Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

CP’li olmak en çok ne zaman bunaltıyor sizi?

EMIRCAN10

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
12
22 yașında cp li yim hayatımı anlatsam acılarımı roman olur sizinde hayatta bu hastalık yüzünden çektiğiniz sıkıntılar acılar varmı cp en zor hastalıklardan biri hayatın bize adil daavranmadığı acı bir gerçek düșüncelerinizi merak ediyorum

Bizim hastalık çok çeşitli biliyorsun mesela benimkisinin yarısı hastalıktan kaynaklanıyor yarısı da yanlış ameliyattan kaynaklanıyor Senin durumun nasıl ben onu merak ettim

Doktorların sürücü olamaz demesi bunaltıyor. Halbuki çok rahat araç kullanabiliyorum.

@Faruk33,

Zaten en büyük handikap o bizim hayatımızda her tarafı etkiliyor

@grkn 89,

Doğumdan oksijen siz kaldım ama çok şükür kendim yürüyebiyorum normal olmasada

Bak ben de yürüyordum yanlış ameliyat yaptılar dizlerim kasıldı kaldı koltuk değneği kullanarak yürümeye başlamak zorunda kaldım şu anda senin kafana taktığın nokta neresi ama Şöyle düşünme Hani ben böyleyim de böyle oluyor gibisinden Her insanın hayatında kendine göre zorluklar var unutma Allah kimseye kaldıramayacağından fazlasını yüklemez

@grkn 89,

Piskolojik olarak çok zor çocukluk geçirdim tranvalar vs okulda bu hastalık zor hemde çok zor ama bence insanın kendini kabullenmesi lazım

🙂cp veya Serebral palsi.. motor nöron tutulum, çocuklukta başlayan bazı kronik hastalıklar, ön boynuz tulumları,geçirilen ateşli veya akut hastalıklar.. kaza sonucu sinir kayıpları..yanlış opere vs bir çok nedene bağlı ortaya çıkan iskemik kas nörolojik sinir kayıpları gibi bir çok yelpazede yer alır.

@Rumeysa-_-,

Merhaba 22 yașında cp li olarak hayata atılamadım bazı şeylerde yaşıtlarımın gerisinde kaldım çoğu işinde kız arkadaşıyla geziyor para kazanmaya bașladılar ben hayla ailemle yaşıyorum 25 yaşında galiba sağlık sigortası kesiliyomuş benim kendim ödemem lazımmış babam sürekli beni baskı altına almaya başladı iș bul diye 2. Üniversitemi okuyorum ama benim için vakit kaybı zaten bitirdim 1 tane kız arkadaşım zaten yok piskolojim altüst oldu zaten hayat zor hastalığım yüzünden siz ne derseniz hayata geç kaldımmı yaş geçiyor

@EMIRCAN10 size göre hayata atılmak ne demek? . İnsanların yaptıklarına söylediklerine çok takılmayın. Buna babanızda dahil. İnsan ailesinden anlayış beklerken bazı aileler anlayışlı olamıyor. Durumlara bizim açımızdan bakamıyorlar. Okudugunuz bölümle ilgili iş başvurusunda bulunun. Neyi iyi yapıyorsanız onu iş haline getirebilirsiniz. Hiç bişey için geç değil.. Siz yapmak istedikten sonra

@CORTU,

Hocam cevabınız için öyle diyorsunuz da yaşıtlarım aldı bașını gitti yaş yerindede durmuyor aileme de kızamıyorum artık kendi ayaklarımın üstünde durmamı istiyorlar hayat herkese davranmıyor

Bence hiç bir sey için geç degil daha yasınız cok genc

22 yaşında cp liyim bu yaşıma kadar hep zorluklarla mücadele ettim çocukluğu normal insanların ballandıra ballandıra anltattığı ortamda ben tranma zorbalık vs her cp li linin yaşadığı șeyleri yaşadım ehliyeti alamadım kız arkadaşım olmadı vs normal insanların kolayca yapabileceği şeyler benim için zulüm insanlar anlamıyor hayata geç kaldım hayla ailemle yaşıyorum kız konusunda normal bir kız beni niye seçsin diyorum benim hiç bir özelliğim yok dümdüz bir insanım aksiyonumuz yok kötü alışkanlıklar yok ama herhalde benim yerime bad boy kișiler tercih oluyor birde hastalık olunca ilerde ne olur diye düşünüyorum sizin düşünceleriniz nedir?

