Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn hastalığı için hangi oranda rapor verilir?

Gulsennn77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mr arkadaslar araniza yeni katildim.bende yasadiklarimi sizinle paylasmak istedim . Ben 53 yasindayim 13 yil anklozon spondolit hastasi olarak mucadele verdim 2 yildirda spondolitten romatoit artrit olarak devambediyorum tedavime ama 2 ay once siddetli karin agrisi ve kusma ile hastaneye gittim beni hemen bursa arastirma hastanesine yolladilar birsuru tetkikler yapildi acil ameliyata girdim kalin bagirsagimin 3/1 ve ince bagirsagimin 70 cm i alindi bagirsagimdan alinan ornek patolojiye gitti ve sonuc bende bir crohn hastasi oldum .buarada ilaca basladim crohn icin banapentesa 500mg ve imuran 50 mg verdiler pentesayi gunde 3 kere 2 ser tablet imurani gunde bir kere 1 tablet kullaniyorum ama agrilarim hafiflesede ataklarim oluyor tabi olmamasi imkansiz .saglik kuruluna özürlu raporu icin bas vurdum evraklarimi tamamlayabilirsem kurula teslim edecem bir calisan olarak bu hastaliklar beni cok yipratti kendimi hobi isleriyle oyalayip dinlememeye ugrasiyorum ama ameliyattan sonra 13 kg verdim cok bitkin hissediyorum sonuc ne cikar bilmiyorum hakkimizda hayirlisi olsun genel cerrah doktorum bu ameliyatla %40 alirsin dedi ama bakalim kurul raporumu doldururken romotoit artrit oldugumuda belirttim duzenli kullandigim romotoit artritteki ilaclarim salozoprin, emtexteve deltakort yorumlarinizi bekliyorum fikirleriniz benim icin cok onemli herkeze saglik gunler diliyorum

Gulsennn77 mrb geçmiş olsun aramıza hoş geldiniz
anklozon spondolit sizdeki etkisine göre oran belirlenir
crohn için ise
Sınıf 1) Özür oranı:% 10
Kolonik veya rektal hastalığın nadir ve kısasüreli belirti ve semptomları ve aktivitelerde sınırlama özel diyet veya tedavi gerektirmemesi ve sistemik bir bozukluk olmaması, ağırlık ve beslenme durumunun arzulanan seviyelerde tutulması ve cerrahi prosedürler sonrasında sekel olmaması..

Sınıf 2) Özür Oranı:% 25
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve hafif ağrının eşlik ettiği barsak fonksiyonlarının nadir rahatsızlıkları ile birlikte olan hafif Gİ semptomlar ve diyette minimal kısıtlamalar veya hafif semptomatik tedavi gerekmesi ve beslenme sonuçlarında bozulma olmaması..

Sınıf 3) Özür Oranı:% 50
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulgularıveya anatomik kayıp veya değişimleri ve Periyodik veya devamlı ağrının eşlik ettiği, barsak alışkanlığının orta ve ciddi şiddetlenmelerle seyreden rahatsızlığı ve aktivite kısıtlaması, ataklar sırasında özel diyet ve ilaçlara ihtiyaç duyulması ve temel belirtiler (ateş, anemi veya kilokaybı) bulunması..

Sınıf 4) Özür Oranı:% 75
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve barsak fonksiyonlarının dinlenme sırasında devamlı ağrı ile birlikte sürekli bozuklukları ve aktivitenin tam sınırlanması, diyetin kısıtlanması ve tedaviye rağmen semptomların tam olarak kontrol edilememesi ve temel belirtiler (ateş, kilo kaybı veya anemi) bulunması veya remisyonların uzunsürmemesi.

4a sgk çalışan iseniz
Sgk işe giriş ve toplam gününüzü belirtirseniz eğer
Size daha iyi yardımcı olabiliririz.

Dedigim gibi cok yeniyim daha ataklarim siddetli istahim yok ayrica buyuk tuvalet sirunum var calisirken kendimi isime veremiyorum bu yuzden yillardir cektigim aci ve agrilarin ustune birde crohn eklenince busbutun pisikolojim bozuldu. Birde arastirmahastanekerine rndevu ve sira almak cok zor sira bulsan doktorun orda yok doktorubulsan sira yok zaten doktorlarin agzindan cimbizla laf aliniyor bu hastalik hakkinda beni hic bilgilendirmediler diyetim varmi dedim yok dediler dokunan gidayi kendin bulup cikaricaksin hayatindan dediler dokunan gidayi buldugumda ben crohn atagi geciriyorum neyi nasil yapacagimi hic bilmiyorum acikcasi

Benim emekli olmama 5 yilim var ozurlu raporunu alirsam 2 yil erken emekli olma hakkim olacakmis resmi bir kurumda 4a iscisi olarak calisiyorum .bu hastaliga alisana kadar baya zorlanacagim anladilan romotoit artritim kontrol altinda olduguicin vucudumda ve eklemlerimde henuz ciddi bir tahribatim yoksagkalca kemigimde biraz hirpalanma var bu arada 2 sefer uveyit atagi gecirdim romatizmamla ilgili olarak

gulsenn hanım öncelikle geçmiş olsun bendede 15 -16 yıldır ankelezon spondilit var vergi indirinminden %55 rapor verdiler iki yıl sonra konrol olacagım yani geçici emeklilik kullandıgım ilaçlardan crohn hastalıgına yakalandım isterseniz ankelezonspondilit hastalığında vergi indiriminden emekli olursunuz crohn için duydugum kdarı ile %45 civarında rapor veriliyor iki hastalığınızı birleştirirler emekli olursunuz siğorta gününüz kurtarırsa geçmiş olsun

