Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn rahatsızlığım var. Düşük oranda ve süreli rapor verildi. Ne yapmalıyım?

nnk1981

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhabalar.

kasım ayında ege üniversitesi hastanesine özürlü raporu almak için başvuruda bulundum.18 aralık tarihine gün verdiler. crohn hastalığım var. 18 aralık sabahı hastaneden telefon ettiler. gelmenize gerek yok heyete çıkmayacaksınız doktor raporlarınıza bakıp puan verdi şeklinde açıklama yaptılar.
ben dayanamadım gittim.dedim doktor beni görmeden hastalığım ile ilgili nasıl kanıya varabiliyor dedim. cevap olarak demekki görme gereği duymamış dediler. sonuç olaarak ısrar ettim ve doktor yüzde 25 ve 2 yıl süreli bir rapor yazmış.
ancak benim kilo kaybım ve diğer bulgular yüzde 50 lik dilime girdiğimi gösteriyor sakatlık oran cetvelinde. hastaneden en son yanıt 1 ay sonra raporun yazılı gelip alabilirsin oldu.

şimdi sizce ne yapmalıyım. itiraz iççin 1 ay süreyi beklemelimiyim. heyete girmeden rapor yazılabilir mi? başka hastanelere başvursam sonuç değişir mi?

teşekkürler

İtiraz hakkınızı tüketmeyin hemen. Başka bir hastaneye başvurun.. İlk başvuru yaptığınız hastaneyide BİMER'e şikayet edin.. Hangi hastaneydi gittiğiniz hastane..?

izmir ege üniversitesi hastanesi. itiraz için kaç hakkımız var ?

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz:

MADDE 10– (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporuisteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilközürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilinsağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kuruluraporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeyeyetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ileitiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde iseözürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.

[FONT=&quot](2)Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığıncabelirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın birhakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporutanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakemhastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir[/FONT]

anladım teşekkür ederim.peki itiraz etmeden diğer hastanelere de başvurabilir miyim? raporum 1 ay sonra gelecek

Başvurabilirsiniz.. Eğer yine düşük oran gelirse o zaman il sağlık müdürlüğüne itiraz edersiniz..

forumu araştırdım biraz farklı yorumlar yazılmış bu konuda.kendi kafamıza göre her hastaneye başvuramazmışız eğer farklı oranlar çıkarsa suç işlemiz olurmuşuz gibi yorumlar var bu konuda kararsız kaldım

bu konuda yardım edecek yok mu acaba

Crohn hastalığında vergi indirimi alma ve emekli olabilme.

Crohn hastaları çoğu zaman rapor alabileceklerini düşünmemektedirler.Ve bu konuda hastanelerine özürlü raporu almak için müracaatta bulunmuyorlar ki ben bunu 7 yıl yapmadım.Rapor oranlarının hep düşük olduğundan bahsediliyor özellikle doktorlar bu konuda bilgi sahibi değiller.Eğer ki crohn hastası veya ülsaratif kolit hastasıysanız bu hastalıklar kronik ve ömür boyu tedavi gerektirdiğinden hastaneye müracaat edip , özürlü raporu alabilir ve vergi indiriminden faydalanabilirsiniz.Ayrıca eğer gün ve yıl şartlarını yerine getirdiğiniz taktirde erken emekli olabilirsiniz. Özellikle hastadaşlarıma tavsiyem bu size verilecek oranları doktorunuza giderken yanınızda götürmeniz.Zira daha öncede bahsettiğim gibi doktorlarımızın çoğunun bu konuda çok fazlada bilgi sahibi olmadıklarıdır.

sayın pınar ceylan hanım;

benim sıkıntım şu oldu bana gün verdikerli halde heyete bile çıkarma gereği duymadılar.kilo kaybıma bakmadan sadece raporlara bakarak yüzde 25 verdiler ve süreli.bu hastalık ömür boyu bizimle.siz kaç oran aldınız acaba

eğer elinde oranların olduğu belge ile gitseydin mutlaka alırdın.Ben aldım.Bakmıyorlar bile söylediğinde haklısın ama ben %50 yi hak ediyorum dedim ve aldım.Ortebedi ile raporum %64 oldu ve baltazar formülü ile %57 ankaradan aynen onaylandı ve geldi.Bence her zaman gittiğin doktorunla tekrar bir konuş.Ama düzeyin az ise evet %25 veriyorlar.