@EMIRCAN10, @EMIRCAN10, sabır kardeşim, insan her hâline şükretmeli. Ben 15 yaşında %90 omurilik felçli kaldım. 23 yıldır bu hâlde yaşıyorum .yaşın genç biliyorum o yaşta insan isyankâr oluyor. Ama senin beğenmediğin hayatı ben hayal dahi edemiyorum. 7/24 birine bağımlı yaşıyorum. Olaya birde bu açıdan bak. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

@idosente,
Emin ol benim hastalığımında bir farkı yok kardeşim hani belli bir yaştan sonra artık insan Umut bir yerden sonra kayboluyor ve kabullenme geliyor ben yaşında yapamadığım şeyleri yapamadıktan sonra ne ne anlamı var zaten hastalığım zor birde toplumla uğraşmaktan yoruldum beni anlayabilcek bir insan çok zor ( kız ) birde bu nesilde hadi ben işitme engellnin neler yaşadığını anlayabilirim o da benim ama hiç bir engeli olmayan biri bunu anlamıyor

@EMIRCAN10, kardeşim sıkıntı içindeyken insan anlamıyor. Sen kendi ihtiyaçlarını kendin karşılayabiliyorsun. Ben bunun için neler vermezdim. Yani sahip olmadıklarına üzülmenin sana bir faydası olmaz. Bunun yerine sahip olduklarının kıymetini bilip böyle yaşamaya devam etmelisin. Evlilik nasip işi , olur yada olmaz bunu kafana takıp, kendini heba etmene gerek yok. Senin de karşına engelli de olsa bir nasip çıkar inş. İlla engelsiz birini beklememelisin. Dediğin gibi engelli biri ancak seni anlar ve sana can yoldaşı olur. Benim böyle bir imkânım da hi yok. Sen kendini geliştir, çalışabilecek durumdaysan işine odaklan. Gerisini zamana bırak. Nasibinde olan, elbet gelir seni bulur.

@idosente,
Kardeşim bende Halime şükrediyorum en azından sunu biliyorum ben sen veya diğerleri hayata geride ve zorlukların dibini yasadık yasıyoruz devam ediceğiz bellide bizim sınavımızda bu kendi hastalığımın cp toplumda çok kötü bir ön yargıya sahip gelen geçen yürüyüşüme bakıyor tabi bilmiyorlar neler çektiğimi mücadelemi kader kısmet evresi geçti dostum lise de ortaokulda oluyorsa olur bende isterim hızlı koşmayı düzgün yürümeyi ama bu koşullarda olmuyor sanada çok geçmiş olsun

40 yaşındayım ailemle birlikte yaşıyorum sen yürüyebiliyorsun ben de o da yok ama tek tesellim çalışıyorum.
Daha 23 sün çok rahat işe girersin ama anladığım kadarıyla senin en büyük derdin haklı olarak seni anlayan bir yol arkadaşı...
O da nasip...

@EMIRCAN10, biliyorum hayatın zorluğunu, bizden iyi kim bilir. Ama böyle etrafına takılıp kalırsan sadece kendini mutsuz edersin. Daha yaşın 22 yorulmuşsun ama, bu haller geçici, şuan odaklanman gereken, mümkün mertebe kendi hayatını idame ettirmek ve maddi özgürlük. İnan anne,baba gittikten sonra insan ortada kalıyor. O evre gelmeden ne yapabilirsen yap, insanın yaşadığı her an kaderidir ölene kadar geçmez o iş🤣 kısmetse vaktini bekler. Sen elinden geleni yapıp tevekkül edicen. Yapacak başka bir şey yok.

Üst Alt