Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Daha önce %40 vergi indirimi raporu aldım. % 60'a yükseltmek için ne yapmalıyım?

hayatfenci

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Vergi indirimi, malul,özürlü ayrımı..?

şunu anlayamadım yardımcı olurmusunuz

vergi indirimine başvurmak için hastaneye gidiyoruz ve oradan sağlık raporu alıyoruz o saglık raporuna göre malul veya özurlu şekilde emekli olacağımızmı bellı oluyor tabi vergi indirimi alıp almayacağımız da;
doğru mu anlamışım

Vergi indiriminden faydalanmak için çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge ile bırlıkte dilekçeyle bulunduğunuz bölgedekı defterdarlığa (malıyeye) baş vurmanız gerekıyor... Daha önce 193. maddeye göre vergı ındırım hakkı almamıssanız sizi tekrar heyet raporu için hastahaneye sevk edecekler ve o aldığınız rapor derecesıne gore bakanlığa gidip onaylandıktan sonra baş vurduğunuz malıyeye donecektir... Malıyede iş yerinize o rapora gore vergi imdirimi uygulayıp maaşınızda uygulayacaktır..
bildiğim kadari ile engellı raporunuzun olması erken emeklılık için yeterli deil vergi indirimini almanız gerekıyor...

GOMANCELU;

GOMANCELU, haklı engelli raporu ayrıdır. Vergi indirimi raporu ayrıdır. Vergi indirimmi ve Malulen emeklilik bu ıkısı aynıdır. Vergi indirimi için rapor aldıgınız da ankara da onay olduugu zaman, hem vergi indirimi hakkınız oluyor. hemde erken emeklilik hakkınız doğuyor. Tabi engelli dereceniz % 40 ve üzeri ise ankara onayladı ise.

daha önce %40 vergi indirimi raporu aldım 60 a yükseltmek için tekrar başvuru yapmak istiyorum nerelere başvurmam lazım

daha önce %40 vergi indirimi raporu aldım 60 a yükseltmek için tekrar başvuru yapmak istiyorum nerelere başvurmam lazım

emin değilsem bi sıkıntı olacak mı
eğer olmayacaksa sorun yok

İlk aldığınız rapor derecesı kaç idi ve bakanlıktan onmaylanıp gerı yollandığında dusurulmusmuydu...
örneğin benımm engellı raporum %60 ve vergı ındırımınden yararlanmak için gene %60 olarak bakanlıktan onaylanıp geri geldi...fakat kendı cevremde olduğu gıbı bır çok kerede duydumki bakanlık rapor derecesını dusurup onaylıyor...
bunun ıcın engel durumunun ne derece olduğu önemli sanıyorum
malulluğunuz yanı engellınızın arttığını dusunuyorsanız bunuda hetet raporu ıle onaylatır dıye düşünüyorsanız tekrar defterdarlığa başvurmanız gerekecek sanıyorum o sızi hastahaneye yönlendırecektır...

bu arada yaptığım yorumlar başımdan gecen olaylar ve örneklerını yasadığım konular olduğundan bilgi amaçlı paylaşıyorum yanlış ve hatalı yonlendırmek ıstemem kımseyı o yüzden bu konuyu bulunduğunuz defterdarlığa sorun derım... gerçi bır çok memur yeterlı bılgı ve donanıma sahip deil... itirazlarımızda dıkkate alındığı soylenemz doğrusu...

Neden % 60 almak istiyorsunuz açarmısnız...................sorunuza gelince çalışıyorsanız tekrardan işyerinizden evrak alıp vergi dairesi başkanlıgına başvuracaksınız onlarda sizi hastaneye sevk eder ordan alınacak saglık raporunu hastane Ankaraya gönderir ve cevabıda işyerinize ulaşır .

hayafenci,
Malulen emekli olmak için SGK ya müracaat ediyorsunuz sgk sizi hastaneye sevk ediyor 60% ve üzeri alır isen malulen emekli oluyorsun.
Vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olmak için ise Maliye'ye müracaat ediyorsun ve yine hastaneye sevk ediliyorsun rapor oranına göre vergi indirim hakkı kazanıp şartlar da tutuyor ise erken emekli oluyorsun

Üst Alt