10 gün hastanede yattım.karın ağrısı halsizlik ve kilo kaybı şikayetiyle. yaklaşık 15 kilo verdim şimdi kortizonla 5-6 kilo aldım.sakatlık oran cetveline baktığımda yüzde 50 lik dilimde gibi görüyorum kendimi ama demekki doktor öyle görmemiş.itiraz edicem kesinlikle

Selamlar öncelikle geçmiş olsun bende 3 ay önce devlet hastanesinden girdim fakat anlamadığım şey hastalığına sadece birtek doktor bakmıyor örneğin içhastalıkları gastroloji göz kulakburunboğaz daha birkaç doktora giriyorsun başka hastalıklarında varsa ekleniyor gitmeden nasıl oldu bende anlayamadım elinizde heyet kağıdınız yokmu içhastalıklarından sadece yüzde25 aldım benim hastalığım birkaçtane ama hatta kurulda içhastalıkları yüzde elli bile verilebilirdi dedi tekrar yeni bir hastahaneden gün alın izmirdeki hastahaneler zaten 4 ay sonraya gün veriyor ama bence ilk önce gastroloji uzmanına başvurup hemtedavi hemde bilgi olarak sorup girin derim. hastalığınız seyrine görede oran vermiş olabilirler.Başka hastalıklarınız varsa form veriyorlar girmek istediğin doktorları onlarıda ekleyin.

olay şöyle gelişti.ben ege üniversitesi hastanesinde yattım.benimle ilgilenen doktorla sürekli haberleşiyorum mail aracılığı ile.ondan hastalığımla ilgili bir yazı isteyip özürlü rapor kuruluna başvurdum.bana 4 ay değil hemen 3 hafta sonrasına gün verdiler.18 aralık tarihiydi.18 aralık sabahı beni telefonla aradılar hastaneden gelmenize gerek yok heyete çıkmayacaksınız dediler.ben de neden dedim.doktor raporlarınızıa bakıp oran verdi dedi.dayanamadım gittim hastaneye.cevap vermediler.yoğun ısrarlarıma dayanarak ve afra tafrayla dosyamı bulup yüzde 25 ve 2 yıl süreli dediler ve ilgilenmeden gönderdiler.raporum ocak ortası gibi yazılacakmış.ben itiraz hakkımı kullanacağım.çünkü kilo kaybım var ve kilo kaybı sakatlık oran cetvelinde belirtiliyor.ancak raporlarda geçmiyor.yani doktor görmeden teşhis koymuş oldu.bu konuda neler yapmamı önerirsiniz?

Kendi doktorunuza sormadınızmı madem özürlü oranım hocam kaç diye böyle hastalıkların oranı kaç olur diye bence başka hastaneye gidin tekrar yeni dosya ile başvurun ama bununda sanıyorum belli bir süresi var hemen baş vurulmuyor. itiraz etmenizde sonuç değiştirceğini sanmıyorum herdoktorda kendi branşına göre özür oranı kitapçığı var onlarda bakıyor sizi karşınıza alıpta sorular sormaları lazım zaten eğer aşırı kilo kaybı olursa oran direk artıyor bu hastalıkla ilgili içhastalıklarına bile girmeniz ve bir oran almanız lazımdı birde heyet kağıdınız yokmu devamlı kullandığınız ilaç sağlık kurulundan verilmedimi örneğin biz heyete girerken sağlık kurulu raporlarımızı birsenelik ilaç kullanım raporumuzu hangi hastalıklardan girmek istediğimizi form doldurup verdik 9tane doktordan geçtik sizinki nasıl bir heyete girme anlayamadım.

