Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Daha önceden sağlık raporu olup ve tekrar rapor almak isteyenler..?

ancıl

Üye
Konular
48
Reaksiyonlar
0
Ankara hastanesinde sürekli olarak özürlü raporum bulunmakta ve 2010 yönetmenliğine göre rapor oranım yükselmiş, ayrıca memuriyet için almak, ben sağlık raporu çıkartma bölümünde bunları açıkladım. Bana verdiği cevap: biz sadece 1 kez rapor veriyoruz, tekrar çıkartmak yada yükseltilmesini istiyorsanız elime bir kağıt tutuşturdu sanki bilmiyormuş gibi İl sağlık Müdürlüğüne müracaat etmemi söledi.

Bir kere Özürlü sağlık raporu vermeye yetkili hastanelerin sadece 1 kez rapor çıkartabiliriz demeleri akıl aldırıcı ve yasada yok.

Bu konu hakkında raporların yenilenmesi, memuriyet için çıkartılması için gerekli bilgilerin edinilmesi ve bunun için yapılması gerekenleri öğrenmek hakkımız olduğu.

YAZILMASI GEREKEN DİLEKÇE

TC .......................... HASTANESİ BAŞ HEKİMLİĞİNE;

Hastanenizden daha önce sağlık kurulu raporu almış bulunmaktayım. Bu rapor 16 temmuz 2007 deki yönetmenliğe göre özür oranı belirlenmiştir.
Ben bu özür oranına itiraz etmiyorum, yanlış anlaşılmasın.
16 Aralık 2010 tarihli yeni özürlülük ölçütü sınıflandırmasında geçen özür oranım .... dan ...... çıktığı mükerrer sayısında tespit edilmiştir.
[SIZE=2][FONT=Times New Roman][FONT=Verdana][/FONT][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]MADDE 8 [/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman][FONT=Verdana] (1) Özürlü sağlık kurulu raporları, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Formuna uygun olarak düzenlenir.[/FONT][/FONT][/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]16 Aralık 2010 tarihli yeni yönetmenliğe göre madde 8 deki gibi düzenlenmesini talep ederim.[/SIZE]
[SIZE=2][/SIZE]
[SIZE=2]adres: ad,soyad:[/SIZE]
[SIZE=2] imza:[/SIZE]

Ancıl ,kolay gelsin bende birşey öğrenmek istiyorum.benim 2008 yılında aldığım sürekli raporum var ben sadece yeni tarihli yapmak istiyorum raporumu tekrar heyete girmeme gerek varmı? Bilgin varsa sevinirim

madde 8- e dayanarak raporunun yeni yönetmenliğe göre düzenlenmesini isteyebilirsin. Fakat özür oranına itiraz yapmadığını kırmızı çizgilerle belirt, çünkü sadece itiraz durumlarında il sağlık müdürlüğüne müracaat edilir.

madde 8- e dayanarak raporunun yeni yönetmenliğe göre düzenlenmesi derken
yani anladıgım kadarıyla yasal olarak sadece yeni tarihli rapor almam mümkün yani.ben raporun oranına itiraz etmek istemiyorum sadece yeni tarihli rapor almak istiyorum bunun için sağlık müdürlüğünemi yoksa devlet hastenesine mi dilekçe yazcam

Başka bir hastaneden sevki isteyerekde yapabilir, yada hangi hastaneden aldıysanız o hastanenin başhekimliğe dilekçe verip, hastanenin sağlık kuruluna sevkini isteyebilirsiniz. İncelenir ve gerçekten haklıysanız raporunuzu verirler.

burası önemli, burayı inceleyin

[SIZE=2]MADDE 8 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenebilmesi için, özürlülerin kamu kurum ve kuruluşlarınca resmi yazı ile birlikte gönderilmeleri veya doğrudan raporu verecek olan hastanenin baştabibliğine müracaat etmeleri gerekmektedir. Özürlü sağlık kurulu raporları, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 sayılı formla düzenlenen özürlü sağlık kurulu raporu şekline uygun olarak düzenlenir.[/SIZE][SIZE=1] [/SIZE]

mrb selçuk arkadaşım aynı şey benimde başıma geldi dr bana sağlık kuruluna müracaat etmemi söyledi ama bende sağlık kuruluna müracat ettim ordaki görevli benim nımune hastanesinden aldığım raporumu bilgisayrda gördü ve benim rapor almaya hakkım olmadığını söyledi ve bana il sağlık müdürlüğüne itiraz et diyor böyle bir mantık olurmu ben raporu aldığım numuneye gittiğimde her altı ayda tekrar müracaat edebileceğimi söyledi ama ankara hastanesinde böyle bir mantık ya bilerek yada bilmeyerek yapılıyor.bu konuyla alaklı bilgi edinirseniz paylaşırsanız sevinirim, başhekime ve sağlık bakanlığına mail atacam bende bu konu ile alakalı

yasin numune hastanesinin başhekimliğine bir dilekçe yaz ve sana sayı numarası verirler imzalı ve mühürlü, sağlık kuruluna tekrar başhekimliğin onayladığı dilekçeyi ver. Dilekçe aynen şöle olsun.

TC .......................... HASTANESİ BAŞ HEKİMLİĞİNE;

Hastanenizden daha önce sağlık kurulu raporu almış bulunmaktayım. Bu rapor ...................yönetmenliğe göre özür oranı belirlenmiştir.
Ben bu özür oranına itiraz etmiyorum, yanlış anlaşılmasın.
16 Aralık 2010 tarihli yeni özürlülük ölçütü sınıflandırmasında geçen özür oranım .... dan ...... çıktığı mükerrer sayısında tespit edilmiştir.

[SIZE=2][FONT=Times New Roman][FONT=Verdana]MADDE 8 [/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman][FONT=Verdana] (1) Özürlü sağlık kurulu raporları, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 Özürlü Sağlık Kurulu Raporu Formuna uygun olarak düzenlenir.[/FONT][/FONT][/SIZE]

[SIZE=2]16 Aralık 2010 tarihli yeni yönetmenliğe göre madde 8 deki gibi düzenlenmesini talep ederim.[/SIZE]

[SIZE=2]adres: ad,soyad:[/SIZE]
[SIZE=2]imza:[/SIZE]

il sağlık müdürlüğünden sadece var olan raporunuza itiraz için müracaat ediyosunuz.Müracaat ettiğinizde var olan raporunuz geçersiz sayılıyor.Bende Ankara da %40 dan %30 a düşürülen raporuma itiraz ettiğimde il sağlık müdürlüğünde çalışan memur söyledi.

Üst Alt