Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Daha önce aldığım raporu vergi indirimi için kullanabilir miyim?

pemaxs

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Mrb hocam ben 3 yila yakındır uyku apnesi cihazi kullanıyorum şuan bende astimda var. Benim anlamadığım olay şimdi vergi indirimi için başvuracağım herşeyi sifirdanmi başlayacak?

Yani ankara ataturk hastanesinden aldığım sağlık kurulu raporu geçersizmi olacak? Lütfen beni aydınlatın şimdi hic birsey daha yapmadım nereden başlayacağım bu vergi indirimi için. Ilk öncelikle hastane kurulumu, vergi dairesimi, lütfen rica ediyorum kafam karıştı.

@ssometimes
@hozgul

pemaxs

merhaba, benim raporum yeniydi, onla başvurdum hiçbir sorun çıkmadı, sanırım raporunuzla vergi indirimine başvurabilirsiniz.

Merhaba, Bireysel yollar ile genel özürlülük durumunu belirten bir engelli raporu aldıysan ve SGK bir işte çalışoyor isen bulun ildeki vergi dairesine, vergi indirimi için başvuruda bulunabilirsin.. Lakin bu rapor 2013 yılı yönetmeliğinden sonra aldıysan kabul görüyor idi.. 2019 şubat da yeni yönetmelik yayınlandı, bu sebep kabul edilir mi edilmez mi pratikte net bir bilgi yok.. Elinizdeki rapor 2013 yılı sonrasına ait bir rapor ise şansınızı deneyip başvuruda bulunun, diğer arkadaşlara da örnek olması için yaşadığınız süreci burda bizim ile paylaşın lütfen..

Ben orjinal raporu sgk verdim elimde sadece fotokopisi var. Fotokopi ile olurmu yoksa orjinalmi çıkarmam gerek birde orjinal raporu hangi bölümden isteyeceğim
ssometimes

pemaxs

Vergi indirimi için fotokopi kabul etmiyorlar maalesef.(Aslı gibidir olan başhekim imzalı olanı da dahil)

Yanlış hatırlamıyorsam 3 tane orjinal rapor veriyorlar kuruldan.Siz hepsini mi SGK ya verdiniz.Elinizde hiç yedek yok mu?

pemaxs mrb vergi dairesi son 1 yıldır engelli raporunun
Aslı gibir örneğini kabul ediyor eğer size raporun aslı gerekiyor ise başvuruda bulunduğunuz hastanenin baş hekimliliğine dilekçe yazarak arşivden size bir nüshasını verilir.

umut2135 benim rapor 2.5 sene önce verildi bir Sıkıntı çıkarmı? Yanliz raporda ömür boyu cpap cihazın kullanılması gerekmektedir yazıyor.

Son düzenleme:
pemaxs mrb
Eğer raporunuz sürekli ve %40 üzeri bir
Rapor ise vergi indirimi için kullana bilirsiniz tabi.

Hocam raporun aslı yok bende. Bashekimlige dilekçe mi yazmam gerekiyor nasıl bir yazi yazayim asli gibidir raporu almak için sanırım bana %35 apneden birde astim var sizde ikisine rapor çıkmıyor demişsiniz.

@umut2135 hocam nasil bir dilekçe yazayim

Sadece hastalıklarla ilgili raporunuz mu var yoksa sağlık kurulu raporunuz mu var anlamadım.
1-Sağlık kurulu (heyet)raporunuz varsa aslı gibidir yazan bir kopyası ile(ne olur ne olmaz tahlil..vb fotokopileride ekleyin) vergi dairesine vergi indirimi için başvurabilirsiniz
2- sağlık kurulu raporunuz yoksa vergi dairesi üzerinden sevkle yada şahsen başvurarak sağlık kurulu raporu için yetkili hastanelerden birine başvurabilirsiniz.
Başvururken hangi hastalıklardan heyete gireceğinizi işaretliyorsunuz yanınızda da diğer hastanelerden aldığınız raporları ekliyorsunuz.

Ben de de sizin gibi uyku apnesi var heyete başvurduğum hastanede ilgili bölüm yoktu ancak üni. hastanesinden aldığım apne raporunu geçerli saydılar.(başvurduğumda uyku apnesi raporum 1 aylıktı yani yeniydi)

umut2135

alındığı yılın önemi yok mu yani. 2008 öncesini kabul etmiyorlardı vergi indirimi için. son bilgi bilen varsa yazabilir mi?

calinan yeni yönetmenliğe göre düzenlenmiş olması gerekir vergi indirimi yeni yönetmenlik 2019 da güncel.

umut2135

2019 öncesi alanlar olmuyor mu
benim elimde 2005 sürekli raporum var. 2013 yönetmeliği kaldırıldı. vergi indirimi için başvuru yapmam için elimdeki rapor olmuyor mu. ozaman vergi indirimi için rapor mu almam gerekiyor.

calinan eski raporunuzu vergi indirimi için kullanamazsınız yeni bir rapor almanız gerek.

