Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Çürük raporumu iptal ettirmem mümkün mü?

Fatih4972

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
1
Selamın aleyküm arkadaşlar ben geçen ay tecil bozdurup askere gidecektim.o ay askerliğe yakın depresyon geçirdim gittiğim psikiyatrist sen bu halde askere gidemezsin dedi.bende böyle dediği için askeriyeye bildirdim beni hastahaneye sevk ettiler.hastahanede önceki gittiğim psikiyatri tanı koymadığı için şizofreni diye çürük raporu verdiler.şimdi sorum şu bu ay ben bu raporu bozdurabilirmiyim bozdurma süreci nedir ve bozulursa beni hemen askere alırlarmı cevaplarınız teşekkürler.

@Fatih4972

Teorik olarak mümkündür ama bunu asla önermem. Kendini iyi hissettiğin bir dönemde yapabilirmiş gibi gelse de şizofreni tanısı olan birinin askerlik yapması kendi sağlığı için çok çok çok çok zordur.

Kaldı ki milyonu aşkın insanın bedelli askerlik beklediği bir ülkede rahatsızlığı olan birisinin duygusal nedenlerle askerliği istemesi de makul değil. Ülkeni sevmen ve onun için çaba sarf etmen ile askerlik arasında bir bağ yoktur yani...

Ülkeni sevmen ve onun için çaba sarf etmen ile askerlik arasında bir bağ yoktur yani...

mesajın son cümlesi çok çok hoşuma gittii :) :) :)
teşekkürler bunun için.

yalnız şöyle birşey oluyor mu : bu raporu alanlar iş bulma sürecinde çok sıkıntı çektiklerini söylüyorlar bu durumda ne yapmak lazım
mesela onun yerine bedelli daha mantıklı olmaz mı?

şizofreni tamamen ilaçsız kimyasalsız iyileştim çürük raporunu bozdurabilirmiyim

merhaba arkadaşlar şizofrendim iyileştim hemde tamamen...çürük raporumu iptal ettirmem mümkünmü bilemiyorum belki şizofrende değildim...baştada iptal ettirmeye çalıştım kafam karıştı iptal ettirmedim...şimdi ettire bilirmiyim mahkeme yoluyla vesaire teşekkürler...

emin değildim zaten beni ailem götürdü kötüydüm onu biliyorumda sanki anksiyete gibi idi sonra ilaçlarımı düzenli kullandım 2 yıl filan bişeyim kalmadı hocam

Fatih4972

Bu sitede çürük raporu aldığı halde askere gitmeye aşırı istekli biriyle ilk defa karşılaştım. Fatih enteresan bir insansın. Sen çürük raporu almana rağmen neden askere gitmeyi bu kadar çok istiyorsun ? Sen askere gittikten sonra psikolojik olarak çok rahat edeceğini mi düşünüyorsun ? Böyle bir garantin mi var ? Sen askerde askerliğin sıkı disiplinli hayatına kolayca uyum sağlayabileceğini düşünüyor musun ? Türkiye de askerlik yapmak demek sıkı disiplinli hayata, bir sürü kuralları olan hayata uyum sağlamak zorunda olmak demek. Türkiyede askerlik yapanlar içinde askerliğin o sıkı disiplinli hayatına, askerliğin o kuralları olan hayatına uyum sağlamakta zorluk çeken çok sayıda genç var. Bunu hiç duymadın mı Fatih ?

Son düzenleme:
hocam çocukluktan beri tek hayalim asker olmaktı bilmiyorum bu dediklerinizi yapabilirmiyim...ama heralde şuan yaparım

fakat kabul etmiyorlar
:D

Merhaba arkadaşlar bana çürük raporu veren doktoru ve beni zorla tutup ilaç veren...

merhaba arkadaşlar olaylar baya uzun hikeye ama ben şöyle özetleyim.
bana çürük raporu veren doktoru şikayet ettim verdiği rapor usulsuz olduğunu düşünüyorum.
ikincisi geçen hastaneye gittim beni zorla alıkoyup iğne yaptılar..
ben bunuda şikayet ettim.

bir doktor hiç bir şikayet olmadan bir hastayı içeri alıp zorla iğne yaptıra bilirmi...

bana çürük raporu veren doktorun da söylediği söz..

zaten asker çok biz seni hiç göndermeyelim..

bu doktorun bana hava değişimi vermesi gerekmezmiydi.

