Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Cumhurbaşkanı Gül' ün kulağında hangi cihaz kullanıldı?

Merhaba, cumhurbaşkanın Kİ yapılması çok güzelde ben bu konuda çok muzdarıbım.
Sn GÜL implant oldu biz olamıyoruz SGK ödemiyormuş.
Sn GÜL en iyi doktora oldu biz olamıyoruz hocam özel hastanede çalışyor.
Sn GÜL özel hastanede oldu biz olamıyoruz.

Esasen bir cumhurbaşkanına ulaşmamız lazım bunları dile getirmemiz lazım bence.
Ben hangi marka bilmiyorum, ama saçıyla sakladıklarını biliyorum duyduğum kadarıylada kulak arkası değilmiş.

Bende çözemedim implant değildir kulak arkası da değil kanal içi hiç değil ne acaba ?

Abdullah Gül'de sensörinöral işitme kaybı rahatsızlığı olduğu ortaya çıkmış ve Gül'ün ameliyatla iç kulağından beynine kadar uzanan bir işitme cihazı takılmıştı iç kulaktan beynine kadar uzanan bir işitme cihazı şekli.. oldukça masraflıdır .. başarı oranı düşüktür.. asıl amaç işitmeyi durdurmak ve görünmezliği sağlamak zaten saç altında görünmez. en zor yanı gece uyuyunca çıkarılması komple.. cıhaz belli bir süre kullanılır fayda görülmese normal cihaz takılır

Cumhurbaşkanına herkesin kullanabileceği bir koklear implant modeli takıldı. Öyle kulaktan beyne kadar ulaşan bir şey değil.
Takması/çıkarması özel bir işlem de gerektirmiyor. Kulak arkasında taşınan konuşma işlemcisi var.
Tek ayrıcalığı özel bir hastanede yapılmış olması. Ama parasını veren herkes o hastanede özel ameliyat olabilir!
Kamuoyu doğru-dürüst aydınlatılmadığı için olur-olmaz dedikodular yayılıyor.

cumhurbaşkanın kulagındaki cihazmış haberde söylendi fazla yolculuk hava yolculugu yaptıgı icin kulaklar hasar görmüş :9

Bence Sn GÜL'ün durumu düşünüldüğünde ona ulaşıp İşitme engellilerin sorunları daha net anlatılıp yardım talep edilebilir, Duyduğum kadarıyla Türkiyeye ilk Kİ gelişi mevki sahibi birinin kızının işitme kaybı nedeniyle olmuş. Örneğin şuan ki Kİ ödemeleri SGK tarafından yapılmıyor ve ameliyatlar birikiyor bu iletilip acil yardım talep edilebilir.

ben gazetem hurriyetin dogru yayin yapmasiyle ovunurum cumgurbaskanimizin kulaginin resmini bilem vermis hicte koklear implant degil
baha tabir edilen sey
cunku orta kulak rahatsizligi icin koklear implant takip isitmenin anasini niye bellesin butun isitmesini kaybetsin cumhurbaskanimiz
bahayi taktirirsaniz kalinti isitmeniz zarar gormez
birdaha diyorum koklear implant takilacak kadar sagir bi adami kimse cumhurbaskanimiz diye saymaz turkiyemizde

Ona takılan koklear ımplanttır. Fotograflardan bile bariz belli. Hatta marka olarak nucleus takmış gibi gorunuor.

Kockoca cumhurbaskanımız bile implant ameliyatı olduysa ve dış alıcı takılmaya başlandıysa hala bu ameliyatı karalayanlar oturup bi kez daha dusunsun.

yoksa ona kök hücre uygulanırdı ama dimi. yada başka tedavi yontemi tercih edebilirdi. ama yok Koklear implantı tercih etti :).

bence imlant falan değil implantlık durumda olacağını sanmıyorum sorularu gayet güzel anlıyor cevap veriyor :D ama kulaklarında bi rahatsızlık olduğunu söylerlerdi hiç işitme kaybından bahsedilmedi.. :D

Arkadaşlar, Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül koklear implant kullanıyor. Kullandığı marka Cochlear modeli Nuchleus 5 serisini kullanmaktadır.

soerol ;

SGK konusunda tabi ki tamamen karşılıyor fakat doktorlar işitme kaybıyla ilgili uygun görürse.
Özel hastanelerde yaptırmak zorunda değiliz, implantla ilgilenen ilgili hastanelerimiz var. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Marmara Üniversitesi Hastanesi, Hacattepe Üniversitesi Hastanesi, Gazi Üniversitesi Hastanesi gibi devlet kurumlarında olunabiliyor.
Bahsettiğim hastanelerde iyi doktor bulunduruyor. İyi doktor aramak için sık sık takip etmeniz yeterli olacaktır.

Saygılarımla.

abdullah_gulun_kulagindaki_isitme_cihazi_8632.jpg

Saçları ile bir bölümü kapatılmış gayette güzel olmuş. Sayın cumhurbaşkanımız koklear implanttan estetiksel anlamda korkanlar için güzel bir örnek olmuş. Umarım işitme engelliler için yenilikler düşünür, malum kendisi artık işitme engelli bizi daha iyi anlayabilir.

kesinlikle koklear implant değildir.ben bugün sorum.yeni çıkmış.bahanın bir üstü dediler bana.

ben de fikrimi yazayım baha çünkü ki olsa hortum olması lazım vede daha kaba olması lazım bahanın kutu şeklinde işlemcisi yani vidalı

tabi oyle vidali ortakulak icin cihaz
koklear implant diyenler az bi mantikli olsa diycem
hemen taktir hemen cumhurbaskani olup devlet ricaliyle yabanci devlet bASKANLARIYLE DEVLET ISLERINI KONUS BILGI ALISVERISI YAP HERBI SEYI GUZELCENE DUYUP basin karsisinda demecler ver televizyon kanallarinda hic teklemeden guzelce halkin kartsisinda sorulara cevap ver
ah ah koklear implant taktiranlar bile bunun egitimi gectim sesleri bi duzene girip adam gibi kelime anlamak bayagi bi sikintiyA uzun zamana mal oluyo
bunu bile demeden koklearmisssss

Sn.GÜL ün rahatsızlığı,

Merhaba birde bu konuyla bağlantılı Sn. GÜL ün hastalığı nedir? işitme kaybı çift taraflı mı? Kİ adapte olmak bu kadar kolay mı şuan nasıl duyuyor?

