Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn hastasıyım. % kaç rapor alabilirim?

ose

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar foruma yeni üye oldum, acaba crohn hastalarına % kaç özürlü rapor verilir.
kolonoskopi sonucum:anal fissür, proktit, ileumda erozyonlar
patoloji sonucum: lenfoid hiperplazi, kronik kolitis, kronik rektitis
cevaplarnız için şimdiden teşekkür ederim.

Kolon, Rektüm ve Anüs..

1:Kolonik veya rektal hastalıklara bağlı kalıcı bozuklukları sınıflama kriterleri:

Sınıf 1) Özür oranı:% 10
Kolonik veya rektal hastalığın nadir ve kısasüreli belirti ve semptomları ve aktivitelerde sınırlama özel diyet veya tedavi gerektirmemesi ve sistemik bir bozukluk olmaması, ağırlık ve beslenme durumunun arzulanan seviyelerde tutulması ve cerrahi prosedürler sonrasında sekel olmaması..

Sınıf 2) Özür Oranı:% 25
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve hafif ağrının eşlik ettiği barsak fonksiyonlarının nadir rahatsızlıkları ile birlikte olan hafif Gİ semptomlar ve diyette minimal kısıtlamalar veya hafif semptomatik tedavi gerekmesi ve beslenme sonuçlarında bozulma olmaması..

Sınıf 3) Özür Oranı:% 50
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulgularıveya anatomik kayıp veya değişimleri ve Periyodik veya devamlı ağrının eşlik ettiği, barsak alışkanlığının orta ve ciddi şiddetlenmelerle seyreden rahatsızlığı ve aktivite kısıtlaması, ataklar sırasında özel diyet ve ilaçlara ihtiyaç duyulması ve temel belirtiler (ateş, anemi veya kilokaybı) bulunması..

Sınıf 4) Özür Oranı:% 75
Kolonik veya rektal hastalığın objektif bulguları veya anatomik kayıp veya değişimleri ve barsak fonksiyonlarının dinlenme sırasında devamlı ağrı ile birlikte sürekli bozuklukları ve aktivitenin tam sınırlanması, diyetin kısıtlanması ve tedaviye rağmen semptomların tam olarak kontrol edilememesi ve temel belirtiler (ateş, kilo kaybı veya anemi) bulunması veya remisyonların uzunsürmemesi..

bana ilaç raporu da çıkartıldı, ömür boyu kullanıcaksın dedi doktor sanırım %50 dilimine girebilirim.

Crohn .. sindirim sisteminin herhangi 1 yada 1 den fazla bolumunu tutabilir. Sizin kalinbagirsagi ve ince bagirsagin son kismi Ileum tutulmus (genelde burasi tutulur).

Hastaligin siddeti , komplikasyonlari ve anatomik degisime bagli olarak 10/25/50/75 seklinde oran verilir.

Siz hangi dilime girebilirsiniz kestirmek guc. Belliki yeni hastasiniz. Aldiginiz tedaviler , tedavilere vucudun verecegi yanit vb. belli degil.

Fakat cogu hekim Crohn'un zor 1 hastalik oldugunu bilir ve hastaliga tani konmus olmasi halinde bile % 50 oran verir. Sonucta hastalik suregen ve ilerleyici.

% 50 oran alabileceginizi dusunuyorum. Ulseratif Kolit hastalari Crohn kadar kolay oran alamazlar fakat CH hastalari % 50 ve uzeri oran kolaylikla alabilir.

1 de.. Kolonoskopi sonucunuzu yazarmisiniz. Pataloji yukarda paylasmissiniz. Kolonoskopinin tam raporunu yazin. Sonuc kismini degil.

Sanki Crohn gibi degil daha cok UK gibi duruyor.

Total kolonoskopi sonuç raporu

dış görünüm: Normal
rektal tuşe: Posteriorda fissür hattı palpe edildi ..

Terminal ileuma kadar gözlendi. Terminal ileum hafif hiperemik olup 3-4 adet 3-4 mm ebadında yüzeyel erozyon izlendi . Biyopsiler alındı .
Dentat hattan proksimale uzanan 5 cmlik segmentte mukoza hiperemik, ödemli ve frajil idi . Histopatolojik tanı için biyopsiler alındı .
Gözlenen diğer bölümlerde kolonların haustrasyon yapısı, vaskülaritesi ve mukozal detayları normal olarak değerlendirildi. Diyare etiyolojisi açısından değişik lokalizasyolardan biyopsiler alındı .

