Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn hastasıyım. Engelli aylığı alabilir miyim?

Belgin82

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Mrb. Tesadufen siteyi buldum ve uye oldum. Crohn hastalarinin engelli raporu alabildigi dogru mu. İs imkanlari öncelikleri nelerdir. Engelli ayligi alarbilir miyim. 15 yildir crohn hastasiyim. Eger bunlar dogruysa ben bunca zaman nerdeymisim. Cok zor sartlarda calismak zorunda kaldigim zamanlar oldu.. Yardimci olursaniz sevinirim..

Belgin82

mevcut hastalıgınızla ne oranda engelli sağlık kurulu raporu alabilirsiniz bilemem. engelli sağlık kurulu raporu için lütfen şu forumdan yardım alınız:Sağlık Raporları

% 40 ve üstü engelli sağlık kurulu raporunuz olursa bkz:http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

2022 engelli aylığı almak istiyorsunuz. öncelikle bunun için % 40 ve ustu engelli sağlık kurulu raporunuzun olması gerekiyor. ayrıca muhtaçlık şartlarına uygun bulunmanız gerekmekte. Çalışıyorsanız, SGK'dan bir aylık ve gelir hakkından yararlanıyorsanız, 60/g kapsamında GSS'nız varsa, isteğe bağlı prim ödüyorsanız, nafaka alıyorsanız bu aylıktan yararlanamazsınız.
yukarıda saydığım gibi aylık almanıza engel bir durumunuz yoksa aşağıdaki sorumu cevaplayın lütfen.
hanede kaç kişisiniz? hanede yaşayan herkesin aylık geliri ne kadar? mal mülk varsa ayrıca belirtiniz.

Mrb belgin82 bende 12 yildr crohn hastasiyim iki yil once ameliyat oldum ve bu sene %50 engelli raporumu aldim sansini dene durumun musait ise boyle bi hakkin var...yardigmci olabilecegm bisey varsa bilgm yettgince cvp veririm

İlginiz icin tesekkurler. Hanede 3kisiyiz. Esim suan issiz. Ama issizlik maasi aliyor. Baska gelirimiz yok. Birde 250 tl ev kredsi oduyoruz 5yilimiz var bitmesine.

Sadece crohna bagli apandist oldum. 3Defa da fistul tedavisi gordum. Bu sekilde %50. Alamam heralde. Baska hangi doktorlara cikabilirim.

Belgin82

öncelikle engelli sağlık kurulu raporu çıkartın. ne kadar oran alırsınız bilemem. engelli sağlık kurulu raporu için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den size yakın olan birine başvurabilirsiniz.

% 40 ve ustu oran alırsanız Ocak'ta tekrar konuyu hatırlatırsınız ve 2022 aylıgı alıp alamayacagınızı o zaman da degerlendiririz. 31 aralık'a kadar geçerli olmak üzere muhtaçlık sınırı şu an 303,48 TL. hanede 3 kişiymişsiniz. eger hanede kişi başına düşen aylık gelir bu sınırı aşmıyorsa 2022 aylıgı alabilirsiniz aksi takdirde mümkün değil.

1 Ocak 2016 itibariyle muhtaçlık sınırı yeniden belirlenecektir.

Belgin82
Bende 10 sene önce apantist oldum sonrasında 3 kez daha barsak ameliyatı oldum sonunda geçen sene 5. kez tam ameliyat yapacaklardıki busefer crohn teşhisi konuldu ama henüz özürlü raporu alabilmiş değilim gatada 1 sene sonrasına tekrar randevu verdiler. Çalışamıyorum halsizlik yorgunluk birde arada ataklar geliyor. öyle herşeyide yiyemiyoruz maalesef. umarım bende seneye bir rapor alırım %40 üzeri değilse bu halde daha fazla dayanamayacak gibiyim :/

Üst Alt