyebilmek için cozger şart denildi şart olmadığını bilseydim kendi imkanlarımız zorlayarak göndermeye çalışırdım

Telefon veya Tablet her neyse..çocuğu fazla baskılama dan biraz kısıtlayın.

Sosyalleşme yönünde bir yol izlemeye çalışın.endişelenmeyin bu durum genelde 7-10 yaşlarında düzelir.

Geçmiş olsun/Hayırlı geceler.

@yalcin_0209,

@OğuzHan112 telefon tablet full kestik biraz tv kaldı. Raporla rehabilitasyon destegi de olucak insallah fayda sağlar
İçimi kemiren gelecekte karşısında rapor sorun çıkarır mı sorularına hayır çıkarmaz dediniz içim daha rahat edecektir insallah çok sagolun

Benim çocukta da var , bende kekemeyim zaten kalıtsal sanırım. dkt gidiyoruz ama ileride karşısına çıkar diye çözger düşünmedim hiç.

Üst Alt