Tanı : Anal fissür, proktit, terminal ileumda erozyonlar .

doktorum crohn teşhisi koydu ve ilaç raporu çıkarttı ve dediki ağırlıkla rektum bölümü tutulmuş.

UK de atlamali lezyon olmaz. Sizde ise , 2 ayri yerde hastalik oldugunu goruyoruz. Muhtemelen atlamali tutulum oldugundan Crohn tanisi koymus.

Genelde yüzde 25 veriyorlar fakat ozellıkle soruyorlar kılo kaybın varmı dıye 10 *12 kılo kaybı varsa yüzde 50 dılımıne gırıyorsun bendede crohn var ben bırden fazla hastalıktan gırdım heyete crohndanyuzde 25 aldım ince barsaklarım patladığı halde heyet toplu olarak cagırdıklarında ıc hastalık doktorun konuşması dınledım bu hastaya yuzde25mı verdınız dedı bashekım ıchastalıkları uzmanı verdıgım oran az bıle aslında yüzde ellı bıle verılır dedi ozellıkle bu hastalıkla sordukları ılk kılo kaybın varmı aşırı kılo kaybında varsa yüzde 50ye gırersın yoksada artık var dıceksın gecmıs olsun bela bır hastalık malesef.

Başar;

verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.

bende de kilo kaybı oldu ancak heyete çıkamadım bile raporlara bakıp hiç bişey sormadan doktorların önlerinden geçerek malesef yüzde 25 alabildim.ve kilo kaybım vardı.aktif dönemde 50 kiloya düştüm boyum 1,80

sağlık raporu yardım.

Rapor başvurum dün hüsranla bitti. hikayemi şöyle anlatayım..

öncelikle vergi indirimi için gerken evraklarala beraber vergi dairesi engelliler birimine başvurarak hastaneye sevk aldım ve hastane sağlık kuruluna başvurumu yaptım. bana muayene formunu vererek tüm bölümleri dolaşmam istendi. kendi hastalığımın bölümü olan gastroenteroloji yi en sona bıraktım diğerlerinden oran almadım zaten hepsi kaşeyi basıp geçti .
kendi bıranşıma gidince doç. doktor tüm rapor tetkik vs evraklarımı incelemeye başladı ve yok biz özel hastanenin yaptığı işlemlere tetkiklere itibar etmiyoruz zaten şu an hastalığınız yeni pek fazla birşey görünmüyo falan filan bir sürü şey zırvaladı durdu kafamın tasını attırdı ve oran almadan odasında çıktım ve evrakları geri kurula teslim etmedim elimde

şimdi nasıl bir yol izlemeliyim acaba yardımçı olabilecek arkadaşım var mı?

kurum aracılığıyla müracat etmişsiniz bu yüzden uygulama nasıl olur bilmiyorum özel şahıs gitseydiniz baştan müracat edebilirdiniz sanırım tekrardan vergi dairesine gidip baştan müracat için sevk isteyin bakalım ne dicekler

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz
MADDE 10 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.
(2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.

Terminal ileumda iki adet aftöz ülser...
Tanı : Terminal ileit. Rapor oranı ortalama ne olur. Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim...

selam patalojik raporumda şidetli kronik aktif inlamasyon (crohn) diye geçiyor geçen hafta heyete girdim sizzce kaç verilir

Crohn um .ince ve kalın bağırsağım alındı 80 cö toplam alınan.hiper troidim var nodüllerim alındı
.
%69 u zor alabildim