Crohn hastaliginda "sureli" rapor duzenlenemez.. Hekim durumunuza uygun orani tablodan yazacaktir. Ha hak ettiginizi vermemistir o tartisma konusu ama "sureli" rapor asla veremez.. Crohn da tibben tedavi soz konusu bile degil.. Durumunuz % 40 altinda orana tekabul ediyorsa bile rapor sureli olmaz , olamaz.. Onerim su olur.. Gastrontoloji olan 1 hastaneden rapor almayi deneyin.. Gastro uzmani olmayan hastanelerde Dahiliye yada Genelcerrah oran yazar ki onlar bu hastaligin sadece adini bilirler..

Nazmi : Su anda e-mail adresime attigin kolonoskopi raporlarini inceledim.. IBH oldugun kesin. Fakat Granulom gorulmemesi ve Striktur ( daralma - tikanma) olmamasi beni kuskulandirdi. 2 yillik Crohn hastasinda ve bellki atak geciriyorsunuz Daralma olmamasi mumkun gorunmuyor. Ayrica IBH de sadece Asacol la bu isi cozerim diyen hekimi de ayrica tebrik ediyorum.. Kortizon ve Asacol ile bu is cozulmez. En azindan Immunsupresif (Imuran) baslanmali idi. Daha ileri safhada TNF ilaca cokdan gecmeli idin. Kolonoskopin cok kotu gorunmuyor. 1 kac yerde eksudali (iltihapli) ulserler var , fakat daralma yok. Bu senin acindan sans.. Crohn da daralma cok yaygindir ve hayati zehir eder. Konusunda uzman 1 hekime gorunmeni siddetle tavsiye ederim. Durumun kotu degil , ama oneceden tedbir almak adina baska hekime takibini yaptir..

selim bey

gittiğim hastanede beni takip eden doktorum gastroloji dalında prof.doktor.alanında bir hayli uzman ancak raporu sanırım dahiliye uzmanı yazdı oyüzden süreli ve yüzde 25 verdi.bakalım diğer hastanelerde şansımı deneyeceğim.ayrıca asocol değil salofalk tablet ve immuran da kullanıyorum

sayın başar

ben de anlamadım nasıl bir heyet olayı ile içiçe olduğumu.bakalım başka hastanelerden şansımı deneyeceğim.kendi doktorum özür raporu ile ilgili bilgi vermedi.heyet oran verecek dedi.benim bilgim yok dedi.nasıl bir olay anlamadım gerçekten

kardeş bende senin hastalığına benzen bir durum var ben ülseratif kolit hastasıyım bende 2011 de aldım raporu heyete çıktım ve kolonoskobi raporlarımı incelediler %50 oranında bağırsağın kaplı olduğunu söylediler ve %50 sürekli rapor verdiler. bence sen başka hastaneleri dene genelde devlet hastanelerini tercih et

selim bey

benim ne yapmamı önerirsiniz.rapor gelmeden başka bir hastaneye başvurmalı mıyım? yoksa sonucu bekledikten sonra itiraz mı etmeliyim.yüzde 50 alma şansım var mı?

crohn hastalığı için sakatlık oran cetvelinde hangi bölüme bakmak gerekir? üst sindrim yolu rahatsızlıklarına mı?

İl sağlık müdürlüğü ve yaşadıklarım

yaşadığım süreci sizlerle paylaşmak istiyorum biraz komik biraz ülkemizin bakış açısını yansıtan bikaç anı.

ağustos ayında ege üniversitesi hastanesinde 10 gün süreyle tedavi altına alındım. hastalığım ülseratif kolit yada crohn daha tam belli değil:) ikisi de barsak hastalığı ama. neyse hastalığın aktif olduğu dönemde aşırı kilo kaybettim. daha sonra kortizonlarla biraz durumu toparladık ancak hala zayıfım. hastaneden çıktıktan sonra rapor için tekrar ege üniversitesine başvurdum ancak heyete bile çıkarılmadan oranımı yazdılar. dedim ki görevli bayana ben heyete bile çıkmadım nasıl rapora oran verdiler dedim. doktor tahlillerinize bakarark yazmış dedi oranı. ben de nasıl olur tahlillerimde kilo kaybımın olduğuna dair bir belirti yok dedim doktor öyle uygun görmüş dedi. itiraz edersiniz dedi. edicem dedim ayrıldım.

