Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çözger raporu olan oğlumun üzerine alacağım arabaya tertibat taktırabilir miyim?

cemilbte

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
%41 sağ bacak engelim mevcut ve sol tarafa gaz pedalı takarak araç kullanıyorum.
Sorum şu;
Oğlumun tip 1 diyabet rahatsızlığı var ve çözger raporu var.
Çözger raporu ile araç almam halinde bu aracı kullanabilmem için tertibat yaptırmam gerekiyor. Ancak tertibat takabilmem için ise ruhsatın benim adıma olması gerekiyor. Bu durumda ne yapmam gerekiyor acaba? Bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim
Teşekkürler

Aparat taktırırsın, TSE ye gireceksin sonra Notere engelli ruhsatlı tertibatlı araç yaptıracaksın sana tahmini 20-30 bin tl masraf çıkar.

@koseharun27,
Engelli Sürücü sağlık raporunda tertibatlar varsa yapabilirsin ama yapabilmen için aracın senin üzerine olması gerekiyor biraz karışık. %100 yaparsın diyemem Noter bile kabul etmeyebilir.

Olması gereken dediğim gibi araç ruhsatı senın üzerine olacak, Tertibatçı tertibatı takacak Proje,TSE onay yapılıp notere gidilecek. Süreç bu şekilde oluyor.

Zaten ben kendi adıma alsam sıkıntı yoktur.
Soruyu soran arkadaş gibi ben ortopedik engelleyim ÖTV den kendi adıma araç alma hakkım yoktur.
Çözger raporlu çocuğum var onun adına araç alsam ben araca özel tertibat bağlatıp kullanabilirmiyim. Evde aracı kullanacak başka kişi yoktur. Bende gaz fren elde kullanabiliyorum

@koseharun27,
Senin ehliyetinde kodlar var mı ?
Önce Tertibatçı ile görüş sonra Noter ile görüş. Tertibatçı yapar TSE onay verir ama Noter Ruhsata işlemeyebilir o biraz karışık

@Polmiks,

Evet var ehliyette kodlar elle kullanılan gaz ve fren tertibatçı aradım o direk gel bağlayalım tertibatı dedi ruhsata işletmeye gerek yok falan dedi sonuçta araç engelli aracı sende engellisin sıkıntı olmaz dedi ama

@koseharun27,

Ruhsata işlemeye gerek yok diyen hangi salaksa o salak arkadaşa söyle Kaza yaparsan sana çarparlarsa Kaskon ve Sigortan ödeme yapmayabilir.
Tertibat yaptıracaksın Ruhsata işlenecek sonra o Tertibatlar Kasko ve Sigortaya bildirilecek.
TSE ve Ruhsata işlemek zorunlu kaldı ki Polis bile çevirse engelli aracı diye bakmaz aracını bağlar.

@cemilbte,

Benim burada aklıma takılan sorulması gereken sorular var kimse sormamış yorumları okudumda.1.çocugunuzun rapor oranı nedir?(sadece tip1 için o oranı vereceklerini düşünmüyorum) 2.çocugun yaşı kaç? Sizin aracı almanız için oranın%90 ve üzeri olması lazım. Yaşından dolayı vasilik davası için mahkeme olayı var, vasiliği almanız lazım onun adına işlem yapmanız için. Ondan sonra bence siz çocuk adına araç alıp tertibat takılırmıyı sorun bence!? Yanlışsam düzeltin arkadaşlar.

Üst Alt