Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Crohn ve eşlik eden hastalıklarla alabileceğim oran ne olur?

rzgr001

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba. 11 yıldır crohn hastasıyım ve sürekli ilaç kullanıyorum. Erken emeklilik için rapor almaya karar verdim ve beni tedavi eden doktora bunu söyledim. rapor cetveline göre %50 verebilirmiş. Benim sorum şu ; çoğu zaman karın ağrısı ve ara ara oluşan eklem ağrıları yüzünden işe gidemiyorum. Doğal olarak bu benim psikolojimi kötü etkiliyor. bunlar için de psikiyatri ve ortopediden oran alabilir miyim acaba ? Bilgisi olan var mı acaba ?

rzgr001 Hedefiniz % kaç oran almak?

Hangi haklarınızdan faydalanmak istiyorsunuz özellikle?

rzgr001
oncelıkle gecmıs olsun doktorunuzun belırttıgı oran crohn ve uk ıcın sınıf uce denk gelen %50 sıze erken emeklılık ıcın yetecektır tabııkı dıger sartları doldurduysanız bunlar sgk baslangıc tarıhı toplam prım gunlerıdır

https://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/86933-malulen-emeklilik-vergi-indirim-hakki-ile-emeklilik-nedir.html

sızın durumunuz 3.dereceden engellı katagorısınden gırıs yılınıza gore ne zaman emeklı olabılecegınızı bulabılırsınız

crohn dolayısıyla olusan dıger rahatsızlıklarıda eklersenız oran yukselırsede %60 ustu 2. derece %80 ustu alırsanızda 1.derece engellı olursunuz

tabııkı özür oranları cetvelınden bakabılırsınız dıger rahtsızlıklarınıza verılecek oranlara

hesaplarken sunuda gozden kacırmayın balthazar denılen bır yontemle toplayacaksınız tum rahatsızlık oranlarını dırek sayısal toplama yaparak degıl ama total koloktomı olmamıs bır crohn rahatsızlıgı ıcın verılecek en yuksek oranın %50 olacagınıda unutmayın ve belırtılgınız dıger rahatsızlıklar cok fazla katkı yapacagını dusunmuyorum oncelıkle kendı SGK giriş ve prim günlerinize bakın eger %50 kurtarıyorsa hıc ugrasmayın alın vergı ındırımınızı bıran once emeklı olun

bu arada bende bır UK hastasıyım ve aynı evrelerden cok daha agır bır sekılde gectıgım ıcın ıstedıgınız soruyu sorabılırsınız beklerım sıze kolay gelsın ve gecmıs olsun

RAİSTLİN KKELEBEKK öncelikle teşekkür ederim cevap yazdığınız için. isteğim sadece erken emeklilik hakkımdan faydalanmak. ssk girişim 2007 ve 1700 prim günüm var. Daha erken olabilir ama alacağım oranı ve emekli olmak için bekleyeceğim zamanı bilmek istiyorum.Bu arada hedefim en az %60 almak ve tabiki hakettiğimi de düşünüyorum. tekrar teşekkür ederim ve geçmiş olsun sizede.

@rzgr001

öncelıkle hayırlısı olsun sızın ıcın doktorunuzun soyledıgı % 50 alırsanız sadece 20 yıl sigorta suresı ve 4400 gün de emeklı olabılırsınız ama %60 ve uzerıne cıkarsanız 18 yıl ve 4000 günde emekli olabılırsınız %80 ı gecersenız ıse 15 yıl ve 3600 gun ıle emeklı olabılırsınız

kolay gelsın saglıklı gunler dılerım

Üst Alt