rapor bugün elime geçti yüzde 25 ve 2 yıl süreli yazılmış.
hemen il sağlık müdürlüğüne gittim. itiraz birimine girdim iki memur buyrun dedi. dedim rapora itiraz edicem genç memur bey aldı raporumu ülsere ancak bukadar verirler dedi bende ülser değil ülseratif kolit dedim:) allam ya:) diğer memur bayan biraz daha tecbübeli sanırım o aldı raporu neyine itiraz ediyorsunuz dedi oranına ve süresine dedim. bilgisayardan baktı.dedi farklı semptomlara göre farklı oranlar veriiliyomuş dedi. evet dedim.yukarda anlattığım şeyleri orda memur bayana da anlattım kilo kaybından bahsettim. nasıl anlıcaklar senin hastalığa bağlı kilo kaybını dedi. bak dedi yanındaki memur beyi göstererek o da zayfı dedi:)))) ya dedim olabilir benimki hastalığa bağlı zayıflık ve ben itirazda bulunucam dedim. tabi dedi vatandaşlık hakkınız dedi uğraşmayın hastanelerde diye söylüyorum dedi.
yok dedim ben uğraşıcam ve itiraz hakkımı kullanıcam dedim. dilekçe verdiler genç memur pek sevmedi sanırım cevaplarımdan ötürü. yalnız dedi 10 dakikan var öğle arasına çıkıcaz dedi. koşturarak dilekçemi doldurdum evrak kayıta onaylattım ve başka bir hastaneye sevkimi aldım.inşallah bu süre beni açımdan olumlu sonuçlanır.

sizlerle paylaşımda bulunmak istedim.herkese iyi forumlar

Selim Erdem arkadaşıma bu konularda hep güvenirim.Ama arkadaşım bende Cronh hastası olmama rağmen daralma yok.Hiç olmadı.Sadece emilim yok bende acaba beni yanıltıyor olabilirler mi diye düşünmüyor da değilim.

itiraz sonucunda da yüzde 25 oran geldi malesef.ancak bu hastane sürekli vermiş işime yaramasada:) bakalım hayırlısı neler olcak ilerleyen zamanlarda tekrardan başvururm hastalığımın durumuna göre.ancak burda da kilo vs hiç birşeye bakmadılar.heyetin karşısnından otomatik bir hızla geçtik sadece malesef değer verilmiyor

sesene;

Bende rapora başvurmuştum;aynen arkadaşın dediği gibi 2 yıl süreli ve % 31 vermişler..hastanede tanıdık oldugu ıcın maliyeye gidecek raporun nüshasını ele geçirdim. % 25 crohn + % 8 belde disk hernisi...
süreli veremez diyorusunuz banada aynısı olmuş...gittiğim hastanede gastro o gün için yoktu ve dahiliye uzmanı girdi heyete...yeniden tekrar ne zaman rapora başvuru hakkımız var, gastro oan bir yerden yeniden istersek bu oran gastro hekimiyle değişebilir mi?

itiraz sonucu oranım onaylandı tekrardan başvuru için 6 ay mı beklemem gerekli?

Merhaba Nazmi,

Aradan çok zaman geçmiş ama yine de rapora itiraz sürecinin nasıl geçtiğini ve sonuçlandığını sormak istedim.

Neler yaptın? Sağlığın nasıl? %40 veya üzeri rapor alabildin mi?

Esen kal,

Erdoğan

@nnk1981

merhaba erdoğan bey

evet aldım raporu ancak itirazdan değil.itiraz ettim aynı oran geldi değişmedi.2 yıl sonra 2015 yılında hastalığımın durumu ilerleyince başvurdum ve rapor alabildim.2 yıllık süreli verdiler bikaç ay sonra eniden başvuracağım.şuan hastalığım iyi durumda teşekkür ederim
@Erdoğan Er

nnk1981

Çok geçmiş olsun Nazmi bey, demek Crohn'da "süreli" rapor veriyorlar. Sizle birlikte bir kaç kişi de daha gördüm bunu, enteresan.

Umarım yeni rapor başvurunuzda "sürekli" raporu alabilirsiniz.

Esen kalın, Erdoğan.

Üst Alt