Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn hastalığımı emeklilik için yeterli görmediler!?

Kaya16

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Merhaba %54 crohn hastasıyım temmuz ayında emekliliğe başvurdum.5000 pürim günüm 24 yıl sgk hizmet sürem olmasına rağmen sağlık kurulu red verdi!!! Red cevabı iş gücüm varmış, bu hastalığın tedavisi yok, atak geçirdiğim zaman 3 ay ishal kusma yaşıyorum, 87 kg 63 kg ile hastaneye yattım 15 gün mama serum ilaçlar ile zor ayağa kalktım, böyle bir saçmalığı yaşayan var mı ? Sağlam insanları emekli ettiler engeli hastaları emekli etmiyorlar

böyle nasıl çalışacak adam nasıl geçinecek bazı doktorlarda hiç vicdan yok , kendileri biraz az zam aldı mı ,ortalığı ayağa kaldırıyorlar

@Kaya16,

Merhaba, Nisan ayında başvuru yapmıştım. Az önce bende red aldığımı öğrendim. Bende de Crohn var. %58 engel oranım var. Ki bunun %50'si direk gastrodan. Tek bölümden. Ancak iş gücü kaybım yokmuş. Şimdi üst kurula itirazda bulunucam.

Sgk iş gücü yönetmeliğinde crohn ağır iş gücü kaybı diye geçiyor, cdai skor belgesi isteniyor, bu belgeyi de gastroenteloji doktoru veriyor, skoru yoksek olan hastalar iş gücü kaybı ağır olan hasta diye geçiyor.ben dıktorundan CDAİ skoru belgesi istedim tekrar sgk yüksek sağluk kuruluna başvuracağım,,,, böyle saçmalık olmaz atak döneminde ölüp ölüp diriliyorum

@habibe68,
% 55 tek hastalık

@BnymnYldz,
2004 giriş 24 yıl hizmet sürem 4550 oirim günüm.%55 tek hastalık gelen cvap red! İtiraz ettim, bnce sgk sağlık kurulu keyfine göre karar veriyor

CDAİ skoru alan var mı arkdaşlar

Üst Alt