Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crhon ve iltihaplı romatizma ile % kaç engeli raporu alır?

mahsun21

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar 7 senedir juvenil romotoid artrit hastasıyım yani iltihaplı romatizma parmaklarımda şişlık war dirseklerimde ve boynumda hareket kısıtlılığı var.

bide crhon hastasıyım 1 yıl once perfore apandist ameliyatından sonra tanı konuldu sürekli karın ici apse oluyor ve acık yarada şuan apse akıntısı devam ediyor 1 yıldır ve 8 aydır da cekumdan göbek deliğine uzanan fistül war torbayla geziyorum hastalıktan önce 67 kiloydum ve şuan ise 38 kilo ya kadar düştüm mama felen kulanıyorum. engeli raporu icin basvurmak istiyorum bu hastalıklarla sizce % kac rapor verirler. foruma yeniyim eksik veya yanlış birşey yazdıysam affınıza sığınıyorum teşekürler.

Konu Hakkında Bilgisi olan veya aynı hastalıktan oran alanlar yokmu ???

mahsun21
Yaygın bir tutulum varmı?
Yani Sindirim sisteminin büyük bir bölümü, ağızdan rektum a kadar,

Sadece karın içi sanırım,
Tariflemenize göre yinede 3.derece gibi görünüyor,
%50/ yada klinik muayene ile birlikte tutulum derecesine göre hekim puanlama yapacaktır,

Görüş olarak %40 barajını gecersiniz,

Teşekkür ederim değerli görüşünüz için tutulum ileuim inçe bağırsak ve kalın bağırsağın başladığı noktada başlıyor ve çıkan kolon da atlamalı olarak tamamında var. Cilde göbek deliğine uzanan 8 aydın aktif fistül var torba takılı. Bu arada bu konuyu açtıktan sonra 22 Martta heyete girdim sonuçları bugün yarın e devlete düşücek düşünce sizinle paylaşıcam teşekkürler tekrardan görüşünüz için

Merhabalar Öncelik ile geçmiş olsun dilerim.
Önceki mevzuata göre Rapor oranları %40 %59 ve %60 üzeri olarak nitelendiriliyor iken !
2021 Tarihli Yeni mevzuata göre engellilere verilecek sağlık kurulu raporlarında !
Hafif Orta Ağır Şeklinde listelenmiştir, Kurula girdiğiniz hekim bu doğrultuda rapor verecektir.
2021 Tarihli genelgeye göz atmanız yararınıza olacaktır.
Önceki genelge 2013 Tarihli idi fakat bu genelgede 2021 Tarihinde değişiklikler yapıldı.

Teşekkürler anladım genelgeyi inceliyeceğim 10 gün oldu heyete gireli ama 5 güne e devlete düşer dediler 13 gün oldu daha düşmedi heyete girmedim sadece doktor dolaştım sonra evrağa teslim ederken bana heyete girmicen sonuç e devlete düşücek dediler ama hala düşmedi acaba bi sorunmu oldu

@mahsun21 sonuçlar 10 iş gününde e devlete yansıtılır , SGK yüksek sağlık kurulu 7 iş günü sonra rapor sonucunu öğrenebiliyorsun .

Heyete girdiğin hastanenin sağlık kuruluna telefon açarak veya kimliğin ile bir yakının giderse raporunun akibeti için daha hızlı cevap almış olursun .

Bu arada muayenelerden sonra heyet kuruluna girmene gerek olmadığını söylediklerini belirtirseniz iyi olur , çalışanlar da hata yapabilmekte .

teşekürler hocam yarın bi gidip sormayı düşünüyorum bakırköy de girdim sadi konuk hastanesi

Üst Alt