Kolay gelsin terminal ileumda yer yer 3-4mm lik aftöz ülserler görüldü biyopsi alındı tanı chron hastalığı? Yazıyor başka bi raporda ise kronik aktif ileit. Fokal eozineozinofilik infiltrasyon (40/1 büyük büyütme alanı) granulom görülmedi bulgular karakteristik olmamakla birlikte crohn hastalığı ile uyumludur yazıyor ben % kaç oranında engelli raporu alabilirim gitmediğimgitmediğim doktor kalmadı yaklaşık 8 senedir bu hastalıkla yaşıyorum ve çoğu zaman hayatımı zindan ediyor özellik ile tuvaletimi tutamama inanın büyük çile uzun zamandır işe gidemiyorum

yalnızca crohn tanısı varsa opera vs geçirmemişsen hastanedeki skalaya göre 25 veya 30 gibi ancak alabilirsin.tavsiyem vergi indiri üzerinden işlem yapmanı tavsiye ederim .geçmiş olsun

Merhaba @Kadirluck,

Öncelikle geçmiş olsun. 8 yıldır rahatsızlığınız devam ediyor ve siz henüz kesin teşhis alamadınız mı? Size bu süre zarfında ilk defa mı kolonoskopi yapıldı?

İnflamatuvar Barsak Hastalıklarında (İBH) hastalığın sindirim sisteminde tuttuğu yer(ler), hastalığın aktif dönemde olup olmadığı, aktif dönemdeyse şiddeti, sindirim sisteminde yapısal ya da anatomik değişikliklerin olup olmaması ve bunun yarı sıra sizdeki belirtiler (dışkılama sayısı, dışkıda kan ve mükus bulunması, ateş, kilo kaybı gibi) doktorlara oran vermede yol göstericidir. IBH'da oranlar %10-%25-%50-%75 şeklinde gider.

Mesajınızdaki bilgiler yeterli olmadığı için yaklaşık bir oran vermek pek mümkün değil. Sizdeki belirtilerle beraber Patoloji'den gelecek biyopsi sonucunuzu bizimle paylaşırsanız daha gerçekci bir tahminde bulunabiliriz.

Esen kalın :)

Son düzenleme:
Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim kolonoskopi 2 defa yapıldı elimde 15 sayfa rapor var tanilarda yazan chron? Günlük diskilamam en az 5 fakat kilo kaybım azda olsa mevcut tabi şimdilik doktorun dediğine göre ateslenme donemindeymis devlet hastanesine gidip heyet için rapor aldım fakat doktor sadece bu hastalıktan pek bisi alamazsın dedi patoloji sonuçlarım elimde üst taraf da yazdığım tanı yazıyor kan çok nadir geliyor mukus mevcut karın bölgesinin sağ alt tarafına ara ara şiddetli ağrı saplaniyor fakat aç ta olsam tok da olsam birden geliyor tuvalet ihtiyacım ve en kısa zamanda gitmem gerekiyor tekrardan alakaniz için teşekkür ederim. Saygılarımla

Rica ederim @Kadirluck.

Bu bilgiler ışığında %10 - %25 dilimlerinden birisine giriyorsunuz. Tabi başka yerde hastalığa bağlı komplikasyonlar gelişmişse bunlar da hekim tarafından ayrıca değerlendirilir ve gerekirse oran verilebilir. Tek başına sadece Crohn'dan %40'ı aşmak, hele de %50'lik dilime girmek için epey kriter var. Çok şükür ki siz bu kadar hasta değilsiniz.

Unutmayın bunlar kişisel tecrübe ve gözlemlerimden kaynaklanan bilgiler. Ben hekim değilim.

Tekrar geçmiş olsun, esen kalın :)

Crohn hastasıyım. Ne kadar rapor alırım?

KKELEBEKK

Merhaba bende crohna bağlı iki ameliyat geçirdim ve ömür boyu kullanmam gerekin ilaçlar verildi. Hastanenin koyduğu tanı şöyle yazıyor kağıtta: crohn hastalığına bağlı enrerokütan fistül, postop eksplorasyon + bridektomi + ileoçekal rezeksiyon + yan yana ileokolostomi
bunlara göre bana kaç rapor verilir. Fikir verirseniz sevinirim teşekkürler.

Değerli uyeler, bir yakınım için yönlendirmenize ihtiyacım var.