Hacı maraşlı

Mr haci marasli bey gunum kurtariyor rahatlikla engelli karti alip vergi dairesinin yazisiyla sigortadan emekli olabiliyormusum ama carsamba gunu doktora kontrole gittim bundan bahsettim gastroentoloji bolumundeki doktora biraz erteleyelim dedi daha ilaclatinizi tam belirlemedik ne suzeyde ilac kullanacagiz belirlensin oyle basvurursunuz dedi onlarinda bu konuda pek bilgisinin olmadigini soyledi kurul nekaratr verirse o uanialirsiniz ben hic bilmiyorum yuzde kac verirler gecicimi olur daimimi olur bil.iyorum dedi ve ben gecen haftalarda siddetli bir crhon atagi yasafim bu yuzden ilaclarima ilavelerde yapildi sabitlensin ilaclarin netlessin oylekurulu devam edersin dedi cok zormus bukurul isleri nasil hallolcak bilmiyorum tabbim hepimizin yardimcisi olsun insallah

Gulsennn77 malulen emeklilik sizi biraz yorar onun içindirki vergi indiriminden olunuz. ama öncelikle raporu al

Iste o raporu almak okadar zormuski ben yalovada oturuyorum gittigim hastane bursadasira bulup randevu alamiyorum bir cok bolumden tam bilgim olmadigi icinde fazla bisey diyemiyorum doktorum biraz ertele raporu diyor bir turlu karar veremedim anlasilan uzun bir yol var onumde telefonla randevulari kurul icin kabul etmiyor hastane ordan almam gerekiyormus yetisip alamiyorum calisan oldugum icinde devamli izin almak sorun oluyor resmi kurumda calistigim icinde bu raporu alirsam bana cok faydasi olacagini cok iyi biliyorum biraz kosturcaz artik

aslında işlem çok kolay biraz izin alacaksınız< 3 gun gibi yda istirarahat raporu alacaksınız 3 gun beş gun bu esnadada rapora başvurup işin kolaylaşacak yada yıllık izninde

mrb gülsen hanım ankelozon spondilit hastalıgından vergi indiriminden faydalanarak emekli olabilirsin crohn inin tedavine devam etmeni tavsiye ederim ben A.S.den vergi indirimi aldım iki yıl raporla maaşa bağlandım pirim günüm kurtarıyordu yaşa bakmıyorlar gün tam oldugu için crohn için tedavim devam ettiği için onu karıştırmadım bir sonraki kontrolümde crohn hastalığınıda rapora ilave ederler sizde benim izlediğim yolu izlerseniz maaşa bağlanırsınız geçmiş olsun şimdiden

Hacı maraşlı

Tesekkur ederim verdiginiz bilgi icin Ozaman sadece as ve bagirsak ameliyatimla basvurabilirim cunki kalin bagirsagimin 3 te 1 ini ice bagirsagin 70 cm ini aldilar .crohn tedavim devam ediyor suan peki alacaginiz maas dusuyormu bu sekilde emekli olunca.

gülsen hanım benim pirimlerim asgari ücretten yattı 6200 günüm var 1185 tl maaş alıyorum sizin pirim gününüz primleriniz ne kadar maaş üzerinden yatırılıyor? vergi indiriminden emekli olursunuz süreç fazla uzun sürmüyor siz rahatsızlıklarınızla ilgili bölümlerde muayene talep ediyorsunuz roporlarınızı yanınızda götürürseniz hastane işiniz 1 gün veya enfazla 2 gün sürer.

Haci bey ben resmi kurumda calistigim icin bizim maasimiz biraz yuksek suan ben aylik 3300 tl maas aliyorum malulen emekli olursam 2800 tl maas alacagim net olarak benim 3600 gunden emekli olma sansim var fakat ssk dan raporum 0/60 olursa vergi dairesinden daha dusuk puanla emekli olabilirim ama suanki haklarimida kaybetmek istemiyorum o yuzden cok kararsiz kaldim muhasebe mudurumun dedigi 5azminatimi alabiliyormusum maasimda emekli oldugumda alacagim rakkammis tek korkum gecici rapor verirlerse ayni isyerime donme hakkim yok bu arada ben isci olarak calisiyorum memur degilim .

Gulsennn77 gülsen hanım benim tahminim iki yıllık rapor verirler daha sonra kontrol şartı ile iki yılsonra hastalıkta gerileme olmazsa (ankelezon spondilit ve crohn) tedavi adilemez hastalık oldugu için iki yılsonra tekrarlanır raporunuz 3. raporda sürekliye döner diye biliyorum

Merhaba
Bende bu konuda yardım almak istiyorum. Banada 4 ay önce crohn teşisi koydular. Şuan için İMURAN ilaç kullanıyorum. Yanında ise Prednol kortizon verdiler onu kullanıyorum ilk başta 2.5 tablet 16mg*2,5 kullanıyordum 10 ara ile düşürdük 2*16mg düştü şimdi ise 1,5*16mg düşürdük halen kullanıyorum. 10 gün sonra tekrar kontrola gidecem büyük ihtimalle kortizonu yine düşürecek en son kortizonu bırakıp başka ilaç verecekler onu tam olarak bilmiyorum.
Ben şimdi rapor almak istesem % kaç alabilirim.
Bunun yanında 1. derece valflere bağlı mitral yetmezliğimde var.
4000 den fazla iş günümde var. En son çalıştığım yerde aralıksız 10 yıldır çalışmaktayım.

Üst Alt