Eviss sisteminden baktığımda hiçbirşey çıkmıyor bende.

vergi indirimi başvurusunu emekli olacağımız zaman mı yapmamız gerekiyor yoksa çalışmaya başladığımız an itibari ile mi yapmamız gerekiyor.

birde maaşa bir etkisi var mı?

ömer gök
Sigorta başlangıç tarihiniz 1 Ekim 2008 öncesi ise erken emekli olabilmek için vergi indirimi almanız şart.
Bunu çalışma hayatı sürecinde herhangi bir zamanda yapabilirsiniz. Bir an önce yapmanız hem emekliliği garantiye almak, hem de evet maaşa az da olsa katkısından dolayı her zaman iyidir.
Evet vergi indiriminin derecesine göre değişen miktarlarda Maaşa az da olsa katkısı vardır.

Ufukalp teşekkür ederim cevabınız için.

02.08.2005 tarihinde işe başladım, raporumun bende fotokopisi var 2001 yılında almıştım aslı kayıp. yeniden rapor almam gerekecek galiba.
bireysel olarak mı hastaneye gitmeliyim yoksa kuruma gidip oradan sevk ediyorlar mı?

ömer gök
18 yıllık o rapor elinizde olsa dahi vergi dairesi tarafından kabul edilmez, çok eski.
İster bireysel, ister şevkli iki türlü de olabiliyor.

bireysel başvuruda elimizdeki rapor hakları yanmıyor değil mi. sadece vergi indiriminde kullanmak için almam gerekiyor benim de.

calinan
Tam anlamadım. Yani daha önceden elinizde sürekli ibareli bir raporunuz mevcut, ama eski olduğundan vergi dairesi tarafından kabul edilmiyor, yenisini alıyorsunuz doğru mu anladım ?
Alınan yeni tarihli bir rapor eskisini hükümsüz kılar.

doğru anladınız . her hakkım var ama sadece vergi indirimim yok. 2005 sürekli bir rapor.
eski rapor hükümsüz kalırsa aldığım haklar ???
sadece vergi indirimi için rapor alamıyormuyum. kullanım amacı vergi indirimi için diye

calinan
Eski sürekli rapor ile elde ettiğiniz haklardan kastınız engelli kimlik kartı, ücretsiz şehiriçi ulaşım vs gibi şeylerse zaten kimlik kartınız süreklidir, kullanmaya devam etmekle bir şey olacağını sanmıyorum. Zira böyle ufak tefek avantaj kullanımları için sağlık bakanlığı rapor veritabanı incelemesi falan yapılmaz.
Ama sosyal yardım alıyorsanız, bunu ilgili kuruma/vakfa bildirmelisiniz.
Bir de eski raporunuz ÖTV muafiyetli araç almaya yeterli ama yenisi yetersiz ise, eskisi ile araç almayınız, sonradan ÖTV iadesi ve ceza gelebilir.

sosyal yardım almıyorum. sadece engelli kimlik kartı. yol su telekom turkcel vs den ve engelli kadrosunda çalışıyorum.
ötv den faydalandım hatta 1 yıl kaldı bitmesine. 4 yıl önce almıştım araç.
şuan tek derdim emekli olabilmek. bunun için de vergi indirimi almam lazım.

ötv siz araç için oran fark ediyormu bilemiyorum .ortopedik benim sorunum. ama almıştım zaten araç.

calinan
ÖTV muafiyetinde belli bir oran şartı yoktur.
Diğer kullandığınız avantajlar inceleme yapılacak büyüklükte şeyler değil. Zaten erken emeklilik için vergi indirimi almak zorundasınız.
Alın siz raporunuzu, bir an önce vergi indirimi işini halledin. Ülkemizde neredeyse her sabah farklı bir düzenleme ve kanun ile uyanıyoruz.

Ufukalp

aynen. haklısınız. vergi indirimi için tekrar bireysel mi rapor başvurusu yapmam lazım şimdi

calinan
Vergi indirimi için vergi dairesine başvurup sevkli olarak da, bireysel olarak alınan rapor ile başvurmak da mümkün.
Vergi daireleri bireysel başvuru ile alınmış raporları da kabul ediyor.

Arkadaşlar merhaba üç ay önce sürekli engelli sağlık kurul raporu aldım. Vergi indirimi için başvurup. Emekli olmak istiyorum. Raporumu vergi dairesi kabul edermi . Yoksa beni sevk edip yeni rapormu ister

Bana acil cevap yazarmisiniz bilgisi olan lutfen

Melis Yavuz
Kardeşim raporun yeni,hiçbir sıkıntı çıkmaz.
Mevcut raporunla başvura bilirsin.
Seni rapor için hastaneye falan sevk etmez.
Rapor aldigin hastaneden gerekli gordugu muayene ve tahlil sonuclarini isteyebilir.bunuda hastaneden kurum kendi talep eder.
Gecmiş olsun.

Üst Alt