Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Daha önce %45 olarak aldığım rapor %29'a düştü. Ne yapmalıyım?

abukcuoglu

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,ben bugün kaybettiğim engelli kimlik kartını yeniden almak için rapor çıkarttım, daha önce ki rapor um sadece iki kalça çıkığından dolayı %45 idi ve ben bu rapor u kaybettiğim için yeniden başvurdum, bu zaman içinde boyun fıtığından ameliyat oldum boynumda 8 adet vida var. Nasıl olsa ilave rahatsızlığım var diye % 40 alırım diye düşündüm,sadece ortopedi ve beyin cerrahi bölümüne girdim çıkan sonuç %29 daha önce çıkarttığım ve kaybettiğim kartı şimdi alamıyorum.ne yapmam gerekiyor.yardımcı olabilirmisiniz.

Daha öncede sadece ortopedi ve beyin cerrahisi branşlarından işlem yaparak %45 aldıysanız ve yenilemede de aynı branşlarda işlem yaparak %29 almışsanız... Olduğunuz ameliyat neticesi ile rahatsızlığınızın düzeldiğini ve kalça çıkığı için önemli bir durum yok diye youmlamış sanırım uzmanlar.

Eğerki konulan teşhislerin , sakatlık cetvelindeki karşılıkları farklı ise ve böylede düşünüyorsanız hakem hastane başvurusunda bulunarak farklı bir kurumdan rapor talebinde bulunabilirsiniz.

Özcan bey merhaba,
daha önce aldığım rapor sadece kalça çıkığına verilmişti.Bu nedenle ilave ameliyat geçirdiğim için %40 vereceklerini düşündüm ama olmadı.itiraz edeceğim ama başka ilave rahatsızlık ne gösterebilirim bilemiyorum ufak ta olsa işitme kaybı var bu oranda ne kadar etkili olabilir acaba.

eski raporun alındığı hastaneden bir nüshasını isteseydiniz belki bir şansınız olurdu ne yazıkki yeni rapor alınırken iyi düşünülmeli eldeki rapordan olmak var ama siz eski raporun alındığı hastaneye müracat edin bir nüshası verilsin diye bir deneyin bence

arşivleri yaktıklarını söylediler.Bu yüzden yeniden çıkarttım.

Arkadaşlar ben engelli kimliğimi kaybettim fotokopisi elimde mevcut .kazanılmş bir hak olduğu için müracat etsem tekrar alamazmıyım.

örneğin kimliğini kaybedip kayıtlara göre yenisini verdikleri gibi,dahaönce sosyal hizmetlerde kayıtları yokmudur.Bu şekilde alanlar varmı acaba .Yardımcı olabilirmisiniz.Birde 80 li yıllarında aldığım oranı yüksek rapor var elimde bunun faydası olabilirmi acaba.

Arkadaşlar yeni aldığım raporda engel oranı%29 ama kullanım amacı, özürlü kimlik kartı ve istihdam bölümünde x işareti mevcut .bu kimlik kartı alabileceğim anlamınamı geliyor .raporu ben teslim almadığım için soramadım.

işkurda engelli kaydınız var mı bi ara yeni sisteme geçtikleri için ellerindeki raporları isteyenlere vermişti benim raporumun bir nüshası ordaydı almıştım

Evet var iyi hatırlattınız istekte bulunsak verirlermi acaba.Ama Tarihi 2003 yılında çıkartmıştım tarihi eski derlermi acaba

Mevzuatlar güncel dönemin teknolojik tedavi şartlarına göre değiştiği ve uygun görülen oranlarda güncellendiği için... Eski dönemde rahatsızlığınız için aldığınız oran yeni dönemde düşük olabilir.

Birde şuan ülkenin mevcut şartlarından dolayıda bu tarz işleyişlerde doktorlar fazla insiyatif kullanmıyorlar ve kitapta ne var ise alt limitlerinden uyguluyorlar.

Boyun fıtığı ameliyatınız neticesinde bedensel bir engeliniz kalmadığına mutabık kalınmış olabilir ve bu konuda da oran verilmemiş de olabilir. Verdiğiniz bilgilere istinaden net cevaplar vermek çok zor.

Rahatsızlıklarınız için koyulan teşhislerin sakatlık cetvelindeki karşılıklarına bakmalı , yeni raporunuzdaki sonuçlar ile karşılaştırmalısınız.

İşitme kayıplarında bildiğim kadarı ile 15 - 20 db arası normal sınırlar sayılıyor bu sınırların üzerinde sonuçlar almanız gerekiyor. Misalen 20 sınır ise 25 db sonuç alsanız bile fazla bir kayıp olmadığı için peki bir oranda çıkmaz ordan.

işkura bir uğrayın işkuru raporları sisteme aktarmıştı dosyardaki raporları dağıtmıştı ben almıştım engelli kimliğini çıkartırsınız bu şekilde raporun tarihine bakmıyorlar önemli olan sürekli olması

Son düzenleme:
Son aldığınız raporu geçersiz kılmanın yolu eski raporu bir şekilde bulup onunla işlem yapmaya kalkmak olmamalı. Bunun hukuki müeyyidesi olur. Yapmanız gereken il sağlık müdürlüğüne itiraz edip başka bir hastahaneye sevk yaptırmanız. Orda da aynı sonuç çıkarsa kesinleşir. Farklı bir sonuç çıkarsa il sağlık müdürlüğü sizi hakem hastahaneye sevk eder. Hakem hastahane nin vereceği oran kesinleşir.

Tekrar uyarı görevimizi yapalım : ulusal veri tabanına işlenmiş yeni raporu gizleyerek eski raporla bir şekilde işinizi halletmeye çalışırsanız ilerde muhakkak devlet misli ile size ödettirir. Hukuki yollarda itiraz hakkınızı kullanıp sonuç almaya çalışmaktan başka seçeneğiniz yok. Hayırlı geceler.

Üst Alt