Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CP'li oğlum adına otomobil almak istiyoruz..?

akg58

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

3,5 yaşında cp'li bir oğlum var, tesadüf eseri bir hastanenin sosyal hizmetleri bölümünden çeşitli haklara sahip olduğunu öğrendik. Bu amaçla nette arama yaparken bu sayfyı buldum ve üye oldum.

Öncelikle 0 km bir araç almayı düşünüyoruz fakat ilk yapmamız gerekn şey nedir?
Rapor alınacak ama ne diyecez hastaneye gidip "merhaba biz geldik bize rapor verin araç alacaz".
Evet arkadaşlar bu konuyu daha önce tecrübe edinmiş arakadaşımız varsa cevaplarını bekliyorum. Ha belirtmek isterim, çocuk cp'li yürüyemiyor, ayağa kalkalmıyor kendi başına zeka problemi yok el ve kollarınıda kullanırken kasılmaları mevcut. 2 yıldır tedaviye devam ediyoruz ama çok elle tutulur bir sonuç alamadık.
Ayrıca arkadaşlardan alternatif tedavi yöntemlerini bilen varsa yardımlarını bekliyorum. Saygılar, esenlikler dilerim.

istediginiz arabayı ala bilirsiniz cocugun hastane raporu ile bayiyemüracatedin onlar yapmanız gerekeni söylerler ayrıca havuza götürün allah yardımcımız olsun inşallah

refleksolojiyi deneyin birde bakalim sonus alanlar oluyor bir denemekten ne cikar daha önca almanyadan gelen yürüyemeyen ikizleri bir kadini izledim videoda tutunmaya baslayin az bir maddi kayiptan baska kaybedecek birsey yok ben yurtdisindayim yoksa hic durmayacagim fayda görenler var

ceksin;
Havuz derken yüzme havuzunu kastediyorsunuz galiba. Yazın götürecem inş. Yaşı daha küçük olduğu için nasıl bir tepki vereceğini bilmiyoruz. Banyo yapmayı pek sevmez bakalım havuzda ne yapacak.

Hüsmen;
Bir refleksoloji uzmanına götürdük, yapılacak işlemin yürümesine bir etki etmeyeceğini söyledi. F.T ye devam ediyoruz 2 gün önce botoks yapıldı, 2. kez Bakalım uğraşıyoruz, hayırlısı ile bir kalkıp yürüse...Herkese rabbim sabır versin.

Neden öyle dediler anlamadim onlar genelde cpliler ile ugrasiyorlar ama hic yürüyemeyenleri ayaga kaldirmayorlar o zaman benim oglum yüüyor deneyecegiz bakalim neler olacak raporla araba aldiginiz zaman yani sifir araba yari yariya indirim oluyormus ben öyle duymustum

Hüsmen;
oğlum ancak kollarından tutarsanız yürüyebiliyor, kendi başına ayakta duramaz, yürüyemez. Bunun dışında kollarında çok az bir kasılma var, rahat kullanabiliyor. Çok şükür zekasında problem yok, cin gibi maşallah.

cp hastası

selam benimcocugun aynısı nerde bottoks yaptırdın bende 4kez yaptırdım enson ameliyat kararı aldılar siz suan nerde oturuyonuz havuzu ihmal etmeyin kaldıgınız şehri yazın yardımcı oluyumsaygılar

keske daha önce bebegin oksijensiz kalabildigini bilseydik degil mi? O zaman bebeklerimize yapila ihmalkarliga göz yummazdik yoksa kader mi? Bilmiyorum ama hamile kadinlarin cok bilinclenmesi lazim anne karninda allahtan olan birseye asla birsey diyemem ama kendimizi ve bebegimizi emanet ettigimiz doktorlarin yaptigina ne denir? Allahim onlari islah etsin

Vergi istisnalı araç almak için %90 ve üzeri orana sahip rapor almak için hastaneye başvuru yapacaksınız.
Sonra dilediğiniz bir bayiye gidip 1600 cc'ye kadar olan bir sıfır aracı ÖTV-MTV istisnası ile satın alabilirsiniz.
Aracınızda hiç bir özel donanım olmasına gerek yok. Aracı kullanırken çocuğunuzun araçta olmasına gerek yok. vs.vs.vs.

Haccetepe tıpta yapılıyor botoks. Kırıkkalede ikamet ediyorum. Havalar düzelsin havuza başlıyacağız inşallah.Siz nerde yaptırıyorsunuz.

OturanBoğa;
Teşşekür ederim. Bu raporun belirli bir süresi varmı yani şu sıralar alsak, 4-5 ay sonra kullanabilimiyim yoksa yenidenmi almak gerek. Birde %90 üzeri verecekleri ne malum, nasıl bundan emin olupta götüreceğiz hastaneye boşa zaman ve emek harcamak istemiyorum. Her cp li ye verilirmi bu rapor?

Hüsmen;
Yazı mı kader mi? Aklım bir türlü ermiyor, saniyelik bir hata ile çocukların hayatı kararıyor, yinede şükrediyoruz, şükretmekte fayda var.

ceksin rumuzlu cocugunuz neden ameliyat olacak ne tür cpli?

hüsmenkardeş bacak kaslarından olacak çünkü botoksun faydası olmadı istanbul baltalimanı bende kırsehirliyim

35 yaşında v e cpliyim hala doktorlar hata yapıyor demek çok kötüü çok botoks ne sağlıyor

Tabii hata yapiyorlar ben 3.5 yil oldu dogum yapali dogumumu hice saydilar oglumun hayatini hice saydilar dikkat edeceklerinie sohbete daldilar rapor ciksin sürüm sürüm süründürecegim onlari

fantastik;
Neden böyle söylediniz, içime kurt düştü şimdi yaptırmak hatamı şimdi??

Üst Alt