ben bunların suç olduğunu düşünüyorum siz ne düşünüyorsunuz

Fatih4972

Doktorun mutlaka bir bildiği vardır. Doktor doğru olanı yapmış. Doktor herhangi bir suç işlememiş. Doktoru bir yere şikayet etsen bile sonuç alamazsın. Türkiye de askerlik yapmak gerçekten kolay bir şey değil. Türkiye de herkes askerlik yapamaz. Türkiye de askerliği ruhen ve fiziksel olarak tamamen sağlıklı bireyler yapabilir ve yapmalıdır. Sana çürük raporu veren doktor sana durup dururken çürük raporu vermemiştir. Sen askere gitmek için kendini psikolojik olarak iyi hissetsen bile doktor senin askerliğini yapmanı uygun görmezse doktorun dediğine mutlaka uyacaksın. Doktorlar 6 sene boyunca Tıp Fakültesinde okuyorlar. Doktorlar cahil, boş insanlar değiller. Doktor sana askerlik yapmak için elverişli değilsin demişse doktorun dediğine uyacaksın.

Doktor 6 sene okumuş diye kişi hakkında herhangi bir şikayet olmadan üstlerinden izin almadan beni nasıl zorla içeride tutabilir kusara bakmayın ama ben ozaman kendi adaletimi kendim yaparım

Fatih4972

Türkiye de askerliği ruhen ve fiziksel olarak tamamen sağlıklı bireyler yapabilir ve yapmalıdır. Bir insan ruhen ve fiziksel olarak tamamen sağlıklıysa askerlik görevini yapmalıdır. Psikolojik sorunları olan biri askere gidince psikolojik sorunlarının tamamen düzeleceğini düşünüyorsa o kişi büyük bir yanılgı içerisindedir. Fatih sen askere gitmede bu kadar çok isteklisin. Askere gidipte psikolojisi bozulan çok sayıda gencin bu sitede askerlik hakkında yazdığı 10 larca mesaj var. Sen bu sitede askerlik hakkında yazılan mesajları hiç okumuyor musun ? Okumuyorsan bu sitede askere gidipte psikolojisi bozulan çok sayıda gencin mesajını tek tek okumanı sana öneririm.

Son düzenleme:
Bana da çürük vermişlerdi 2014 yılında. Aradan yıllar geçti zaman zaman keşke biraz daha tecil ettirseydim, şimdi yapardım askerliğimi dediğim anlar oldu. Ama sonraki yıllar anladım ki her zaman diken üstündeydim ve her zaman rahatsızlığım nüksedebilirdi ki hastalığımın alevlendiği dönemlerde oldu zaten.

ben şu anda o anda askerliğimi yapabilirdim yanlış anlaşılmasın ama ben hakkı mı arıyacağım...

Bugün Türkiyede engelli raporu henüz alamamış yüzlerce kalıcı hastalığı, kalıcı sakatlığı olan insanlardan hastanelerde engelli raporu çıkartmak için var gücüyle uğraşan insanlar var. Türkiyede engelli raporu henüz alamamış yüzlerce kalıcı hastalığı, kalıcı sakatlığı olan insanlardan hastanelerde engelli raporu çıkartmak için doktorlara yalvaranlar var. Durum böyle olmasına rağmen bu sitede engelli raporu almış, aldığı engelli raporunu iptal ettirmek isteyen engelliler var. Bu çok enteresan. Ayrıca Türkiye de askerlik yapanlar içinde hiç bir hastalığı olmayıp askerlik yapmakta çok zorlanan kişiler olduğu halde bu sitede Şizofren gibi ciddi psikiyatrik hastalığı olupta askere gitmekte aşırı istekli olan Şizofren hastaları var. Bu da çok enteresan.

Sen askere gittinmi hic gitmediğin icin biraz yalan söylemişsin askerlik bu kadar abarttigin kadar zor degil hatta hic zor degil ben 18 ay askerlik yaptim.2001 yılında hemde hakkari de .telefon yasakti internet vardi ama oda yasaktı .simdiki askerlige gore cok zordu ama yaptik iste sende tuhaf biseyler sezdim cunku bir yorum boyunca defalarca doktor dan bahsettin.bu arkadas askerliğini yapar 6 ay disini sıkar. Sen çürük almanın ne demek oldugunu bilirmisin.sivilde insanla ömür boyu dalga gecerler bunu yasayanlara sor

Üst Alt