Bu konuda "Fikrini yazan" arkadaşlar..
Bir bulmacayı çözmeye çalışmıyoruz..
Adamın ameliyat olduğu hastane belli..
Ameliyat eden Prof. belli..
Takılan cihazın marka ve modeli belli..
Spekülasyon yapmanın alemi yok ki..
Üstelik sonuçların da gayet olumlu olduğu söyleniyor..
.................
Şukufe üzgünüm ama.. Maalesef koklear implant takıldı!..

alooo doktor bey neden uzgunsunuz
yoksa cumhurbaskanimiz odyolog olarak sizimi tercih etti kesin kes koklear diyorsunuz ben vidali cihaz gibi goruyorum resimde
kisacik alagarson kesilmis erkek sacinda koklear implantin kablosu dis alicisi sacla kapatilamaz bunlar gorulmuyor gizlenmesi imkansiz bide koklear iplantla hemen konusmalar anlasilmaz ne kadar oncesi duyuyorsaniz bile cunku koklear implantin sesi kulakla duyulan sese hic benzemiyorki nasil konusmalari anlasin
ayrica forumda SHUKUFE nickim dururken cok okumus yazmis siz gibi doktor niye sukufe ediyo ki yazilarimi

Hayır, beni değil, İstanbul'dan iki odyolog arkadaşımı tercih etti!..
"Shukufe"den de özür dilerim..
................
İşitmesini sonradan, yavaş yavaş kaybedenlerde, koklear implant mucizevi sonuçlar yaratabilir.
Cumhurbaşkanı bu anlamda çok şanslı!..

koklear implant takilacak kadar sagir olsaydi inanin cumhurbaskanimiz devlet islerini yapamazdi yapsa bile devlet buyuklerimizin danismanlari var ki bu cumhurbaskanligi
muhakkak goruntulerde rahmetli bulent ecevitte isitme kayipliydi ama az bir isitme kayibi olmasina ragmen basin goruntulerinde hep arkasinda husamettin ozkan kacirdigi seyleri fisildardi basin goruntulerinde
ki adami hastalandiginda basbakanliktan atma gayretinde olmustur az bi yetki sahipleri
sayin gulun hicbir basin goruntusunde arkasinda duymadigi icin bi danismani yardimci olmadan kendi duymasini kendisi yapmis hicte teklemeden herbi seyi duyarak normal duyanlardan farksiz iletisim becerisi sergilemistir halkin gozunde yani isitme kaybi on planda olmayan biri neden koklear implant gibi isitmeyi tamamen bertaraf eden biseyi ustelik ameliyatla taktirmaz
boru degil isitme cihazi gibi cikaripta koyamiyosunuz ic parcalarini kafada yabanci cisim her daim ben burdayim diye rahatsizlik veriyor butun isitmei gittigi halde kulagin
sayin gulun kulak rahatsizligi orta kulakta ve kulak zarinda
insanlar koklear implanti mucize olarak gorsunler diye koklear diyor kimileri

bende bir baha adayı olarak hacettepede sıra beklemedeyim cumhurbaşkanımıza takılanın bir benzeride bana takılacak bakalım şimdilik bahanın 2 veya 3 çeşiti var ponto bonn heir gibi çeşitleri var netten araştıra bilirsiniz

CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ABDULLAH GÜL ARTIK KOKLEAR İMPLANT KULLANICISI
CUMHURBAŞKANIMIZ SAYIN ABDULLAH GÜL ARTIK KOKLEAR İMPLANT (BİYONİK KULAK) KULLANICISI OLAN BİR İŞİTME ENGELLİ:

"...Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, geçtiğimiz hafta sonu kulak rahatsızlığı nedeniyle geçirdiği ameliyatla ilgili önemli ayrıntılar ortaya çıktı. Zaman’ın Köşk kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Gül, Maslak Acıbadem Hastanesi’ne cumartesi sabah saat 04.30 sularında geldi. Sabah namazını kıldıktan sonra operasyon için masaya yatan Cumhurbaşkanı, ameliyat sonrası herhangi bir sıkıntı yaşamadı. Başarılı geçen ameliyatı Türkiye’de alanının en iyileri arasında gösterilen Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yıldırım Beyazıt gerçekleştirdi. Ekipte ayrıca dünyaca tanınmış Müslüman bir Pakistanlı doktor da yer aldı. Gül’ün sol kulağına ‘koklear implant’ yerleştirildi. Bu teknoloji sayesinde kulağa gelen sinyaller doğrudan sinirlere iletiliyor. Cihaz üç hafta sonra aktif hale getirilecek. Gül’ün bundan sonra herhangi bir sorun yaşamayacağı ve hayatına normal şekilde devam edeceği belirtiliyor. Ameliyattan önce dünyadaki benzer örnekler üzerine geniş çaplı bir araştırma gerçekleştirildi. En uygun tedavi yöntemi bulunduktan sonra düğmeye basıldı. Gül’ün de ikna olmasının ardından operasyon yapıldı..."

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz:

Üst Alt