Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Daha çok prim yatmasının emeklilik açısından avantajı var mı?

asiman1905

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba ben 4240 emekli olacam acaba fazlaprim yatarsa faydası olurmu yani emekli maaşı yüksek olur mu yoksa 4240 olunca emekli olursam iyi olur

asiman1905

İlk sigortalı olunan tarih?
Hangi tarihler arasında hangi statüde ne kadar prim yatırıldı?

Ve primleriniz hangi matrah üzerinden yatırılıyor, yani brüt maaşınız ne kadar ?
Önceleri düşük ve şimdilerde yüksek bir maaşınız varsa söylediğiniz mantıklı olabilir, ortalamayı yükseltir.
Aksi takdirde hiç boşa zaman kaybetmeyin.

OturanBoğa 2003 yılında başladı şuan 3000 prim var fazla prim olması fayda olur mu yoksa aynı maaş mi verir fazla olursa prim

asiman1905

Sizin durumunuzda ne kadar çok prim o kadar "çok" maaş. Aman yanlış anlaşılmasın, "çok" dediysem, lafın gelişi. Asgari ücretle sigorta primi yatıran kişiler 1000 tl emekli maaşı alır.

OturanBoğa ben demek istediğim benim şimdi 4240 prim olması lazım yani diyelim prim 5000 olursa masada değişiklik olur mu

asiman1905
Merhaba sana kendi tecrübemden bahsedeyim kararı sen ver!
2003 yılından bu güne 4A lı olarak kamuda işçi olarak çalışıyorum(engelli kadrosunda) toplam 6050 sgk pirim günüm var ve bunlar asgari ücretten yüksek yatıyor bugün emekli olursam 2,649 tl maaş+105 tl de ek ödeme olmak şartı ile toplam 2,754 tm emekli maaşı bağlıyor özellikle her ay konturol ediyorum ortalama 5,000 tl aylık sgk pirimi yatıyor buna istinaden aylık maaşım 4,5 ile 6 tl arasında artıyor yılda bir kerede 9.000 ile 10,000 tl yatıyor(sosyal haklar vs dahilinde) o zamanda aylık maaşım 10-15 tl arasında yükseliyor uzun zamandır bu konuyu kendimce takip ediyorum ve vardığım sonuç budur.
Sana önerim aylık pirimin asgari ücretin bir iki katı üstünde yatmıyorsa günün doldu ve paraya ihtiyacın yoksa san nacizane önerim emekli olup sağlık durumun müsade ediyorsa tekrar çalışman ve bu şekilde hem emekli maaşın her yıl yükselecek hemde çalıştığın taktirde iki maaş almış olacaksdınız.
NOT: Ali tezel engelli (vergi indirimi ile erken emeklilik hakkı olanlar için) pirim şartı 4000 gün ise maaşı 5000 küsür üzerinden hesaplanır demişti bir programında onun için asgari ücretten ne kadar az pirim ödenirse maaşınız o kadar yüksek olacaktır.

asiman1905

Eğer emeklilik dolmuşsa emekli olun. Eğer prim tamam ama süre için bekleyecekseniz, beklerken sigortalı olmak emekli maaşını arttırır.

Merhaba

Sigorta girişim 07/06/2006

Üçüncü dereceden engelli olarak çalışıyorum. 20 yıl 4400 prim de emekli oluyorum.

Sorum şu ben 4400 primi 2025'te tamamlıyorum lakin yaşı 2026 yılında tamamlıyorum. ben nasıl emekli olcam prim'e göre mi yaşa göre mi.?

Bilgi sahibi olmak için soruyorum.

adil12
Engellilik durumu ve vergi indirimi aldığınızda yaş durumu devre dışı kalmaktadır.

yaş durumu diye bir şey yok aslında anladığım kadarı ile hizmet süresi tanımı var engelli emekliliğinde.
adil12
primi doldursan bile çalışmaya devam edebilirsin.

twilight

Öğrenmek istediğim buydu ben çalışmaya devam etmek istiyorum. 2026 yılı geldi prim doldu yaş doldu. İşyeri benim emekli olmamı istedi ben olmak istemedim o zaman bana İHBAR ve Kıdem tazminatı alıp işten ayrılabilir miyim.

Üst Alt