Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn hastalığı reddedilemez notu yazıldı. Kurulda sonuç ne olur?

ao1905

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Yaklaşık 1 aydır askerlik muafiyet işlemleri ile uğraşıyorum. 2014 yılında kolit teşhisi kondu ama hastalığım öyle çok ağır geçmedi. Ben de askerlik muayenesinde kolit rahatsızlığın var deyince beni Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler Devlet Hastanesi'nde 20 gün önce kolonoskopi yapıldı kolonoskopi sonucunda kolit tablosuna rastlanmamıştır fakat Crohn hastalığı reddedilemez şeklinde Patoloji raporu verildi doktor un asistanı elime küçük bir kağıt verdi ve üzerine Crohn tanımlı hasta yazdı ama ekstra herhangi bir rapor vesaire yazmadı beni bu şekilde kurula sevk etti Haftaya çarşamba kurula çıkacağım sonuç nasıl olur doktor herhangi bir Kağıt vesaire yazmadı.

Sürekli ilaç veya ameliyat gibi bir zorunluluk yazmıyor askeri mevzuatta. Benim sormak istediğim doktor herhangi bir rapor yazmadı sadece küçük bir kağıda Crohn tanımlı hasta yazdı kurulda bana soru sorarlar mi yoksa direk sonucu söyleyip çık mı diyorlar

beni de doktorun asistanı crohn sebebiyle heyete yönlendirdi ama herhangi bir rapor vs yazmadi doktor raporu yazmadan nasıl heyete yönlendirdi beni hiç bir şey anlamadım bir hata mı var bu işte ?

Elinizde rapor varken bile , askeri hastaneler uygulamayı kendileri yapıp , mevcut durumu kendileri görmek istiyorlar .

Bende aynı durumda askeri hastaneden aldım ancak bende rapor varken yapıldı. Muhtemelen yeni rapor hazırlanacak , endişe etmeyin.
Askerlikten muaf sayılacaksınız büyük ihtimalle.

Geçmiş olsun

Teşekkür ederim cevabınız için. Benim tek kafama takılan raporsuz bir sekilde kurul karşısına nasıl çıkacağım.

Crohn reddedilemez raporuyla 1 sene erteleme aldım

Arkadaşlar öncelikle merhaba. Durumumu az çok biliyorsunuz artık. 2013 de kalın bağırsakta inaktif ülseratif kolit raporuyla askeriyeden hastaneye sevk edildim. devlet hastanesinde ters bir doktor var herkese bağırıp çağıran bir kadın. kolonoskopi yaptığı kalın bağırsağın son kısımında (terminal ileum) bölgesinde aftöz milimetrik ülserler gördü kendisi. patoloji raporunda kolit tablosu izlenmemiştir fakat erken dönem crohn reddedilemez yazıyordu. bugün doktorun yanına gittim kendisi sürekli endo-kolonoskopi yaptığı için yerine yardımcısı bakıyor. o doktor muaf alırsın dedi öğle arası hocayla görüşücem dedi. öğle arası o kadın doktor 1 sene erteleme verelim demiş. ben şimdi bir sene sonra askere alınır mıyım böyle bir durum başına gelen var mı tam da evlilik arefesindeyim durum iyice kritik oldu. pazartesi kurul var kurulda sonucu değiştirebilir miyiz bir şekilde tanıdık doktor vs bulsak... yardımlarınızı bekliyorum durumum çok kritik...

ao1905

seneye bağırsaklarınız iyileşirse askere alırlar iyeleşmezse büyük ihtimal muaf verirler

Kolit ve aftöz ülser olan bir kişinin iyileşme şansı var mı ilk defa sizden duyuyorum.

ao1905

dostum hastalık hakkında bi bilgim yok eğer iyileşme gibi bi ihtimalin yoksa niye erteleme vermiş ki doktor. Heyetten erteleme kararı çıkarsa askerlik şubesine git karara itiraz et onlar seni başka hastaneye sevk edecekler orda mauayane olursun.

Arkadaşlar öncelikle merhaba geçen sene Crohn hastalığı başlangıcı şüphesiyle askerlikten bir sene erteleme aldım şimdi bu sene tekrar muayene olmam gerekiyor önce askerlik şubesine mi gitmeliyim yoksa direk doktora tekrar görünmem mi gerekiyor işlemler nasıl oluyor bilen var mı lütfen yardımcı olur musunuz ?

Bilgisi olan yok mu ?

Üst Alt