Kendisi 2001 yılından beri tekrarlayan ataklarla crohn hastası. Su an atak yok ama oldukça stresli bir işi var ve standart bir crohn hastasının rutin sıkıntıları ile yaşıyor. Son atagi 2015 yilinda oldu. Meslekte 18 yılı doldu ve erken emeklilik hakkı var. Ancak hastalik gecmisi oldukca ciddi olmasina ve ciddi bir dosyasinin olmasina ragmen dr %16 lık rapor verdi. İhtiyacı olan %40. İl sağlık md.lüğune itiraz edebiliyor ancak size sorularım şu şekilde:

1. İtiraz eder ise yeni tahlil vb. gerekir mi, yoksa mevcut dosyası yeterli mi?

2. Her Dr veya kurul farkli karar verebiliyor. Ihtiyaci plan yuzdeyi alabilmesi icin ulasilabilecek dogru kisi veya adres var mi?

3. Sozlu beyanati ne derece onemli? Yanlis anlasilmamak adina sikintilarini abartmadigi icin gerekli yuzdeyi alamadi ...

4. Dosyasinda mutlaka bulunsun veya sunu mutlaka ifade etsin diyeceginiz bir tavsiyeniz var mi?

5. Ve son sorum, rapor alımında sorunun nerde olduğu konusunda tespit yapabilmek ve destek vermek adına dosya inceleyen birileri var mi?

DEHB, Crohn ve FMF hastasıyım, % kaç oranla vergi muafiyeti alabilirim?

Arkadaşlar merhaba :

10 yıldır fmf, crohn hastalığı yaşıyorum. Colcium dispert ve salofalk 1000 mg şasi kullanıyorum. Yaklaşık 1 senedir DEHB tedavisi görüyorum ve 54 mg concerta kullanıyorum. Bu şartlarda vergi indirimi için heyete girsem ne olur?

Yaklaşık 10 yıldır Fmf hastasıyım. Bu hastalık genetik hastalık kapsamından faydalanabiliyor mu?
Askerlik için heyete girdim ve muaf oldum. Sizce vergi indirimi başvurusu ile gidersem kaç oran alabilirim.

Not:50 kilo ve 170cm boyundayım kısa sürede 20 kilo kaybı yaşadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Merhabalar

Bende 12 yıllık chron hastasıyım çocukluğumdan beri çekiyorum bu hastalığı ağır kortizon tedavisi gördüm tuzsuz ve şekersiz beslendim yeri geldi mamayla beslendiğim oldu hali hazırda ımuran salofalk ve asacol kullanıyorum yaşım 25 oldu ve bu sene askere gidicem beni askere alırlarmı ve bu hastalıktan dolayı rapor alıp memur olabiliyor muyum şimdiden teşekkürler

Crohn Hastalığının Engelli Raporuna Etkisi

Hali hazır da işitme kaybı sebepli % 52 oranında bir engelli raporum var.Raporumun yenileme zamanı geldi.
son 2 yıldır ise crohn hastalığı ile uğraşıyorum.

Crohn hastalığını rapora ekletip ekletmeme konusunda kararsızım,
Kararsızlığımın sebebi ise crohn sebebiyle toplam 3 cerrahi operasyon geçirdim, bağırsağımın 60 cm lik kısmı alındı.
Kolostomi uygulandı ve hala bağırsağım torbaya bağlı.
Ve bir yıldır anti tnf ilaçlarından remicade isimli ilacı damar yolundan alıyorum.
Fakat tüm patoloji sonuçlarım ise temiz çıktı.
Doktorun söylediğine göre böyle durumlar olabiliyormuş, patoloji ve alınan parça temiz çıksa da kişide crohn hastalığı olabiliyormuş .

Şimdi bu durumda crohn hastalığını sağlık kuruluna bildirirsem tekrar kolonoskopi vs isterler mi diye merak ediyorum.

hali hazırda 3 operasyon geçirmiş olmam bağırsağımın bir kısmının alınması ve stoma uygulanmasına karşılık kolonoskopi ve patoloji sonuçlarında net bir tanı çıkmaması bu hastalığın engelli raporuna eklenmesine engel olur mu?

Doktor ilerleyen yıllarda toparladıkça stomayı kapatabiliriz demişti, şimdi crohnla birlikte % 60 üzeri bir rapor alsam ve ilerleyen yıllarda stomam kapatılsa rapor yenileme döneminde rapor oranı düşmesi gibi bir sıkıntı yaşarmıyım?

Ne yapsam karar veremedim.

Üst Alt