Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Daha önceki %75 rapor oranım hastanede %38'e düşürüldü..?

ocaktan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
vergi indirimi için başvurdum. hastaneye sevk edildim hastanede bugün heyete girdim.
ve %38 rapor verildiğini öğrendim.daha önce 2005 yılında aynı hastaneden %75 vermişlerdi.
ben bu %38 lik rapora itiraz etmek istiyorum edebilirmiyim? şimdi benim bildiğim bu rapor bide ankaraya gidecek
geri gelecek en az 2 ayı gözden çıkar bi sürü zaman kaybı.İtiraz etmek için bu iki ayı beklemek zorundamıyım.
tabi itiraz hakkım var ise..
Biraz karışık oldu kusura bakmayın

Hepinize teşekkür ediyorum yardımlarınızı bekliyorum..

% 40 altındaki raporlar Ankara'ya gitmez, defterdarlıktan "rapor oranınız düşük" denerek red yazısı gelir. Defterdarlığa gideceksiniz, sizi başka bir hastaneye sevk etmelerini isteyeceksiniz... Onlar "yok biz edemeyiz" derse, zaman il sağlık müdürlüğüne gidip, "şu tarihte rapor için şu hastaneye gittim. % 38 oranında rapor vermişler. Rapordaki oranın hatalı olduğunu düşünüyorum. Yeni yayınlanan yönetmelik ve ekli cetvele göre yeniden değerlendirilmesi için başka bir hastaneye sevk talep ediyorum" deyin...

Ancak şuda var ki: Siz 2005'te almışsınız. 16 Aralık 2010 tarihinde oranlarla ilgili yeni yönetmelik yayınlandı. sakatlık oranı cetveli 'nden inceleyin, yine oranın Cetvel'e uygun verilmediğini düşünürseniz itiraz edersiniz.. Sakıncası yoksa rahatsızlığınızın ne olduğunu söylerseniz bizde bakalım..

Benim sorunum gözüm de fakat sorunun ne olduğunu ben tam olarak bilmiyorum.
sorun sadece bende değil biz 5 kardeşiz 3'ümüzde bu sorun var daha önce diğer kardeşim vergi indirimine başvurdu.
onunki de aynen benimki gibi %38 verdiler itiraz etti.ve şu an rapor oranı %74 oda ankarada %66 ya düşürüldü.
şimdi bende benim eski rapora baktım bulgular kısmında (bilateral afaki operatoar) yazıyor.

O proğramı indirmiştim daha önce fakat nasıl kullanacağımı anlamadım...

Birde ben işe 2011 yılında başladım yani daha önce sigortam yoktu.
az önce başka bi konuda gördüm sizin cevabınızı 2008 den sonra işe başlayanların vergi indirimi alması şart değil
demişsiniz.eğer öyleyse ben boşuna uğraşıyorum.Doğru değilmi.?

1 Ekim 2008'den önce hiç sigortanız yoksa evet emeklilik için vergi indirimi almanıza gerek yok, sadece maaşınızda artış sağlar 3. derece indirimle 27 TL gibi bir miktar.. emeklilik zamanınız geldiğinde de sevkedilirsiniz % 40 üzeri alırsanız emekli edilirsiniz. Emeklilik şartlarınız şu tabloya göre değerlendirilir:
2008_sonrasi.PNG

Peki çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.
Son bi soru vergi indirimine bi kere başvurmuş bulundum.
Sizce bu rapora itiraz edip devam etmelimiyim..Yoksa hiç uğraşmayımmı.?

Maaşınızda şuan için 3. derece vergi indirimi kazanırsanız 27 TL gibi bir miktar artış olur. Siz bilirsiniz..

Peki çok sağolun çok teşekkür ederim şu an için üzerimden büyük bi yükü aldınız.Allah razı olsun...

Üst Alt