Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Daha önce vergi indirim hakkı elde ettim, şimdi işyeri değiştirirken yeniden rapor..?

umutkurt129

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba; 1997 yılında %40 özürlü olarak işe başladım ve vergi indirimim mevcuttu. Firmam benim adıma başvuru yapmıştı. Hiç aralık vermeden bugune kadar sigortalı çalıştım.

2003 yılında iş değiştiriken İşkur yeniden rapor almam gerektigini söyledi Raporum %50 olarak tekrar verildi ve Vergi indirmi başvurusu yine yaptım ve aldım. Geçen ay tekrar iş degiştirdim ve vergi indirmi başvurusu yapmak için vergi dairesine gititim onlar da benim raporumun eski oldugu için yeniden almam gerektigini söylediler ve hastaneye sevk ettiler.

Muayane işlemlerimi tammladım ama Rapor oranlarının düştügünü söylüyorlar %40 alamıyacagımı söyledi orada ki bazı memurlar. Böyle bir durum var mı acaba oranım düşer mi. Eger düşük çıkarsa eski aldıgım vergi indirimlerim emsal teşkil etmez mi.

Konu hakkında bana yadımcı olabilirmisiniz acaba.

Bir kez defterdarlığa başvurup sakatlık indirimi hak etmişsen, o hak çalışma yaşamın boyunca devam eder. Asla yeniden yeniden sakatlık indirimi için başvurmana gerek yok. İşyeri değiştirdiğinde tek yapman gereken deftrerdarlığa gidip, sakatlık indiriminden yararlandığına dair bir yazı almak ve yeni işyerine vermektir. Bu kadar.

Ve hatta, emeklilik zamanı geldiğinde de yeniden rapor söz konusu olamaz. Vergi indirim hakkı elde etmek, işgücü kaybından dolayı erken emekli olmayı da hak etmek anlamına geliyor.

Siz daha çnce sakatlık indirimi için defterdarlığa başvurdunuz ve şuna benzer bir yazı ile bu hakkı elde ettinmiz mi?

vergindirimraporu.jpg

vergi indirim raporu almanıza gerek yok. bende il iş hayatına 08-06-2005 taihinde başladım. vergi indirimi raporumda ankaradan aralık 2005 te gelmişti. 29-05-2009 tarihinde vergi indirim başvurusu yapıp, ilk iş adresime gelen raporu şimdi ki çalıştığım iş yerine verdim ve hiç bir sorun ile karşılaşmadım.

hatta buna benzer bir konu da ben açmıştım. ne işkur ne de iş yeri benden istememişti ama bilgim olsun diye ben arkadaşlara sorduğumu hatrılıyorum.

teşekkürler...

Üst Alt