Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn hastaliginda Bağkur'dan erken emeklilik..?

gercexs

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Herkese saglikli gunler bi sorum oluck;

Ben 10 yildir croh hastasiyim bu yil ocak ayinda %50 rapor aldim ankara saglik bakanligindanda vergi indirimim onaylandi.
Ben 01.01.2007 yilindan buyana BAGKURluyum kendi isyerm var basit usule tabiyim.

SORUM erken emekli olabilirmiyim ve bunun icin ne yapmaliyim ssk ya gecmem sartmi yoksa bagkurdan bu sartlarda erken emekllilik hakkim varmidir?

simdiden tesekkurler...

4400 (20 yıl) iş gününü doldurmanız gerekli. Bunun için 12 seneniz var. Yani 2027 yılında emekli olabilirsiniz. 05.08.2003-30.09.2008 arası sigorta başlagıcı olanlar bu şekilde.

Cvp icin tesekkurler peki bagkurlu olarak gunlerimi doldursam bagkur emeklilik tarihm geldiginde bni tekrar hastaneye sewk edermi yeni bir rapor istermi?

Yoksa ssk ya gecmem dahami mantikli olur?

Bağkur-Ssk ayrıntısını bilemiyorum, üzgünüm.Ancak raporunuz sürekliyse herhangi bir rapor istemezler.

Burdan braz okudugum kadariyla bazi kisiler ole oldugunu soledigini gordum bagkur tekrar rapor istio falan yazmislar bnde anlayamiorum benm raporum %50 ve surekli vergi indirimimde onaylandi.eger bagkurdan emekli olmam zorsa sskya mi gecmem gerekiyo suan ne yapmam gerektigini hic bilmiyorum kafam iyice karisti(ben raporu vergi indirimi olarak aldim hastaneden vergi dairesi sevkiyle)

Yani benm anladigim son 3.5 yili sskda tamamlamak ve bagkurla ugrasmamak en mantiklisi galiba?

Bağkur'dan emeklilik için aşağıdaki tabloya tabisiniz:

bagkur.PNG

Emeklilik zamanı geldiğinde bağkur sevki ile hastaneye gidip yeni rapor almanız gerek. O rapor emekliliğinize temel sayılır

Eğer son 2520 primin fazlası ssk (4a) olursa, o zaman da aşağıdaki tablo geçerlidir emeklilik için:

2008_oncesi.PNG

SSK'dan emeklilik için vergi indirim hakkı almak lazım. Bu hak sürekli olarak alınmışsa, emeklilik zamanı geldiğinde yeniden rapora ihtiyaç duyulmaz

Cok saol abi ben vergi indirimimi aldim surekli olarak.Ben bu sakilde bagkurdan devam etsemde benden yeni rapor istemezler dimi?

gercexs

Emeklilik zamanı geldiğinde bağkur sevki ile hastaneye gidip yeni rapor alman gerek kardeşim. O rapor emekliliğinize temel sayılır.

Ozamn ssk ya gecsem daha mantikli galiba bulent abi suanki mevcut vergi indirimim ile sskdan erken emkli olabilirim dimi yeni rapor istemeden?

gercexs

Evet. 1 ekim 2008 öncesi sigorta başlangıcı olup emekliliği de ssk (4a) statüsünde gerçekleşecek olan kişiler vergi indirim hakkı elde etmişlerse, emeklilik zamanı yeni rapora ihtiyaç duymazlar. Elde edilen vergi indirim hakkı emeklilik hakkını da beraberinde getirir...

Not: Son 2520 primin fazlası hangi statüde ise emeklilik o statüde gerçekleştirilir.

Abi cok saol yardimin icin dukkani kapatip ssk li bir ise girmek sart oldu artik zaten suan raporun ve vergi indiriminin bna herangi avantaji yok enazindan sskda erkn emeklilik ve maasa azda olsa bi katkisi olur. Ne dersin?

Üst Alt