Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn hastalığı bulunan kişi askerlikten muaf olur mu?

roccox

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba

yaklaşık 4 yıldır crohn hastasıyım süreklı kullandığım ilaçlar var özel hastaneden ve 2 farklı devlet hastanesinden aldığım raporlarım var.
askerlikten muaf olma durumum olur mu ve raporları askerlık subesıne nezaman göturmelıyım tecılım devam ediyor bıtınce mı bıtmeden once mı ?
ayrıca bu süreç nasıl işler kaç gün sürer bilgisi olan arkadaşalardan cevap bekliyorum

Muafiyet verilir.
Madde45
B 8. (Değişik: 6/12/2004-2004/8202 K.) Komplikasyon yapmamış kronik iltihabî bağırsak hastalıklarının (Crohn Hastalığı, Kolitis Ülseroza ve benzeri) remisyonları, konjenital ve akkiz megakolon, altı aylık tedaviye rağmen iyileşmeyen veya nüks eden soliter rektal ülser.

D 4. (Değişik: 12/7/2010-2010/717 K.) Kronik ve komplikasyonlu, iltihaplı, granülomlu bağırsak hastalıkları (kolitis ülseroza, crohn hastalığı,
diffüz polipozis) ve/veya bu nedenle yapılan total kolektomi, total kolektomi+mukozal proktektomi+ileal rezervuar ve ileo-anal anastomoz veya
devamlı ileostomiler ve devamlı kolostomiler ince bağırsak lenfoması ve bu nedenle yapılan ameliyatlar

peki bu süreç nasıl işliyor bilginiz var mı , hastanede kontrolller kaç gün sürer , kalmak zorundamıyım yoksa gidip gelebılme durumu varmı iş yerimden izin almak gerekir mi

Tecil süresi bittiğinde gidip askeri hastaneye sevk alırsın.

CROHN için basit bir testle teşhis mümkün mü, bilmiyorum. Eğer mümkünse, birkaç günde iş hallolur.

Böylesi bir deneyimi olan var mı arkadaşlar?

askerlik heyet işlemleri

merhaba askeri hastanede doktora gittikten sonra heyete gireceğimi söylediler , bundan sonrki süreç nasıl işliyor , soru falan sorarlar mı gren varsa yardımcı olabilir mi

roccox merhaba;

Ben de 3 yıldır crohn hastasıyım.İlk 2 sene çok şiddetliydi ishal karın ağrıları kilo kaybı.tam bir felaketti.ama pentesa son 1 senedir etkisini gösterdi sanırım.1 senedir iyi sayılırım.Pazartesi günü ben de askeri hastahaneye gideceğim.Acaba sen hangi aşamalardan geçtin.Muaf olma ihtimali nedir bu hastalıkta ?

Askerlik

merhaba. Sevkle gastroenteroloji bölümüne gidiyorsunuz raporları götürün.büyük bir ihtimal kolonoskobi isteyecekler biyopsi raporu kan tahlilleri sonra sağlık kurulu. Erken saatte gidin kolonoskobi randevusu 10-25 gün arası veriliyor biyopsi sonucu7-10 gün arası 3-5 gün de sağlık kurulu yani sabır geçmişolsun. Dr'lar gerçekten muntazam.

heyete kadar geldiysen demekki olay bitmiştir. Kararı yüzüne söyleyip çık diyorlar.. Dışarda evrakı eline veriyorlar

yani sağlık heyetine sevk edildikten sonra kesin muaf mı oluruz.onların iptal etme gibi bir yaptırımı var mı ?

eac teorik olarak karar mercii tabii ki heyettir ama, genelde öncesindeki doktor görüşlerine uygun karar verirler...

Napıcam bilmiyorum bilgi verirmisiniz

Merhaba arkadaşlar 5 senedir crohn hastasıyım 2 senedir iyiyim ilaç falan kullanmıyorum ama ondan önce çok sıkıntı çektim 2 ay hiç birşey yemeden sadece ilaç içtim çok kilo kaybım oldu 30 kiloya kadar düştüm çok tedavi oldum hastanede yattım 2 hafta şuan bi sıkıntı yok ama benin bu sene askeri şubede muayene olmam gerekiyor askerlik için cürük raporu alma ihtimalim varmış benim bu süreçte neler yapmam lazım neler olucak bilgisi olan varmı??

Ramazankavraz

Bugüne kadar hastalıkla ilgili olarak yaptırdığın tetkikleri yanına al mutlaka. Şubeden sevkle hastaneye gittiğinde onlar doktorların fikir edinmesine katkı sunar. Sonra orada da hastalığın düzeyine dair tetkikler yapılır ve karar verilir.

Ramazankavraz

Merhaba Ramazan,

Soruyu Şubat 2017'de sormuşsun. Mutlaka şu ana kadar bir sonuç almışsındır diye düşünüyorum. Ben de ÜK'dan dolayı benzer aşamalardan geçtim. Belki başkasına da faydası olur diye buraya kendi deneyimimi yazacağım.

Ülseratif Kolit tanısıyla askeri hastaneden (Gümüşsuyu Askeri Hastanesi - İstanbul) 2 sene arka arkaya "C-45 Ertesi yıla terk" aldım. Eğer komplikasyonsuz ve remisyonda devam eden bir seyri varsa hastalığının ÜK ve Crohn's'da bu uygulanıyor.

Bir sonraki sene hastalığım şiddetlenip total kolektomi (kalın barsağın tamamen alınması) olunca yeniden kontrol muayeneleri oldum, ardından doğrudan "Askerliğe Elverişli Değildir" raporu aldım ve muaf tutuldum.

Askerlik şubesine başvuru, hastaneye gidiş, heyet karşısına çıkma vesaire aynen yukarıda sana cevap yazan arkadaşların dediği gibi olmakta.

Umarım faydalı olabilmişimdir.

Esen kal,

Erdoğan :)

Bende konuyu araştıran arkadaşlar için bu başlık altında geçtiğim aşamaları yazmak istiyorum.

Bende Crohn hastasıyım. Sürekli ilaç kullanıyorum. 2010 yılında iki defa ameliyat geçirdim.

Tecilim 2018 şubat ayında bitmişti. Yeni sistem şöyle işledi; askerlik yoklamamı e-devlet üzerinden kendim yapıp belgelerin çıktısını alıp aile hekimine gidip hastalığını anlatıp ya hastaneye sevk alırsın ya da askerlik yapabilir raporu yazar. Beni sevk etti. Ameliyat raporlarımla birlikte devlet hastanesinin sağlık kuruluna başvuru yaptım. Sonuç üç gün içinde belli oldu. Muaf sayıldım. (Ben hiç hastenede yatmadan aldım raporumu eskisi gibi kimse yatmıyor anladığım kadarıyla)

Arkadaşla Bende Total Koloktomi J POŞ AMELİYATI OLDUM. Askerlik den muaf olur muyum ?

Chron hastalığı askerlik muaf olurmu

Merhabalar Ben 21 senedir doğuştan chron hastasıyım hala tedavim sürekli ilaçlarım devam ediyor 16 yıldır kolostomim var apseler fistüller mevcut boyum 162 cm Kilom 40 elimde tonlarca yapılan tetkikler ameliyatlar kolonoskopiler vs. Mevcut acaba ben askerden muaf olurmuyum ve aile hekimim hastaneye sevk ettiğinde benden yeniden tetkik isterlermi sonuçta benim hastalığım hala sürüyor ve kolostomim açık 16 yıldır
Ve %78 engelli raporum var

Son düzenleme:
Üst Alt