Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn hastalığından % 50 raporum var. Vergi indiriminde düşürülür mü?

alonebt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 4.5 yıldır crohn hastasıyım.P raporum var.yeni işe başladım ve vergi indiriminden yararlanmam gerekiyo .şu an anti tnf tedavisi uygulanıyor.boyum 174 kilom 65 raporumun oranını düşürürler mi ?oran düşerse işten çıkartılır mıyım ? bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardım etmesini çok rica ediyorum .

oran % 50

16 Aralık 2010'dan sonra almışsanız raporunuzu % 40'ın altına düşürülmez... Düşürülse dahi işinize bir zararı olmaz, sakatlık indirimi almakla sakat statüsünde çalışmanızın bir bağlantısı olmaz, işyerinize beyan etmenizde gerekmiyor yeni alacağınız raporu...

şuan için verilen oranlarda şöyle:
Tablo 3-Üst sindirim kanalı kalıcı bozukluklarının sınıflandırma kriterleri:

Sınıf 1:Özür Oranı:% 10
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Sürekli tedavinin gerek olmaması Ve İstenilen düzeyde kiloyu sürdürebilme Veya Operasyon sonrası sekel olmaması

Sınıf 2: Özür Oranı:% 25
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Semptom ve işaretlerin kontrolünde uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi gerektirmesi veya nütrisyonel yetmezlik Ve ideal kilonun en fazla % 10 altında olma.

Sınıf 3: Özür Oranı:% 50
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgular veya anatomik kayıp ya da değişim Ve Uygun diyet kısıtlaması ve ilaç tedavisi ile tamamen düzelmeyen semptom, işaret ve beslenme durumu Veya Üstsindirim kanalı rahatsızlığı nedeniyle ideal kilonun % 10-20 altında olma.

Sınıf 4:Özür Oranı:% 75
Üst sindirim kanalına ait semptom ve bulgularveya anatomik kayıp ya da değişim Ve Tedaviyle kontrol altına alınamayan semptomlar Veya Üst sindirim kanalı Rahatsızlığı nedeniyle İdeal kilonun % 20altında olma.

peki vergi indiriminden yararlanmasam olur mu ? çünki iş yerim bu konuda bana baskı yapıyor . bide diyelim ki vergi indirimine başvurdum oranı düşürdüler ekpss ye girebilir miyim ?

ssk'dan emekli olacaksanız, ve 1 Ekim 2008'den önceyse sigorta girişiniz erken emekli olmak için almanız şart ancak almak için belli bir zamanı yok,
yani şimdi almazsınızda emekliliğiniz yaklaştığında alırsınız örneğin,
tabi ne zaman emekli olacağınızı bilemiyoruz, sigorta başlangıcınız ve doğum yılınız gerekiyor bunun için.

Elinizdeki raporla çalışamaz yazmıyorsa istihdam bölümünde, elinizdeki raporlada başvuru yapabilirsiniz. Yeni rapor aldığınızda % 40 ve üzeri olması durumunda, yine istihdam alanında çalışamaz yazmadığı sürece başvuru yapabilirsiniz, hatta yeni rapor alacak olursanız istihdam alanının doldurulmasınıda isteyin...

alonebt;

Gecmis olsun alonebt :

ilk sigorta tescil tarihiniz kac yilinda (gun - ay - yil)..

01.10.2008 tarihi oncesi sigortaliliginiz varsa , eski yasa hukmune gore emekli olacaksiniz.

Bu nedenle vergi indirimi belgesi almaniz sart (erken emekli olmak icin).

Isveren sizi Vergi indirimi belgesi almaya zorlayamaz. Engelli kadrosunda calisiyorsaniz , Iskura kaydinizin yapilmis olmasi ve isverenenin Iskura sizi calisani olarak bildirmis olmasi yeterli. vergi indirimi belgesi isvereni ilgilendiren 1 durum degil. Hizmet erbabi daha az Gelir Vergisi odemek isterse bu belge icin muracaat eder.

% 50 olan raporunuzun tarihi 16 Aralik 2010 sonrasiysa bu belge ile Vergi indirimine muracaat edebilirsiniz. ( Bu tarihden sonra 2 defa yonetmelik degisti ama oranlar degismedi).

Velevki rapronuzu Maliye kabul etmesede tekrar muracaat etmeniz halinde ayni orani alacaginizi dusunuyorum.

Üst Alt