Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn hastalığı için % 25 verildi..?

Nazmi altun

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben 2007 den beri crhon hastasıyım.2010 yılında fistül ameliyatı oldum.askerden muafım ve hastalığım yaklaşık 2 yıldır aktif durumda. remicade imuran ve salofalk tedavisi alıyorum.bu hastalık yüzünden işe giremiyorum 2022 maaşı için bakırköy devlet hastanesine elimdeki bütün evraklarla beraber başvurdum. fakat özür oranı %25 olarak belirlendi.itiraz için il sağlık müdürlüğüne gidebileceğim söylendi.rahatsızlığıma dair bütün herşey mevcutken sizce %25 gibi bir oranmı veriliyor bu hastalığa. ben bu konu hakkında bir yardım,bir yol göstermenizi rica ediyorum. hayırlı günler.

itiraz edin..

Hak ettiginiz oran 50 den az olmamali..

Boy ve kilonuz nedir ?

boy 1,69 kilo 52 bir de orada gişedeki bayan dilekçeye prosedürü bilmediğim için ben maaş hakkından yararlanmak istiyorum diye yazdım. görevli bayan bana evde bakım diye yazmamı söyledi.bende bu şekilde yazdım. sizce bu kararı etkilemiş olabilirmi ?

Kurul raporun ne amacla istendigiyle ilgilenmez - ilgilenmemeli.

BMI endeksin 18 cikiyor. İdeal kilonun altinda.. Rapora kesinlikle itiraz edin.

Çok teşekkür ederim salih bey.Son olarak bir sorum daha olacak durumu mazur görün lütfen bu konuya yabancı olduğum için soruyorum. BMI endeksi dediğiniz tam olarak ne oluyor.bir de ben il sağlığa gittiğimde rapora neyi gerekce göstererek itirazda bulunacağım.

ititraz etme bence eger hakem hastanede bu oranı kabul görürse oranın bu şekil kalır bidaha engellı raporuna baş vuramazsın bence baska hastalıklardanda gir bidakıne oranını yukselttir

BMI : Body Mass Index ( Vucut kitle indeksi).

Crohn hastalari bagirsaklar hasta oldugundan yeterli derecede beslenemez. Nutrisyonel yetmezlik olusur.

Dolayisi ile , Crohn olanlar zayif olur.

Engellilik cetvelinde Engel oraniniz belirlenirken ; Hastaligin durumu + kullanilan ilaclar ve BMI endeksinize bakilir. Sayet vucut normal kiloda ise , bagirsaklarin emilim yaptigi ve Remisyon (hastaligin iyilik hali) olarak kabul edilir.

Tamamen safsata bu ..

Nedeni ; Crohn sindirim sisteminin herhangi 1 yerini yada 1 den fazla yerini tutabilir.

Ornek : Kalin bagirsak tutulumumlu Crohn hastasinda Nutrisyonel yetmezlik olusmaz. Cunki kalin bagirsak emilimden sorumlu kisim degildir. emilimi ince bagirsak yapar. Genelde bizim hastalikda SGK nin da odeme listesinde olan Enteral beslenme urunleri kullanilir (Nestle Modulen IBD) gibi. Ben ameliyatdan once 1 sene kadar sadece mama ile beslendim.

Benim hem ince hem kalin bagirsakda tutulum var. Cok zayifim mesela.

Not: Oran alacam diye ayrica zayiflamaya calisma .. Bu hastaligin icin hic ama hic iyi olmaz. hakkini ara yeter.

il sağlık müdürlüğüne itiraz için geçerlilik süresi ne kadar bu konuda bilginizi alabilirmiyim

arkadaşlar sağlık kurulu raporunun il sağlık müdürlüğüne itirazı için rapor alımından sonra belirli bir zamanı varmıdır. tekrar hastaneye gidip rapor için işlem yapmak istemiyorum. konuyla alakalı yardımcı olurmusunuz.

Üst Alt